Πολιτική

Κασσελάκης: Συναντήθηκε με τη γιαγιά που δώρισε ασθενοφόρο – “Το φιλότιμο δεν μπορεί να υποκαθιστά το Κράτος”

Κασσελάκης: Συναντήθηκε με τη γιαγιά που δώρισε ασθενοφόρο – “Το φιλότιμο δεν μπορεί να υποκαθιστά το Κράτος”

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot,Μια έκπληξη έκρυβε η απροειδοποίητη περιοδεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη στο Μεσολόγγι, καθώς βρέθηκε στο σπίτι της Αθηνάς Παπαχρήστου, της γιαγιάς που αγόρασε με τις οικονομίες της ένα ασθενοφόρο και το δώρισε στο ΕΚΑΒ.

«Την ευχαρίστησα για το φιλότιμό της» γράφει ο Στέφανος Κασσελάκης και εκείνη λέει πως θέλει να βγει «ένας άνθρωπος, κάπως να ισάξει ετούτο το κράτος»

Μια έκπληξη έκρυβε η απροειδοποίητη περιοδεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη στο Μεσολόγγι, καθώς βρέθηκε στο σπίτι της Αθηνάς Παπαχρήστου, της γιαγιάς που αγόρασε με τις οικονομίες της ένα ασθενοφόρο και το δώρισε στο ΕΚΑΒ.

Στο βίντεο που συνοδεύει την ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ βλέπουμε τον Στέφανο Κασσελάκη να συνομιλεί με την κυρία Παπαχρήστου, να της φτιάχνει καφέ και και να συνομιλούν.

«Την ευχαρίστησα για το φιλότιμό της. Το φιλότιμο όμως, το 2023, δεν μπορεί να υποκαθιστά το Κράτος» γράφει ο Στέφανος Κασσελάκης αλλά και εκείνη λέει πως θέλει να βγει «ένας άνθρωπος, κάπως να ισάξει ετούτο το κράτος».

Η κ. Παπαχρήστου λέει πως ένα χρόνο έψαχναν για να βρουν το ασθενοφόρο και στην ερώτηση ποιος την φροντίζει απαντά «κανένας, έχω κάποια ανιψίδια, αλλά έρχονται με βλέπουν και πάνε στα σπίτια τους. Μοναχή μου είμαι».

Όπως λέει την πήρε ο Μητσοτάκης τηλέφωνο και της είπε πως όταν πάει στο Μεσολόγγι θα πάει να την δει. «Του λέω να ‘ρθεις αλλά πάρε και κανένα ασθενοφόρο». Και συμπληρώνει: «Τώρα κοίταξε να δεις, πόσα παίρνουν οι υπουργοί. Ένα εκατομμύριο βάλε…».

Κασσελάκης: «Αυτό που κάνετε εσείς είναι φιλότιμο»

Όπως φαίνεται στο βίντεο, ο κ. Κασσελάκης ρώτησε την κ. Παπαχρήστου πώς αποφάσισε να δωρίσει ένα ασθενοφόρο, με εκείνη να απαντά ότι πούλησε το χωράφι και το λιοστάσι «και ό,τι πενταροδεκάρες μου είχαν μείνει που μάζευα για τα γεράματα από τα 12 μου χρόνια» τις έδωσε και το αγόρασε. «Ο άντρας μου, λέω, πέθανε. Κι εγώ θα πεθάνω μια μέρα. Τι το θέλω και το λιοστάσι, τι το το θέλω και το χωράφι, είναι άχρηστα, θα μείνουν πίσω». «Αυτό που κάνετε εσείς είναι φιλότιμο», της είπε ο κ. Κασσελάκης, με εκείνη να απαντά: «Το έκανα γιατί πέρασα τόσα».

Στην κουβέντα που είχαν, σύμφωνα με το βίντεο που παραθέτει ο κ. Κασσελάκης, η κ. Παπαχρήστου αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «θέλω να βγει ένας άνθρωπος κάπως να ισιάξει ετούτο το κράτος και να βοηθήσει και κάπου».

Αναφέρει ότι την πήρε τηλέφωνο ο πρωθυπουργός και της είπε πως όποτε έρθει στο Μεσολόγγι θα έρθει και στο σπίτι, «του λέω να’ρθεις, αλλά πάρε και κανένα ασθενοφόρο».

«Το θέμα δεν ειναι να έρθει εκείνος ή να έρθω εγώ, το θέμα είναι να δουλέψει το ασθενοφόρο, το ΕΚΑΒ, το νοσοκομείο, να προσφέρει στον τόπο», τόνισε ο κ. Κασσελάκης.

Πρόσθεσε ότι στην Κω είχε πεθάνει 63χρονη σε καρότσα. «Εκεί έχουν τρία ασθενοφόρα, δεν έχουν διασώστες, δεν έχει κάνει η κυβέρνηση προκήρυξη για να υπάρχουν διασώστες εκεί, ένα ασθενοφόρο δουλεύει», πρόσθεσε, σχολιάζοντας ότι «είναι ένα κράτος που έχει αποδομηθεί, έχει διαλυθεί».

«Ακολούθησα τον Αλέξη», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης σε άλλο σημείο της κουβέντας. «Μαζί με τον Τσίπρα είσαι; Καλός αυτός, αλλά δεν τον άφησαν», είπε η κ. Παπαχρήστου, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να σχολιάζει: «Κι εμένα δεν θέλουν να με αφήσουν, αλλά δεν το βάζω κάτω». «Να μην κωλώνεις, προχώρα εσύ κι ας λένε πίσω», του απάντησε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments