Αθλητισμός

Μονακό Παναθηναϊκός: This is Panathinaikos! Βασιλιάς στο Πριγκιπάτο με 90-91

Μονακό Παναθηναϊκός: This is Panathinaikos! Βασιλιάς στο Πριγκιπάτο με 90-91

Πηγή Φωτογραφίας: [366010] EUROLEAGUE 2023-2024 / ΜΟΝΑΚΟ - ΠΑΟ

Οι «πράσινοι» τα έβαλαν με τη Μονακό και τη διαιτησία και κατάφεραν να βγουν αλώβητοι παίρνοντας σπουδαίο διπλό

Ο Παναθηναϊκός AKTOR μπορεί να βρέθηκε ακόμα και στο -15 από τη Μονακό, ωστόσο, με τρομερή αντεπίθεση στο τέταρτο δεκάλεπτο, κατάφερε να επιστρέφει και να «σκοτώσει» την ομάδα του Πριγκιπάτου με απίθανο τρίποντο του Μάριους Γκριγκόνις στην εκπνοή του αγώνα.

Το «συγκρότημα» του Εργκίν Αταμάν «έπιασε» τους Μονεγάσκους στο 8-7, όπου βρίσκονται ακόμα οι Φενέρμπαχτσε, Βαλένθια και Μπασκόνια. Παράλληλα, το «τριφύλλι» έκανε το μεγάλο διπλό που αναζητούσε καιρό, παρουσία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου που έδωσε το «παρών» στις εξέδρες του «Salle Gaston Medecin».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Panathinaikos BC (@paobcgr)

Η τοποθέτηση του Γκραντ ως «εξολοθρευτή» πάνω στον Μάικ Τζέιμς και η υπομονή στην επίθεση έδωσαν στον Παναθηναϊκό AKTOR το δικαίωμα μίας εξαιρετικής αρχής στο Πριγκηπάτο. Τα καλάθια του Μοτεγιούνας αποτέλεσαν ένα πρώτο ζητούμενο (5-4, 2′), αλλά οι «πράσινοι» απάντησαν και κατάφεραν να χτίσουν μία καλή διαφορά. Μπροστάρηδες οι Μάριους Γκριγκόνις (8π στο 1ο δεκάλεπτο) και ο καταλυτικός Σλούκας. Με οδηγό τους δύο γκαρντ και με συγκέντρωση στην άμυνα, ο Παναθηναϊκός έφτασε μέχρι και στο +8 (10-8). Το τελείωμα του πρώτου δεκαλέπτου δεν ήταν το ίδιο, καθώς ο Ντόντα Χολ βοήθησε τη Μονακό να τρέξει επί μέρους 9-4, κλείνοντας το πρώτο κομμάτι στο -3 (19-22).

Το δίδυμο Ναν – Βιλντόσα δεν ήταν το ίδιο αποδοτικό επιθετικά, την ώρα που οι γκαρντ της Μονακό έβρισκαν ρυθμό, με τον Ντόντα Χολ να συνεχίζει τη φθορά από τη θέση «5». Τα τρίποντα των Τζέιμςκαι Ουόκερ έδωσαν το πρώτο προβάδισμα της βραδιάς για τους Μονεγάσκους (31-28, 13′), αναγκάζοντας τον Αταμάν να αλλάξει το σχήμα, παίζοντας με τρία γκαρντ. Τα τρικ του προπονητή των «πρασίνων» δεν στάθηκαν ικανά για να ανατρέψουν το momentum του ματς. Η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς έβρισκερυθμό και βοηθούμενη από τις αποφάσεις των διαιτητών (όπως τα δύο από τα τρία φάουλ που χρεώθηκαν στον Λεσόρ), αλλά και από την αστοχία των «πρασίνων» έξω από τα 6.75μ (25% στο ημίχρονο) μετέτρεψε το +1 (40-39, 17′) σε συν +8 πηγαίνοντας στα αποδυτήρια (47-39, 20′).

Ο μαγικός Κεντρικ Ναν έδινε παράσταση βγαλμένη από το ΝΒΑ και ο Κώστας Σλούκας μίλησε όταν η μπάλα έκαιγε φέρνοντας με τρίποντο το ματς στα ίσια (84-84, 38′). Στο κρίσιμο ενάμισι λεπτό που απέμεινε έγιναν τα εξής. Ο Χουαντσο χρεώθηκε με επιθετικό φάουλ, ο Μοτεγιουνας έβαλε μια βολή, ο Ναν δεν μπόρεσε να απαντήσει και στο τελευταίο λεπτό οι πράσινοι βρέθηκαν στο -4 με τον Τζέιμς να κερδίζει φάουλ για τρεις βολές, ενω ο Σλούκας έκανε την παράβαση χαμηλά…

Αυτό που ακολούθησε, ήταν βγαλμένο από θρίλερ. Ο Βιλντόσα είδε τον Οκόμπο να σκοράρει και να παίρνει συμπληρωματική βολή, αλλά την εκτέλεσε δίχως να βρει σίδερο. Η μπάλα πήγε στα χέρια των πρασίνων, με τον Μάριους Γκριγκόνις να εκτελεί τη Μονακό με τρίποντη βόμβα (90-91).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments