Lifestyle

Θάλεια Ματίκα: «Θα μείνουμε μια ρατσιστική κοινωνία αν δεν αφομοιώσουμε τους μετανάστες»

Θάλεια Ματίκα: «Θα μείνουμε μια ρατσιστική κοινωνία αν δεν αφομοιώσουμε τους μετανάστες»

Πηγή Φωτογραφίας: FACEBOOK/Thalia Matika

Θάλεια Ματίκα: «Ένας αμόρφωτος άνθρωπος, αν δεν βρει να φάει, να δουλέψει, να επιβιώσει, τι μπορεί να κάνει; Και οι Έλληνες όταν πήγαμε στην Αμερική ήμασταν από τους πιο βίαιους λαούς μετά τους Τούρκους»

Η Θάλεια Ματίκα με αφορμή τη θεατρική συνύπαρξη με τον σύζυγο της, για τρίτο χρόνο παραχώρησε συνέντευξη στο ένθετο Enjoy και μίλησε για τη σημερινή εικόνα της ελληνικής κοινωνίας αναδεικνύοντας τα μεγαλύτερα προβλήματα της.

View this post on Instagram

A post shared by Thalia Matika (@thaliamatika)

«Έχουμε χιλιάδες προβλήματα αλλά το μεταναστευτικό πρόβλημα είναι μεγάλο. Και θα γίνεται μεγαλύτερο αν, μέσω της ελληνικής παιδείας και κουλτούρας, δεν αφομοιώσουμε τους μετανάστες μας. Αν δεν καταφέρουμε να τους ενσωματώσουμε. Θα παραμείνουμε μια ρατσιστική κοινωνία, αν δεν δώσουμε βάση στην εκπαίδευση των παιδιών τους. Οι άνθρωποι αυτοί που μπαίνουν με κίνδυνο της ζωής τους σε βάρκες ξέρουν πολύ καλά από τα κινητά τους ότι μπορούν και να πνιγούν, όπως και άλλοι που ξεκίνησαν το ταξίδι για την Ευρώπη.

Τι τους ωθεί και παίρνουν το ρίσκο; Η οικονομική ανέχεια, η κλιματική αλλαγή και ο πόλεμος. Ένας αμόρφωτος άνθρωπος, αν δεν βρει να φάει, να δουλέψει, να επιβιώσει, τι μπορεί να κάνει; Και οι Έλληνες όταν πήγαμε στην Αμερική ήμασταν από τους πιο βίαιους λαούς μετά τους Τούρκους. Επειδή, λοιπόν, και οι παππούδες μας ήταν μετανάστες ή πρόσφυγες, πρέπει να έχουμε μεγαλύτερη ευαισθησία. Αν και σήμερα πάλι οι Έλληνες γίναμε μετανάστες αλλά με πτυχία.

Η Ελλάδα λόγω της γεωγραφικής της θέσης πάντα θα δέχεται ξένους. Το θέμα είναι πως δέχεσαι και πως αφομοιώνεις το ξένο μέσα από τις ευκαιρίες που δίνεις για να αγαπήσει την Ελλάδα, ώστε να μη θεριέψει το μίσος ή ο φανατισμός», είπε η ηθοποιός.

Θάλεια Ματίκα σε Τάσο Ιορδανίδη: Βλέπω ότι είμαι έγκυος, γίνομαι έξαλλη από θυμό

Αφού φόρεσαν τις… πυτζάμες τους, Τάσος Ιορδανίδης και Θάλεια Ματίκα είχαν μια απολαυστική συζήτηση στο… κρεβάτι τους!

«Πες τα όλα, που δεν ήθελες να γίνεις μαμά και όλα αυτά. Όσα μου έλεγες, τις θεωρίες σου πριν παντρευτούμε και τι σου έλεγα εγώ. Πες τα όλα αυτά» είπε αρχικά ο Τάσος Ιορδανίδης.

«Δεν ήθελα να γίνω μαμά, ναι. Τα έχω πει πολλές φορές αυτά αλλά θα τα ξαναπώ. Δεν ήθελα να αναλάβω μια ευθύνη για πάντα γιατί αυτή την ευθύνη, καλώς ή κακώς, την αναλαμβάνεις για πάντα αν πάνε τα πράγματα όπως πρέπει να πάνε. Επειδή λοιπόν είναι μια τεράστια ευθύνη και είμαι ένας άνθρωπος της ευθύνης, καθόλου ευθυνόφοβη αλλά το αντίθετο, τα πράγματα που κάνω τα κάνω με σοβαρότητα και όχι με μια παρόρμηση της στιγμής», απάντησε η Θάλεια Ματίκα.

Τάσος Ιορδανίδης: Ενώ εγώ; Γιατί παρόρμηση της στιγμής ήταν το ότι εγώ ήθελα να κάνω παιδιά δηλαδή;

Θάλεια Ματίκα: Δεν μιλάω για τα παιδιά μας τώρα αλλά λέω για σένα γενικότερα. Γι’ αυτό θέλω να είμαι σίγουρη όταν αναλαμβάνω ευθύνες και θεωρούσα ότι τα παιδιά ήταν η μεγαλύτερη ευθύνη που δεν την παίρνεις πίσω. Γι’ αυτό λοιπόν δεν ήθελα παιδιά. Δεν είχα επαφή, ρε παιδάκι μου, δεν τα καταλάβαινα. Θεωρούσα ότι είναι κάποιοι μικροί οργανισμοί που δεν έχουν αναπτυχθεί πλήρως ακόμα εγκεφαλικά και δεν μπορούσα να τα καταλάβω.

Τάσος Ιορδανίδης: Αυτό όμως κατά πόσο έχει αλλάξει τώρα και σε ποιο σημείο άλλαξε;

Θάλεια Ματίκα: Εντάξει, τρομερό είναι πως τα φέρνει η ζωή.

«Θυμάμαι πως υποπτεύομαι ότι είμαι έγκυος, μιας και δεν ήταν προγραμματισμένο φυσικά και έγινε ερήμην μου, κάνω το τεστ στην Κυψέλη και δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Βλέπω ότι είμαι έγκυος, γίνομαι έξαλλη από θυμό και δεν το πιστεύω αυτό που μου έχει συμβεί. Σε παίρνω σε έξαλλη κατάσταση τηλέφωνο, πολύ θυμωμένη και σου ανακοινώνω τα γεγονότα. Έχεις όμως την φαεινή ιδέα εκείνη την ημέρα να μου οργανώσεις πάρτι μέσα στο σπίτι στην Κυψέλη όπου έφερες dj.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments