Πολιτική

Αυτά είναι τα 10 ελληνικά νησιά που θα επισκέπτονται οι Τούρκοι με προσωρινή βίζα [vid]

Αυτά είναι τα 10 ελληνικά νησιά που θα επισκέπτονται οι Τούρκοι με προσωρινή βίζα [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [365637] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΙΡΙΔΗ, ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑΝΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΛΙ ΓΕΡΛΙΚΑΓΙΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ουσιαστικά με τη συμφωνία, οι Τούρκοι πολίτες θα μπορούν μία φορά το χρόνο να επισκέπτονται χωρίς βίζα δέκα νησιά της Ελλάδας για επτά ημέρες

Στις δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε συμφωνία για χορήγηση βίζας στους Τούρκους πολίτες, ώστε να διευκολυνθούν οι επισκέψεις τους στα ελληνικά νησιά.

Ουσιαστικά με τη συμφωνία, οι Τούρκοι πολίτες θα μπορούν μία φορά το χρόνο να επισκέπτονται χωρίς βίζα δέκα νησιά της Ελλάδας για επτά ημέρες.

Έτσι, Κάλυμνος, Λήμνος, Κως, Λέσβος, Χίος, Σάμος, Λέρος, Ρόδος, Σύμη και Καστελόριζο, είναι τα 10 νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στα οποία οι Τούρκοι πολίτες θα μπορούν να επισκέπτονται, στο πλαίσιο της εφαρμογής της συμφωνίας ταχείας χορήγησης βίζας.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως: «Η Ελλάδα στηρίζει τη διευκόλυνση χορηγήσεων στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού κεκτημένου. Επιπλέον η Ελλάδα ζήτησε και εξασφάλισε την έγκριση της ΕΕ ώστε να ενεργοποιηθεί η δυνατότητα Τούρκων και των οικογενειών τους να επισκέπτονται χωρίς βίζα για επτά ημέρες 10 νησιά μας που είτε έχουν προσφυγικές δομές είτε έχουν σύνδεση ακτοπλοϊκή με την Τουρκία».

Παράλληλα, μίλησε για μια πρωτοβουλία με ένα ισχυρό μήνυμα που δηλώνει και μια μεγάλη αλήθεια «ότι τα ελληνικά νησιά αποτελούν γέφυρα επικοινωνίας και φιλίας μεταξύ των δύο χωρών» υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments