Πολιτική

Κεκλεισμένων των θυρών όλοι οι αγώνες για δύο μήνες

Κεκλεισμένων των θυρών όλοι οι αγώνες για δύο μήνες

Πηγή Φωτογραφίας: [365739] ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠOΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΠΑΥΛΟ ΜΑΡIΝΑΚΗ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Κάμερες υψηλής ευκρίνειας στα γήπεδα.

Χωρίς την  παρουσία φιλάθλων, θα διεξάγονται για τους επόμενους δύο μήνες, οι αγώνες της Super League. 

Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ανακοίνωσε τις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, που προέκυψαν μετά την -υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη- σύσκεψη των συναρμοδίων υπουργών του περασμένου Σαββάτου.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κ. Μαρινάκης, το συγκεκριμένο μέτρο θα ισχύσει μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου 2024, ενώ θα επεκταθεί και στις αναμετρήσεις των ομάδων Β`, που ανήκουν στις ΠΑΕ της Super League και συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της SL2.

Παράλληλα, ο κ Μαρινάκης ανακοίνωσε ότι το μέτρο «κεκλεισμένων των θυρών», θα ισχύσει κατά περίπτωση και στους εντός έδρας ευρωπαϊκούς αγώνες των ελληνικών ομάδων, σημειώνοντας μάλιστα, ότι η πρώτη σχετική απόφαση αφορά τον αγώνα Ολυμπιακός-Μπάτσκα Τόπολα, το βράδυ της προσεχούς Πέμπτης στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο η κυβέρνηση αποφάσισε τη διεξαγωγή κεκλεισμένων της Super League 1 για δύο μήνες ως τις 12 Φεβρουαρίου και θα δύναται να επεκταθεί και στα ευρωπαϊκά ματς.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, τα εν λόγω μέτρα θα επανεκτιμηθούν εν ευθέτω χρόνω.

Έως τότε, η κυβέρνηση κρίνει ότι πρέπει να μπουν κάμερες σε όλα τα γήπεδα και ηλεκτρονικός έλεγχος φιλάθλων, ενώ πρόκειται να ανακοινωθούν και διοικητικά μέτρα.

Επίσης, αποφασίστηκε να τεθεί σύστημα ηλεκτρονικής εισόδου φιλάθλων με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας. Επιπρόσθετα μέσα στο διάστημα των δύο αυτών μηνών θα ανακοινωθεί από τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού μια σειρά από διοικητικά μέτρα μεταξύ των οποίων αυτόματες κυρώσεις κατά των ομάδων σε περιπτώσεις επεισοδίων, πέραν όσων προβλέπονται στην αθλητική δικαιοσύνη.

“Δεν θα υπάρξει καμία ανοχή”, τόνισε εμφατικά ο κ. Παύλος Μαρινάκης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments