Πολιτική

Καιρίδης: Ειδική η βίζα στο πλαίσιο συμφωνίας Ελάδας – Τουρκίας

Καιρίδης: Ειδική η βίζα στο πλαίσιο συμφωνίας Ελάδας – Τουρκίας

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),Για την προσωρινή βίζα στο πλαίσιο συμφωνίας Ελλάδας - Τουρκίας και για τις ενστάσεις των κ. Καραμανλή και Σαμαρά για τα ελληνοτουρκικά αναφέρθηκε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στα «Παραπολιτικά».

Για την προσωρινή βίζα στο πλαίσιο συμφωνίας Ελλάδας - Τουρκίας και για τις ενστάσεις των κ. Καραμανλή και Σαμαρά για τα ελληνοτουρκικά αναφέρθηκε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στα «Παραπολιτικά».

Για την προσωρινή βίζα στο πλαίσιο συμφωνίας Ελλάδας – Τουρκίας και για τις ενστάσεις των κ. Καραμανλή και Σαμαρά για τα ελληνοτουρκικά αναφέρθηκε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στα «Παραπολιτικά».

Όπως ο κ. Καιρίδης σημείωσε, η προσωρινή βίζα πρέπει να εφαρμοστεί με συνέπεια και να μην έχουμε διαρροή διότι αυτή η βίζα είναι μια ειδική βίζα, μια εξαίρεση στους αυστηρούς κανόνες του Σένγκεν, βγαίνει από την Ελληνική Αστυνομία στα ελληνικά νησιά άφιξης των Τούρκων τουριστών αλλά δεν πρέπει να την παραβιάσει κανείς από αυτούς και βρεθεί στην Ευρώπη γιατί αυτό θα δημιουργήσει πρόβλημα. Η μη παραβίαση εξαρτάται από τις αρχές ασφαλείας της χώρας και υπάρχουν οι διαβεβαιώσεις από την Ελληνική Αστυνομία και εγώ είμαι πολύ αισιόδοξος».

Ενδέχεται να ακυρωθεί η συμφωνία στην περίπτωση που κάποιος Τούρκος που έχει πάρει την προσωρινή βίζα βρεθεί στη Γερμανία ή κάπου αλλού; Ο Δημήτρης Καιρίδης υπογράμμισε ότι «θα υπάρξουν διαμαρτυρίες τότε στην ευρωπαϊκή επιτροπή. Ήδη υπήρξαν πολλές αντιδράσεις αφενός γιατί το κλίμα για τους Τούρκους είναι πολύ βαρύ επειδή έχουμε αυτή τη ροή τουριστών στη Γερμανία, που πάνε με τουριστική βίζα Σένγκεν στη Γερμανία και μόλις φτάσουν στη Γερμανία αιτούνται άσυλο και δεύτερον γιατί το κλίμα γενικά στο να ανοίξει το Σένγκεν είναι βαρύ εν όψει των ευρωεκλογών».

Αναφορικά με τις ενστάσεις των κ. Καραμανλή και κ. Σαμαρά για τα ελληνοτουρκικά, ο Δ. Καιρίδης υπογράμμισε ότι «η ΝΔ είναι τυχερή που έχει στις τάξεις της τέτοιους βετεράνους πολιτικούς ηγέτες που άσκησαν εξουσία αλλά τις απαντήσεις τις δίνουν οι ίδιοι οι τότε υπουργοί εξωτερικών. Η κα. Μπακογιάννη ήταν επιλογή του Καραμανλή στο υπουργείο Εξωτερικών και ο κ. Αβραμόπουλος στο υπουργείο Εξωτερικών επί Σαμαρά άρα για να μην δημιουργούμε διάφορες αμφιβολίες και αμφισημίες καλό είναι να έχουμε υπόψη μας και αυτό. Να μην μιλήσω για τον κ. Βενιζέλο με τον οποίο συνεργάστηκε στενότατα ο κ. Σαμαράς».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments