Ελλάδα

Από που να πάρετε την πιο αφράτη βασιλόπιτα για το 2024

Από που να πάρετε την πιο αφράτη βασιλόπιτα για το 2024

Πηγή Φωτογραφίας: FACEBOOK/Fresh Patisserie

Οι 8 διευθύνσεις όπου θα βρεις τις καλύτερες βασιλόπιτες της Αθήνας

Όσο πλησιάζει η Παραμονή Πρωτοχρονιάς ψάχνουμε την ιδανική βασιλόπιτα που θα κόψουμε μετά την αλλαγή του χρόνου, αφού υποδεχτούμε το 2024 με αισιοδοξία και όνειρα.

Πολλές νοικοκυρές προτιμούν τον πατροπαράδοτο τρόπο, να φτιάξουν δηλαδή τη δική τους βασιλόπιτα με την κλασική συνταγή της μαμάς ή της γιαγιάς.

Ωστόσο, πλέον, μπορείς να βρεις σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία πεντανόστιμες και αφράτες βασιλόπιτες, είτε με τη μορφή κέικ είτε τσουρεκιού, που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις σπιτικές.

Παραδοσιακές και κλασικές ή μοντέρνες και ιδιαίτερες, με γεύσεις, γεμίσεις, πληθώρα υλικών, η γκάμα επιλογών είναι πολύ μεγάλη σε μια πόλη όπως η Αθήνα.

Εμείς βρήκαμε τις καλύτερες βασιλόπιτες της Αθήνας και σας δίνουμε τις διευθύνσεις για να μην τρέχετε τελευταία στιγμή.

Οι 8 διευθύνσεις όπου θα βρεις τις καλύτερες βασιλόπιτες της Αθήνας: Αφοί Ασημακόπουλοι

Το παραδοσιακό ζαχαροπλαστείο-γαλακτοπωλείο με τη μεγάλη ιστορία βρίσκεται στα Εξάρχεια από το 1915 και φημίζεται για τα χριστουγεννιάτικα γλυκά του, όπως τα μελομακάρονα, τους κουραμπιέδες και τη βασιλόπιτα.

Η περίφημη βασιλόπιτα του Ασημακόπουλου είναι ένα παραδοσιακό, αφράτο κέικ που μοσχομυρίζει φρέσκο, αιγοπρόβειο βούτυρο δικής τους παραγωγής και ξύσμα πορτοκαλιού. Δικαίως βρίσκεται ανάμεσα στις καλύτερες της Αθήνας.

Χαριλάου Τρικούπη 82, Εξάρχεια

Paul

Αν φέτος θέλεις μια εντελώς διαφορετική βασιλόπιτα, θα τη βρεις στο Paul. Η διάσημη boulangerie φημίζεται για τη γαλλική βασιλόπιτα ή αλλιώς Galette des Rois.Πρόκειται για μια τραγανή, βουτυράτη σφολιάτα, με χρυσαφένιο χρώμα και βελούδινη κρέμα αμυγδάλου, που στο εσωτερικό της κρύβει ένα συλλεκτικό πορσελάνινο γούρι για το 2024.

Πανεπιστημίου 10, Σύνταγμα / Λεβίδου 4, Κηφισιά / Α. Παπανδρέου 13, Χαλάνδρι / Κύπρου 70, Γλυφάδα

Lido

Το μικρό αυτό κωνσταντινουπολίτικο ζαχαροπλαστείο στο Παγκράτι δημιουργεί υπέροχα, παραδοσιακά γλυκά από το 1967. Κάθε χρόνο οι βασιλόπιτές του γίνονται ανάρπαστες.

Φημίζεται για τις βασιλόπιτες-τσουρέκια, που είναι πολίτικες με μαστίχα και μαχλέπι, πασπαλισμένες με σουσάμι, και αφράτες ίνες. Υπάρχει φυσικά και η επιλογή της βασιλόπιτας-κέικ με μυρωδάτο πορτοκάλι και μπαχαρικά.

Χρεμωνίδου 35, Παγκράτι

Zuccherino

Στην αλυσίδα ζαχαροπλαστείων Zuccherino θα βρεις βασιλόπιτες για όλα τα γούστα. Αφράτη βασιλόπιτα-τσουρέκι µε µαχλέπι αλλά και βασιλόπιτα-κέικ µε 5 διαφορετικά μπαχαρικά, γνήσιο βούτυρο γάλακτος και πλούσια γέμιση με καρύδια.

Μάλιστα, φέτος θα βρεις και sugar free βασιλόπιτες-κέικ, για όσους θέλουν να προσέχουν.

Μητροπόλεως 80, Μοναστηράκι / Σειρήνων 48, Παλαιό Φάληρο / Αγ. Αλεξάνδρου 41 & Ναϊάδων / 2ας Μαΐου 12, Νέα Σμύρνη

Mokpo

Το Mokpo, ένα creative cake shop στην καρδιά του Χαλανδρίου, δημιουργεί τις πιο funky και χαρούμενες βασιλόπιτες-κέικ, σε αμερικανικό style, που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.Οι βασιλόπιτες είναι σε μορφή κέικ με δύο γεύσεις: Μια ιδιαίτερη γεύση carrot cake και μια πιο κλασική με βανίλια και άρωμα πορτοκαλιού, καλυμμένες με ζαχαρόπαστα, ενώ φέτος βγαίνουν σε τρία διαφορετικά pop σχέδια: lucky cat, get funky και happy neon year.

Λ. Βασιλέως Γεωργίου Β8, Χαλάνδρι

Kora Bakery

Μια από τις πιο ιδιαίτερες βασιλόπιτες που μπορείς να βρεις φέτος είναι αυτή του Kora Bakery. Μοιάζει περισσότερο με περίτεχνο κέικ-τούρτα και είναι με καρύδια, πορτοκάλι και επικάλυψη κάστανου. Κομψή, γεμάτη αρώματα και γεύσεις, ιδανική για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι.

Ό,τι περισσέψει, μπορεί να συνοδεύσει τέλεια τον καφέ της επόμενης ημέρας ως πρωινό κολατσιό.

Αναγνωστοπούλου 44, Αθήνα

Fresh

Στο Fresh θα βρεις μια μεγάλη γκάμα γλυκών για όλα τα γούστα. Στα χριστουγεννιάτικα γλυκά του ξεχωρίζει η βασιλόπιτα, που φέτος βγαίνει σε δύο εκδοχές.Θα βρεις την κλασική ανάλαφρη βασιλόπιτα αμυγδάλου και τη βασιλόπιτα αμυγδάλου με σοκολατένια drops για τους λάτρεις της σοκολάτας.

Bon bon Fait Maison

Και φέτος την πιο κομψή και φίνα βασιλόπιτα θα τη βρεις στο Bon Bon Fait Maison, του Κρίτωνα Πουλή. Φτιάχνεται με φρεσκοαλεσμένα αμύγδαλα, αγνό βούτυρο, με νότες πικραμύγδαλου και ανθόνερου, που συνδυάζει γαλλικό αέρα και ελληνική γεύση. Είναι γεωμετρικά διακοσμημένη με τραγανές και ντελικάτες μαρέγκες, που λιώνουν στο στόμα.

Μαζί με τη βασιλόπιτα μπορείς να προμηθευτείς και το ξύλινο κουτί της που μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί, αλλά και ένα γούρι-δώρο για τη νέα χρονιά από τον εικαστικό Γιάννη Σεργάκη.

Πετράκη 30, Αθήνα / Καλαμιώτου 8, Αθήνα / Πολυδεύκους 39, Πειραιάς

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments