Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Πώς ο Κασσελάκης τηρεί τις ισορροπίες ανάμεσα στις τάσεις

ΣΥΡΙΖΑ: Πώς ο Κασσελάκης τηρεί τις ισορροπίες ανάμεσα στις τάσεις

Πηγή Φωτογραφίας: [365800] Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ "ΚΥΚΛΟΥ ΝΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ" (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Νέα αλλά και παλαιότερα ρεύματα ιδεών.

Μια προσεκτική αποκρυπτογράφηση των προσώπων που διηύθυναν τον κοινοβουλευτικό χάρτη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου και που βρίσκονται σήμερα στα συλλογικά όργανα του κόμματος δείχνει ότι επιλέχθηκαν κυρίως από έναν πυρήνα που βρίσκεται κοντά στον Στέφανο Κασσελάκη και από την πλευρά που τον στήριξε στην κούρσα διαδοχής.

Ωστόσο, υπάρχει και μια πρώην προεδρική ομάδα, η οποία αναφερόταν στον Αλέξη Τσίπρα. “Όλοι οι βουλευτές και τα στελέχη της αντιπολίτευσης συσπειρώνονται σε αυτή την προσπάθεια με σαφές σχέδιο για τις επιδιώξεις της επόμενης ημέρας”, είναι ένα απόσπασμα από την προηγούμενη απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και η ίδια η κατηγορία εδώ υποδηλώνει καταμερισμό ευθυνών και πεδίου δράσης μεταξύ όλων των μελών.

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης -εκ των στενών συνεργατών του Τσίπρα- βλέπει το Ινστιτούτο «Νίκος Πουλαντζάς», τον πολιτισμό και τον χρηματοπιστωτικό τομέα. Στην πάλαι Κίνηση Μελών ανήκε και ο Κώστας Ζαχαριάδης που σήμερα έχει την επιστασία της Αυτοδιοίκησης -και της Νεολαίας- ενώ κάνει διαδοχικές κινήσεις για κεντροαριστερή συμπόρευση με τον Χάρη Δούκα στο μέτωπο της ΚΕΔΕ. Στο πρόγραμμα -που είναι κρίσιμο για το συνέδριο- συναντά κανείς τον Θανάση Θεοχαρόπουλο.

Πλάι στον Κασσελάκη, βρίσκεται επίσης ο εξ απορρήτων στα διπλωματικά του Αλέξη Τσίπρα, Βαγγέλης Καλπαδάκης. Ανάμεσα στα στελέχη που τρέχουν την Επιτροπή Θέσεων και Απόφασης είναι η Όλγα Γεροβασίλη εκ των πιο κοντινών του τέως προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Η επίσημη “γραμμή” του Κασσελάκη είναι ότι, μετά την επώδυνη και παρατεταμένη εσωκομματική σύγκρουση της διάσπασης, κανείς δεν θα παραμείνει στη γραμμή του πυρός ενόψει του συνεδρίου του κόμματος και των ευρωεκλογών. Οι αποχρώσεις της νέας ανθρωπογεωγραφίας με τουλάχιστον δύο διαβουλευτικά μπλοκ καταγράφονται ακόμη και σήμερα στην Κουμουνδούρου, αλλά ο Στέφανος Κασσελάκης και το επιτελείο του πιστεύουν ότι το εσωκομματικό τοπίο είναι εντελώς διαφορετικό και δεν έχει καμία σχέση με τις σκληρές απόψεις των τάσεων που τελικά αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ Η δεύτερη ανάγνωση, βέβαια, έχει δύο ακόμη πλάγιες πτυχές. Η μία είναι η επιθυμία του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να διατηρήσει στενή σχέση με την πτέρυγα που αναφέρεται πολιτικά στον Αλ. Τσίπρα και να κάνει συχνές αναφορές στην περίοδο διακυβέρνησης του προκατόχου και την κληρονομιά του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments