Αθλητισμός

Ολυμπιακός: Πότε είναι το πρώτο παιχνίδι με τη Φερεντσβάρος

Ολυμπιακός: Πότε είναι το πρώτο παιχνίδι με τη Φερεντσβάρος

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου), Μια παλιά του γνώριμο, την ουγγρική Φερεντσβάρος θα βρει μπροστά του ο Ολυμπιακός στη μάχη για μια θέση στους «16» του Conference League.

Ο Ολυμπιακός για να πάρει το εισιτήριο για τους 16 του Europa Conference League θα πρέπει να αποκλείσει τη Φερεντσβάρος

Μια παλιά του γνώριμο, την ουγγρική Φερεντσβάρος θα βρει μπροστά του ο Ολυμπιακός στη μάχη για μια θέση στους «16» του Conference League.

Οι Ερυθρόλευκοι μάλλον θα πρέπει να νιώθουν ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα της κλήρωσης. Όχι γιατί οι Ούγγροι είναι αμελητέα ποσότητα, αλλά γιατί απέφυγαν κάποιους πραγματικούς μπελάδες: Ήταν η Άιντραχτ Φρανκφούρτης ανάμεσα στις «8» υποψήφιες αντιπάλους για παράδειγμα…

Το πρώτο παιχνίδι τους οι Πειραιώτες του Κάρλος Καρβαλιάλ θα το δώσουν στις 15 Φεβρουαρίου στο γήπεδο «Καραϊσκάκης»- τρεις μέρες μετά το τέλος των μέτρων της Κυβέρνησης για «κεκλεισμένων των θυρών»-. Η ρεβάνς θα γίνει στην Ουγγαρία μια εβδομάδα αργότερα και συγκεκριμένα στις 22 Φεβρουαρίου.

Και όσο για το παρελθόν των δύο αντιπάλων; Θα πρέπει να γυρίσει κανείς στον Σεπτέμβρη του 1996 για να τους συναντήσει στον πρώτο γύρο του τότε κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Ήταν το μεγάλο φαβορί ο Ολυμπιακός, στις πρώτες εβδομάδες με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στο τιμόνι τους. Βρέθηκαν όμως από το πουθενά με μια βαριά ήττα στην Ουγγαρία (1-3) και στη ρεβάνς δεν μπόρεσαν να γυρίσουν την κατάσταση (2-2).

Εκείνος ο αποκλεισμός έμοιαζε με σοκ. Στην πραγματικότητα όμως ο Ολυμπιακός μέσα από εκείνη την πρώιμη αποτυχία βρήκε τον βηματισμό που ήθελε στο ελληνικό πρωτάθλημα το οποίο και κατέκτησε για πρώτη φορά έπειτα από δέκα ολόκληρα χρόνια. Ήταν η απαρχή της σύγχρονης αυτοκρατορίας του.

H Φερεντσβάρος είναι η πρωταθλήτρια Ουγγαρίας (φέτος είναι δεύτερη με έναν βαθμό λιγότερο από την Πάκσι) και το καλοκαίρι αποκλείστηκε από την Κλάκσβικ των Νησιών Φερόε στα προκριματικά του Champions League, στη μεγαλύτερη έκπληξη των προκριματικών. Βρέθηκε λοιπόν απευθείας στους ομίλους του Conference League, μαζί με τη Φιορεντίνα αλλά και τις Γκενκ και Τσουκαρίτσκι που απέκλεισε ο Ολυμπιακός «πακέτο» το καλοκαίρι.

Σε αυτό το γκρουπ οι Ούγγροι έμειναν αήττητοι. Για την ακρίβεια νίκησαν δύο φορές την Τσουκαρίτσκι και έφεραν τέσσερις ισοπαλίες με Ιταλούς και Βέλγους. Με δέκα βαθμούς τερμάτισαν δεύτεροι πίσω από τους «Βιόλα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments