Ελλάδα

Εντατικοποιούνται οι έρευνες για τον θάνατο του 31χρονου αστυνομικού: Θέμα χρόνου νέες συλλήψεις

Εντατικοποιούνται οι έρευνες για τον θάνατο του 31χρονου αστυνομικού: Θέμα χρόνου νέες συλλήψεις

Πηγή Φωτογραφίας: Ston Εισαγγελέα Πειραιά ο 18χρονος κατηγορούμενος για τη ναυτική φωτοβολίδα προς τον αστυνομικό στα επεισόδια έξω από το κλειστό γήπεδο "Μελίνα Μερκούρη" στο Ρέντη κατά τη διάρκεια του αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού. Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023 (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI)

Στενεύει ο κλοιός γύρω από τους χούλιγκαν που συμμετείχαν στα επεισόδια του Ρέντη και οδήγησαν στο θανάσιμο τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.

Εντείνονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ για τον θάνατο του 31χρονου αστυνομικού των ΜΑΤ, ο οποίος τραυματίστηκε από ναυτική φωτοβολίδα κατά την διάρκεια των επεισοδίων στου Ρέντη και κατέληξε λίγες ημέρες αργότερα.

Πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν ότι ο κλοιός γύρω από τους χούλιγκαν, που συμμετείχαν στα επεισόδια του Ρέντη και οδήγησαν στο θανάσιμο τραυματισμό του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, στενεύει. Μέσα από ευρήματα και καταθέσεις, οι Αρχές έχουν ταυτοποιήσει τουλάχιστον 20 άτομα και από την έρευνα προκύπτει η ιεραρχική δομή και οι αρχηγικοί ρόλοι. Τέσσερις χούλιγκαν έχουν ταυτοποιηθεί από ίχνη πυρίτιδας που βρέθηκαν στα χέρια τους ή στα ρούχα τους και οι υπόλοιποι 16 από μαρτυρικές καταθέσεις και βιντεοληπτικό υλικό.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ. γνωρίζει και τους τέσσερις «καθοδηγητές» των επεισοδίων. Οι δύο έχουν ταυτοποιθεί και για τους άλλους δύο αναζητούνται στοιχεία. Τα ευρήματα που εντόπισαν οι αστυνομικοί εκτός του γηπέδου, αλλά και στις τουαλέτες του κλειστού γυμναστηρίου, είναι πολλά και αναμένεται να βοηθήσουν τις αρχές ώστε να ταυτοποιήσουν τους πρωταγωνιστές της οργανωμένης επίθεσης.

Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, περισσότεροι από πενήντα οργανωμένοι οπαδοί έχουν καταθέσει στην αστυνομία, είτε ως ύποπτοι είτε ως μάρτυρες. Στόχος των αξιωματικών του Τμήματος Αθλητικής βίας, να συμπεριληφθούν στην ογκωδέστατη δικογραφία περισσότεροι από 100 χούλιγκαν που συμμετείχαν στα επεισόδια του Ρέντη. Στη δικογραφία θα συμπεριλαμβάνονται και άλλα επεισόδια με οπαδική βία, με πιο πρόσφατα αυτά που σημειώθηκαν στις 3 Δεκεμβρίου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, στη Μαλακάσα, στο Ίλιον, και στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στις 5 Δεκεμβρίου του 2022.

Να σημειωθεί ότι το κατηγορητήριο για τον 18χρονο οπαδό, που προφυλακίστηκε αναμένεται να αναβαθμιστεί μετά τον θάνατο του  αστυνομικού των ΜΑΤ. Από απόπειρα ανθρωποκτονίας αναμένεται να αναβαθμιστεί σε ανθρωποκτονία.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο: 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments