Ελλάδα

Πολιτική σύγκρουση για τα μέτρα κατά της οπαδικής βίας – Έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

Πολιτική σύγκρουση για τα μέτρα κατά της οπαδικής βίας – Έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

Πηγή Φωτογραφίας: ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΤΟΥΜΠΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ( ICONPRESS/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ )

Οπαδική βία: Ποιοι είναι οι 200 θερμοκέφαλοι που «έδωσε» η Κυβέρνηση

Η επίσκεψη δυο υπουργών στον Άρειο Πάγο το μεσημέρι της Τρίτης έδειξε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να μην αφήσει τίποτα στην τύχη όσον αφορά στην πάταξη της οπαδικής βίας. Από το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύουν ότι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω σε καμία από τις αποφάσεις αλλά και τα μέτρα που έχουν ληφθεί.

Για τον λόγο αυτό και μέσα σε χρόνο ρεκόρ συλλέχθηκαν στοιχεία τα οποία και προσκομίστηκαν στην αρμόδια εισαγγελέα έτσι ώστε να αποκαλυφθούν οι εγκληματικές οργανώσεις που υποκινούν την οπαδική βία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση για τους επόμενους δυο μήνες με εντατικούς ρυθμούς θα αξιοποιήσει όλα τα όπλα που διαθέτει τόσο τα θεσμικά όσο και τα νομοθετικά προκειμένου να εξιχνιαστεί η υπόθεση της επίθεσης εναντίον του 31χρονου αστυνομικού αλλά και να χυθεί άπλετο φως σε δεκάδες άλλες.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου παρέδωσαν στη δικαιοσύνη τη λίστα με τα 200 ονόματα σκληρών χούλιγκαν με όλες τις ομάδες και από όλη την Ελλάδα και σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για άτομα με έντονη παραβατική συμπεριφορά και παραβατική ποινική συμπεριφορά.

Στα χέρια της εισαγγελέως Αδειλίνη παραδόθηκαν επίσης τοξικά δημοσιεύματα από εφημερίδες αλλά και δημόσιες δηλώσεις από συνδέσμους που συνδέονται με ακραία γεγονότα του παρελθόντος, με απειλές εναντίον διαιτητών αλλά και βιαιοπραγίες εναντίον τους.

Αυτό που επίσης αναμένεται είναι η δέσμη μέτρων με το νέο πειθαρχικό πλαίσιο από τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση τα οποία ούτως ή άλλως είχαν δρομολογηθεί μετά τις δολοφονίες του Άλκη Καμπανού και του Μιχάλη Κατσούρη.

Μεταξύ αυτών είναι οι κάμερες με τις σωστές προδιαγραφές σε όλα τα γήπεδα και μάλιστα αν είναι εφικτό εντός του διμήνου που οι αγώνες θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών.

Επίσης, θα καθιερωθεί με τον τρόπο που πρέπει το ηλεκτρονικό εισιτήριο, δηλαδή, η ταυτοπροσωπία εισιτηρίου και προσώπου που μπαίνει στα γήπεδα.

Όσο για την παρουσία της αστυνομίας μέσα στα γήπεδα αυτό δεν θα αλλάξει. Όπως τόνιζαν κυβερνητικές πηγές, όταν υπάρχουν 30.000 με 40.000 άνθρωποι στο γήπεδο είναι αυτονόητο ότι πρέπει να υπάρχουν και οι αστυνομικές αρχές.

Σύντομα στη Βουλή τα μέτρα που δρομολογούνται για τις ευθύνες των ΠΑΕ

Επίσης, με τα μέτρα που δρομολογούνται θα υπάρχουν και ευθύνες των ΠΑΕ και των αθλητικών σωματείων και συλλόγων μέσα από κείμενα νόμου, τα οποία θα παρουσιαστούν πολύ σύντομα στη Βουλή.

Αυτό πάντως που επισημαίνουν σε κάθε τόνο από την κυβέρνηση όσον αφορά στην δικαστική διερεύνηση της οπαδικής βίας είναι ότι δεν υπάρχει κάτι που να αποτελεί φραγμό για τη Δικαιοσύνη και δεν υπάρχει κάτι που να σταματήσει την πολιτική βούληση έτσι ώστε να διαλευκανθεί κάθε υπόθεση που αφορά στην προστασία της ανθρώπινης ζωής αλλά και την τήρηση της τάξης τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments