Ελλάδα

“Ο Άρειος Πάγος θα ενημερωθεί για τη διαρροή στη δικογραφία” δήλωσε ο δικηγόρος του κηδεμόνα του χάσκι

“Ο Άρειος Πάγος θα ενημερωθεί για τη διαρροή στη δικογραφία” δήλωσε ο δικηγόρος του κηδεμόνα του χάσκι

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο, Ο φάσκελος του χάσκι στην Αράχωβα φαίνεται να κλείνει οριστικά, σύμφωνα με το τελικό πόρισμα από το οποίο συμπερένεται ότι ο δεν οφείλεται σε ανθρώπινο παράγοντα η κακοποίηση του σκύλου, επιβεβαιώνοντας την αρχική εξέταση.

"Είναι τουλάχιστον για γέλια το συγκεκριμένο πόρισμα. Σοβαροί επιστήμονες, που έχουν δει το σκυλί από κοντά, έχουν πει πως έχει γίνει από ανθρώπινο χέρι", είπε ο δικηγόρος του κηδεμόνα του Όλιβερ, Αντώνης Ζαπάντης, για το συμπέρασμα της απόφασης

Για  “τεράστιο ζήτημα διαβλητότητας της διαδικασίας” στην δικογραφία του χάσκι στην Αράχωβα έκανε λόγο ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη του σκύλου, ο οποίος αναφέρθηκε ότι “δεν είναι δυνατόν να υπάρχει πρόσβαση σε αυτήν”. Μάλιστα, δήλωσε στο MEGA ότι θα ενημερωθεί ο Άρειος Πάγος για αυτή τη διαρροή.

Ο φάσκελος του χάσκι στην Αράχωβα φαίνεται να κλείνει οριστικά, σύμφωνα με το τελικό πόρισμα από το οποίο συμπερένεται ότι ο δεν οφείλεται σε ανθρώπινο παράγοντα η κακοποίηση του σκύλου, επιβεβαιώνοντας την αρχική εξέταση.

Αυτό φέρεται να προκύπτει – από το τελικό αναλυτικό πόρισμα του Καθηγητή Παθολογικής Ανατομικής στην Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο οποίος είχε ορισθεί ειδικός πραγματογνώμονας στο πλαίσιο των ερευνών της ΕΛ.ΑΣ και των δικαστικών αρχών.Το αναλυτικό συμπέρασμα του καθηγητή και πρώην πρύτανη του ΑΠΘ συμπίπτει με εκείνο κι άλλων κτηνιάτρων δημοσίων υπηρεσιών που εξέτασαν το ίδιο περιστατικό. Μάλιστα, αναφέρει πως το τραύμα που είχε ο Όλιβερ προκλήθηκε από δόντι ζώου.

Η πραγματογνωμοσύνη βασίστηκε σε φωτογραφικό υλικό και από υλικό που κατατέθηκε στο Τμήμα Διστόμου.

Στο ίδιο συμπέρασμα φαίνεται να καταλήγει και η έρευνα από τις τοπικές αστυνομικές υπηρεσίες και από το κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής από την εξέταση μαρτύρων και την ανάλυση υλικού καμερών που καταδεικνύουν ότι το άτυχο τετράποδο δέχθηκε επίθεση από αγέλη σκύλων και δεν υπήρχε οποιαδήποτε παρουσία και εμπλοκή ύποπτου ατόμου στον θανάσιμο τραυματισμό του άτυχου ζώου. Επιπλέον, τονίζει πως σε αυτήν την υπόθεση υπήρξαν μεγάλες παραλήψεις.

Αράχωβα: “Ο σκύλος τεμαχίστηκε και δόθηκε σε σακούλα στον ιδιοκτήτη”

Ωστόσο, η πλευρά του κηδεμόνα δεν δέχεται αυτήν την εκδοχή και θα συνεχίσει τον αγώνα. Γι’ αυτό μίλησε στο MEGA ο Αντώνης Ζαπάντης, δικηγόρος του κηδεμόνα του Όλιβερ.

«Ο πραγματογνώμονας προέβη σε πραγματογνωμοσύνη από φωτογραφίες. Γνωρίζουμε πως η πραγματογνωμοσύνη, όπως και οι τεχνικές εκθέσεις των συμβούλων, δεν είναι δεν είναι δεσμευτικές για τον εισαγγελέα και για τον ανακριτή. Αυτά που έχουν γραφτεί στη συγκεκριμένη πραγματογνωμοσύνη εγείρουν πολλά ερωτήματα. Ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα είναι πως στο σημείο που βρίσκεται η δικογραφία, δεν είναι δυνατόν να υπάρχει πρόσβαση σε αυτήν. Το γεγονός πως το πόρισμα διέρρευσε αυτούσιο δημιουργεί τεράστια ζητήματα διαβλητότητας της διαδικασίας, όπου αποκλειστική ευθύνη φέρει αυτός που το διέρρευσε.  Μόνο από δύο πηγές μπορεί να έχει γίνει, από τον ίδιο τον καθηγητή ή από την αστυνομία. Θα ενημερωθεί ο Άρειος Πάγος για αυτή τη διαρροή και κάποια στιγμή πρέπει η πολιτική ηγεσία να αναλάβει πρωτοβουλίες για τις διαρροές. Είναι τουλάχιστον για γέλια το συγκεκριμένο πόρισμα. Σοβαροί επιστήμονες, που έχουν δει το σκυλί από κοντά, έχουν πει πως έχει γίνει από ανθρώπινο χέρι», είπε αρχικά στο MEGA.

“Αν δεν είχαν γίνει κάποιες κινήσεις ολιγωρίας, όπως έγιναν, όπως ότι μετά την εξέταση του σκύλου, ο σκύλος είχε τεμαχιστεί και δόθηκε σε μία σακούλα στον ιδιοκτήτη και του λένε ‘’πάρτο και κάντο ό,τι θες’’, θα μπορούσαν να είχαν εξετάσει τον σκύλο. Αλλά του είπαν ‘’πάρτο και κάντο ό,τι θες’’. Είναι ανήκουστα αυτά. Ο Όλιβερ έχει φύγει από ανθρώπινο χέρι. Είναι επιστημονικά δεδομένο αυτό αλλά δεν μπορώ να τα μοιραστώ στην παρούσα στιγμή”, πρόσθεσε.

“Έχω καταθέσει στοιχεία στο Ανθρωποκτονιών”

Στην εκπομπή μίλησε και η Μάρθα Πουλτίδου, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομάδας κατά της Κακοποίησης Ζώων, δηλώνοντας ότι “είναι γελοίο το πόρισμα. Πώς έχει βγάλει μία πραγματογνωμοσύνη από φωτογραφίες; Εμείς το μόνο πόρισμα που δεχόμαστε είναι της πρώτης κτηνιάτρου. Γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημάδια φέρει ένα ζώο που του έχει επιτεθεί αγέλη ζώων. Δεν θα είχε βιασμένο πρωκτό αλλά σημάδια και δαγκώματα. Ήδη έχω καταθέσει στο Ανθρωποκτονιών χτες τα στοιχεία και έχω ζητήσει να εξεταστούν για κάποια συγκεκριμένα πράγματα σχετικά με τις πληροφορίες. Είχαμε μία πληροφορία για έναν άνθρωπο και ζήτησα να εξεταστεί κάτι συγκεκριμένο. Εμείς βασιζόμαστε και εμπιστευόμαστε την κ. Τόλα. Έχω δει πολλούς σκυλοκαβγάδες και γνωρίζω τα σημάδια που θα έπρεπε να δω. Από εκεί και πέρα, περιμένουμε την έρευνα. Το σίγουρο είναι πως από εμάς δεν θα σταματήσει”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments