Διεθνή

Politico: Πώς βαθμολογεί ο Άγιος Βασίλης τους πολιτικούς ηγέτες

Politico: Πώς βαθμολογεί ο Άγιος Βασίλης τους πολιτικούς ηγέτες

Πηγή Φωτογραφίας: Bloomberg.com

"Ο Κυριάκος μπορεί να μπει στη λίστα των καλών", σημειώνει το Politico.

Ο Άγιος Βασίλης πρέπει να αποφασίσει ποια παιδιά ήταν καλά και ποια κακά και ποια αξίζουν δώρα. Ο κατάλογος περιλαμβάνει αρχηγούς. Στη χιουμοριστική στήλη του ιστοχώρου Politico, ο “Άγιος Βασίλης” απαριθμεί ποιοι ηγέτες ήταν “καλά παιδιά” και “υπογράφει” τα δώρα που ζήτησαν και ποια ήταν αυτά. Στη στήλη αναφέρεται και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Περιλαμβάνεται στα “καλά παιδιά” αλλά, όπως εξηγεί ο “Άγιος Βασίλης”, δεν μπορεί να τους δώσει το “δώρο” που ζήτησαν.

«Ο Κυριάκος μπορεί να μπει στη λίστα των καλών, υποθέτω, καθώς δεν ζήτησε πολλά: μόνο να πάρει πίσω κάποια παλιά Γλυπτά. Μου φαίνεται αρκετά δίκαιο. Όμως, δεν θα τα κλέψω για εκείνον. Είμαι ο Άγιος Βασίλης, όχι εγκληματίας. Οπότε μπορώ να προσφέρω μονάχα ηθική υποστήριξη», γράφει η χιουμοριστική στήλη του Politico, κάνοντας αναφορά στα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Η πρώτη απόφαση που αναφέρει το κείμενο αφορά στον Βλαντιμίρ Πούτιν και είναι «εύκολη». Ο «Άγιος Βασίλης» δεν θα πάει στη Μόσχα. «Δεν είμαι φαν των πολέμων, δεν φαίνονται καλή ιδέα. Από την άλλη υπάρχει το το ζήτημα του Πριγκόζιν, πολύ άσχημο», αναφέρει το κείμενο. «Οπότε, όχι δώρα για τον Βλαντιμίρ αυτά τα Χριστούγεννα, όπως τα περσινά και τα προπέρσινα».

Αντίθετα, δώρο θα πάρει ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που «ζητά μόνο να κοιμηθεί καλά ένα βράδυ», γράφει το κείμενο για τον Ουκρανό πρόεδρο, μια αναφορά στον πόλεμο. Επόμενος στη λίστα ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς. «Ας του δώσουμε αυτό που θέλει, χρήματα. Χρειάζεται πραγματικά ρευστό για να διορθώσει την τεράστια τρύπα στον προϋπολογισμό της γερμανικής κυβέρνησης», αναφέρει το κείμενο.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι ζήτησε από τον «Άγιο Βασίλη» ένα βιβλίο: το «Ένας, κανένας και εκατό χιλιάδες» του Λουίτζι Πιραντέλο. «Είναι ένα καλό ανάγνωσμα για την ιδέα πως ο καθένας έχει πολλαπλές προσωπικότητες. Υποθέτω ότι θέλει να μάθει πώς να δείχνει διαφορετικό πρόσωπο σε διαφορετικούς ανθρώπους», σχολιάζει ο «Άγιος Βασίλης» με σκωπτική διάθεση, για τις αλλαγές της Ιταλίδας πρωθυπουργού.

Από την άλλη σημειώνει ότι ποτέ δεν ξέρει πού να κατατάξει τον Εμμανουέλ Μακρόν: στα καλά ή τα άτακτα παιδιά. «Ζήτησε ένα βραχιόλι φιλίας για να το δώσει στον Βίκτορ (Όρμπαν) της Ουγγαρίας. Φαίνεται να του αρέσουν τα κακά παιδιά. Το βραχιόλι φιλίας που έδωσε στον Βλαντιμίρ (Πούτιν) δεν δούλεψε τόσο καλά. Μπράβο του όμως που δεν τα παράτησε», σχολιάζει η χιουμοριστική στήλη του ιστοχώρουPolitico.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments