Οικονομία

Σκρέκας: Από αύριο το ”καλάθι των Χριστουγέννων” – Συνεχίζονται οι έλεγχοι για φαινόμενα αισχροκέρδειας

Σκρέκας: Από αύριο το ”καλάθι των Χριστουγέννων” – Συνεχίζονται οι έλεγχοι για φαινόμενα αισχροκέρδειας

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),«Από τον Οκτώβριο, τον Νοέμβριο ο πληθωρισμός των τροφίμων μειώθηκε κατά 10%», σημείωσε ο Κώστας Σκρέκας

«Από τον Οκτώβριο, τον Νοέμβριο ο πληθωρισμός των τροφίμων μειώθηκε κατά 10%», σημείωσε ο Κώστας Σκρέκας

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega» για την ακρίβειακαι την αυριανή «πρεμιέρα» του «καλαθιού των Χριστουγέννων».

Κώστας Σκρέκας: «Προσδοκούμε όλες οι τιμές να είναι ίδιες ή χαμηλότερες σε αυτά τα προϊόντα»

Ειδικότερα, αναφορικά με την ακρίβεια και το γεγονός ότι δεν υποχωρεί, ο Κώστας Σκρέκας σημείωσε: «Από αύριο ξεκινάει το χριστουγεννιάτικο καλάθι, που δίνουμε τη δυνατότητα στα νοικοκυριά να έχουν πρόσβαση σε βασικά καταναλωτικά αγαθά και σε προϊόντα που γεμίζουν το γιορτινό τραπέζι, π.χ. όλα τα κρέατα. Προσδοκούμε όλες οι τιμές να είναι ίδιες ή χαμηλότερες σε αυτά τα προϊόντα. Φέτος έχουμε εντάξει και το αρνίσιο κρέας. Η κατανάλωση του αρνίσιου κρέατος είναι συνήθης και την περίοδο των Χριστουγέννων και προσεγγίζει τις καταναλώσεις του Πάσχα. Στο γιορτινό τραπέζι η βαρύτητα του κρέατος είναι μεγάλη, γι’ αυτό τα εντάξαμε στο καλάθι του νοικοκυριού και των Χριστουγέννων. Σήμερα οι τιμές του αρνιού κυμαίνονται από 11,5 ευρώ έως 13 ευρώ το κιλό. Εμείς θέλουμε για τις γιορτινές μέρες οι τιμές του αρνιού να αποκλιμακωθούν και να κυμαίνονται κάτω από 11 ευρώ. Επίσης συμπεριλαμβάνονται τυροκομικά προϊόντα, γάλατα και όλα τα υπόλοιπα. Στόχος μας είναι η τιμή της γαλοπούλας είναι να είναι ίδια στην τιμή με πέρσι», είπε αρχικά.

Κώστας Σκρέκας: «Τον μήνα Νοέμβριο φαίνεται ότι έχουμε μια αποκλιμάκωση του πληθωρισμού»

«Τον μήνα Νοέμβριο φαίνεται ότι έχουμε μια αποκλιμάκωση του πληθωρισμού. Δεν σημαίνει ότι έχουμε αποπληθωρισμό. Από τον Οκτώβριο, τον Νοέμβριο ο πληθωρισμός των τροφίμων μειώθηκε κατά 10%. Δεν μπορεί η ακρίβεια να αντιμετωπιστεί σε μία βραδιά. Η κυβέρνηση κάνει προσπάθειες να τη μειώνει, έχουμε μεγάλη μάχη να δώσουμε», συμπλήρωσε ο Κώστας Σκρέκας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments