Ελλάδα

Le Parisien: Στόχος διαρρηκτών το σπίτι του Νίκου Αλιάγα – 5 συλλήψεις από τις Αρχές

Le Parisien: Στόχος διαρρηκτών το σπίτι του Νίκου Αλιάγα – 5 συλλήψεις από τις Αρχές

Πηγή Φωτογραφίας: ΧΡΥΣΟΙ ΣΚΟΥΦΟΙ 2009 (ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ/EUROKINISSI)

Οι διαρρήκτες προκάλεσαν φθορές στην πόρτα του σπιτιού του Νίκου Αλιάγα, αλλά δεν κατάφεραν να μπουν μέσα στο οίκημα

Στόχος διαρρηκτών έγινε το σπίτι του Νίκου Αλιάγα, στα περίχωρα του Παρισιού, κατά τη διάρκεια της νύχτας από Δευτέρα προς Τρίτη, όπως αναφέρει η Le Parisien. Στην κατοικία του οικοδεσπότη του Star Academy προσπάθησαν να μπουν «ποντικοί», αλλά το σχέδιό τους έμεινε τουλάχιστον ημιτελές. Μάλιστα, οι Αρχές προχώρησαν και σε πέντε συλλήψεις.

Σύμφωνα με τη Le Parisien, στην προσπάθειά τους οι πέντε διαρρήκτες να εισβάλουν στο σπίτι του Νίκου Αλιάγα, προκάλεσαν φθορές στην πόρτα του σπιτιού, αλλά δεν κατάφεραν να μπουν μέσα στο οίκημα. Όπως αναφέρεται, ακόμη, ο δημοσιογράφος/παρουσιαστής δεν ήταν εκεί την ώρα του συμβάντος. «Γύρω στις 3:30 π.μ., οι αστυνομικοί παρατήρησαν ένα μαύρο Citroën DS σταθμευμένο κατά μήκος του δρόμου μιας ακριβής συνοικίας του Παρισιού κατά μήκος του Bois de Vincennes», αναφέρει το άρθρο της γαλλικής εφημερίδας.

Ακολούθησε καταδίωξη στους παρακείμενους δρόμους, η οποία έληξε όταν το όχημα των διαρρηκτών προσέκρουσε σε δέντρο. Από το συμβάν τραυματίστηκαν ελαφρά και οι πέντε επιβαίνοντες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για να τους δοθούν οι πρώτες βοήθειες.

Στη συνέχεια και οι πέντε τέθηκαν υπό κράτηση.

Νίκος Αλιάγας: Ο συναγερμός στο σπίτι του απέτρεψε την εισβολή

Σύμφωνα με μια πηγή που επικαλείται το γαλλικό Μέσο, οι διαρρήκτες κατάφεραν να παραβιάσουν την πύλη της κατοικίας του Νίκου Αλιάγα, ενώ η εξώπορτα υπέστη ζημιά, συμπεριλαμβανομένης μιας τρύπας που είχαν ανοίξει οι διαρρήκτες πάνω από την κλειδαριά. Όμως, η είσοδος εντός σπιτιού δεν έγινε ποτέ, καθώς σήμανε συναγερμός.

Το όνομα του ιδιοκτήτη του σπιτιού αποκαλύφθηκε από ασφαλιστικό έγγραφο, το οποίο εντοπίστηκε σε αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στην αυλή του σπιτιού. Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι ο δημοσιογράφος/παρουσιαστής κλήθηκε από τις Αρχές προκειμένου να καταθέσει.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου, ο Ετιέν Λινάρντ (Etienne Leenhardt), αναπληρωτής διευθυντής πληροφοριών του γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου France Télé και πρώην παρουσιαστής του προγράμματος «Μια ματιά στον πλανήτη» («Un oeil sur la planet») έπεσε θύμα κλοπης, όταν οι διαρρήκτες άνοιξαν με λοστό ένα παράθυρο στο μπαλκόνι του πρώτου ορόφου του σπιτιού του. Και σε αυτή την περίπτωση ο ιδιοκτήτης απουσίαζε.

Ο συγκεκριμένος τρόπος δράσης ήταν όμοιος με αυτόν που εφάρμοσαν τρεις άνδρες, οι οποίοι στις 20 Δεκεμβρίου διέρρηξαν το σπίτι της διάσημης Γαλλίδας τραγουδίστριας Vitaa (κατά κόσμον Σαρλότ Γκονάν). Στην περίπτωση αυτήν, ωστόσο, η καλλιτέχνις και τα μέλη της οικογένειάς της βρίσκονταν εντός του σπιτιού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments