Ελλάδα

Τραυματισμός αστυνομικού: Σήμερα στις 11.00 οδηγείται στην ανακρίτρια ο 18χρονος

Τραυματισμός αστυνομικού: Σήμερα στις 11.00 οδηγείται στην ανακρίτρια ο 18χρονος

Πηγή Φωτογραφίας: Ston Εισαγγελέα Πειραιά ο 18χρονος κατηγορούμενος για τη ναυτική φωτοβολίδα προς τον αστυνομικό στα επεισόδια έξω από το κλειστό γήπεδο "Μελίνα Μερκούρη" στο Ρέντη κατά τη διάρκεια του αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού. Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023 (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI)

Στις 11 το πρωί, ο 18χρονος οδηγείται στην ανακρίτρια του Πειραιά, κατηγορούμενος, μεταξύ άλλων, για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Ενώπιον των ανακριτικών αρχών, στα δικαστήρια Πειραιά, προκειμένου να απολογηθεί, αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο 18χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης του βαρύτατου τραυματισμού του 31χρονου αστυνομικού των ΜΑΤ με ναυτική φωτοβολίδα, έπειτα από οργανωμένη επίθεση, στου Ρέντη.

Η ομολογία του για την ρίψη της φωτοβολίδας, επικυρώθηκε και από τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων, καθώς εντοπίστηκαν ίχνη πυρίτιδας στα χέρια του, έπειτα από την εξέταση δείγματος που είχε ληφθεί κατά την αρχική του προσαγωγή στη Διεύθυνση Μεταγωγών, μαζί με ακόμα 423 άτομα.

Ωστόσο η ίδια διαδικασία ακολουθήθηκε χθες Τετάρτη και για τον ανήλικο αδερφό του, 16 ετών, που ήταν μαζί του στο γήπεδο του Ρέντη «Μελίνα Μερκούρη».

Στο μικροσκόπιο των Αρχών και ο ανήλικος αδελφός του 18χρονου

Τεστ DNA και αποτυπώματα θα δώσουν απαντήσεις για το εάν ο ανήλικος – που έδωσε παράλληλα και συμπληρωματική κατάθεση ενώπιον των αξιωματικών της υποδιεύθυνσης αθλητικής βίας- συμμετείχε και αυτός στην δολοφονική επίθεση εναντίον των αστυνομικών.

Στο πλαίσιο αυτό, οι αξιωματικοί ζήτησαν διευκρινήσεις σε σχέση με όσα είχε καταθέσει αρχικά ο ανήλικος, έπειτα από συγκεκριμένες πληροφορίες που εξετάζουν.

Ο κομβικός ρόλος του μάνατζερ τράπερ

Δεν είναι όμως το μόνο πρόσωπο από το περιβάλλον του 18χρονου που έχει βρεθεί στο στόχαστρο των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, καθώς αυτό που συγκεντρώνει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον και εκτιμάται ότι έχει κομβικό ρόλο στην υπόθεση, είναι ο 26χρονος μάνατζερ τράπερ, ο οποίος ανήκει σε σύνδεσμο των Δυτικών Προαστίων.

Πρόκειται για ένα άτομο το οποίο, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές,  έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές όπως το 2019 που το όνομα του ήταν μεταξύ άλλων σε επεισόδιο με θύμα φίλαθλο αντίπαλης ομάδας.

Είναι το άτομο με το οποίο φέρεται να επικοινώνησε τηλεφωνικά ο 18χρονος, ενημερώνοντας τον για τον τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού.

Αυτό το τηλεφώνημα φέρεται να είχε αποκρύψει  κατά την αρχική του κατάθεση και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν είχε παραδεχτεί.

Μάλιστα όσον αφορά το άλλοθι που είχε αναφέρει, ότι δηλαδή αφού άφησε πανό στον χώρο του γηπέδου έφυγε αμέσως και πήγε σε κατάστημα εστίασης που τον έχουν καταγράψει κάμερες ασφαλείας, φαίνεται να υπάρχει κάποιο κενό σε σχέση με τις ώρες που έγιναν όσα περιέγραψε.

Συλλέγουν στοιχεία για να «δέσουν» τον καθοδηγητή

Την ίδια ώρα, εκείνα τα στοιχεία που θα «δέσουν» πλήρως τον «καθοδηγητή», που έχει σκιαγραφηθεί και για τον οποίο φαίνεται να υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για ποιο πρόσωπο πρόκειται, επιχειρούν να συλλέξουν οι αστυνομικοί για να  «δέσουν» τη δικογραφία και τελικά να εκδοθούν σχετικά εντάλματα.

Όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, τα στοιχεία αυτά θα προκύψουν κυρίως από τη ΔΕΕ, εκεί που εξετάζεται ένας πολύ μεγάλος όγκος δεδομένων και τα οποία στη συνέχεια θα «κουμπώσουν» με σχετικές μαρτυρίες και άλλες πληροφορίες που έχουν φτάσει στην Ασφάλεια.

Ο φάκελος με τα 200 ονόματα

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η έρευνα, σχετικά με τον φάκελο που παρέδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Οικονόμου και στον οποίο περιέχονται  περισσότερα από 100 άτομα σε μία λίστα συνολικά με 200, που είναι σεσημασμένα για σοβαρά αδικήματα, αλλά και χούλιγκαν από τον αντιεξουσιαστικό χώρο και τον χώρο της ακροδεξιάς.

Τα άτομα αυτά έχουν απασχολήσει μεταξύ άλλων για ναρκωτικά, σωματικές βλάβες εκβιασμούς ακόμα και συμβόλαια θανάτου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments