Ελλάδα

Ηχητικό από τη στιγμή που τα ΜΑΤ αρνούνται να πάνε στη Λεωφόρο – “Όταν χρειαστεί, διαβιβάστε μας”

Ηχητικό από τη στιγμή που τα ΜΑΤ αρνούνται να πάνε στη Λεωφόρο – “Όταν χρειαστεί, διαβιβάστε μας”

Πηγή Φωτογραφίας: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI,Ηχητικό ντοκουμέντο από την άρνηση μίας από τις έξι διμοιρίες των ΜΑΤ να μεταβεί στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας για την ποδοσφαιρική αναμέτρηση Παναθηναϊκός – Μακάμπι Χάιφα.

Ηχητικό ντοκουμέντο από την άρνηση μίας από τις έξι διμοιρίες των ΜΑΤ να μεταβεί στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας για την ποδοσφαιρική αναμέτρηση Παναθηναϊκός – Μακάμπι Χάιφα.

Το φως της δημοσιότητας είδε ηχητικό ντοκουμέντο, με την ‘’ανταρσία’’ μίας από τις διμοιρίες των ΜΑΤ που αρνήθηκε να μεταβεί στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας για τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Μακάμπι Χάιφα, όπως μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων του Open.

Όπως ακούγεται από το ηχητικό, η μία από τις έξι διμοιρίες, η 525, ενημερώνει πως αποφάσισε να παραμείνει μεν σε ετοιμότητα, αλλά σε απόσταση από το γήπεδο, σε μία πρωτοφανή απόφαση.

Αιτιολόγησαν την απόφασή τους, λέγοντας πως πρόκειται για «ένδειξη σεβασμού στον τραυματία αστυνομικό», με το κέντρο να τους απαντά «καλώς».

Μάλιστα, αμέσως μετά ακολουθούν και οι άλλες πέντε διμοιρίες, ενημερώνοντας πως θα πράξουν το ίδιο.

Η κίνησή τους προκάλεσε την αντίδραση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, με αποτέλεσμα να μεταβούν τελικά στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας για την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τη Μακάμπι Χάιφα.

Το ηχητικό ντοκουμέντο με την ‘’ανταρσία’’ των ΜΑΤ στο γήπεδο της Λεωφόρου ως ‘’ένδειξη σεβασμού’’ στον τραυματισμένο αστυνομικό

‘’Κέντρο από 525, στα πλαίσια των υπηρεσιακών καθηκόντων μας, αλλά και προς ένδειξη σεβασμού στον τραυματία συνάδελφο, να παραμείνουμε στον κόμβο σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα. Όταν χρειαστεί να αποκατασταθεί η τάξη πέριξ του γηπέδου, διαβιβάστε μας να μεταβούμε για την αποκατάσταση της τάξης’’ αναφέρει η διμοιρία, για να πάρει την απάντηση: ‘’Καλώς’’.

Αμέσως μετά παρεμβαίνει η μονάδα 526 και η 511, λέγοντας ‘’ομοίως’’.

Διετάχθη εσωτερική έρευνα για την άρνηση εκτέλεσης εντολής από διμοιρία των ΜΑΤ

Σε εξέλιξη βρίσκεται εσωτερική έρευνα στην ΕΛ.ΑΣ., με διαταγή του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής, σχετικά με την απόφαση αστυνομικών των ΜΑΤ να μη μεταβούν στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Η έρευνα πραγματοποιείται προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπήρξε το παράπτωμα της άρνησης εκτέλεσης διαταγής.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments