Focus

Πού έχει εξαφανιστεί η Μελάνια;

Πού έχει εξαφανιστεί η Μελάνια;

Πηγή Φωτογραφίας: Photo: AP Images

«Βλέπετε ποτέ τη Μελάνια Τραμπ;» τον ρωτήσανε.

Ένα πρωινό του Οκτωβρίου, πριν το κλαμπ ανοίξει για τη χειμερινή του σεζόν, όλα ήταν ήσυχα στο Mar-a-Lago. Τα πέντε χωμάτινα γήπεδα τένις ήταν άψογα. Οι ομπρέλες στην παραλία δεν είχαν ανοίξει. Το τέλεια περιποιημένο γκαζόν γύρω από το ισπανικό αναγεννησιακό συγκρότημα των 17 στρεμμάτων ήταν ακατοίκητο.

Η ομάδα ασφαλείας, ωστόσο, παρέμενε ενεργή. Ένας φρουρός που ήταν τοποθετημένος σε μια πλαϊνή είσοδο δεν ενδιαφέρθηκε να φλυαρήσει.

«Βλέπετε ποτέ τη Μελάνια Τραμπ;» τον ρωτήσανε.

«Κύριε, θα πρέπει να κάνετε ένα βήμα πίσω και να συνεχίσετε να περπατάτε» απάντησε χωρίς να απαντήσει.

Αυτή είναι η εισαγωγή του άρθρου των Ben Terris και Josh Dawsey στην Washington Post, οι οποίοι αναζητούν τα βήματα της εξαφανισμένης Μελάνια Τραμπ.

Εδώ και μήνες, η πρώην πρώτη κυρία ζει σε μία από τις πολλές κρεβατοκάμαρες του Mar-a-Lago, απομονωμένη και σχεδόν εντελώς μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Αλλά καθώς οι μεγάλες δίδυμες ιστορίες του 2024 – το αν ο Ντόναλντ Τραμπ θα επιστρέψει στον Λευκό Οίκο και το αν θα καταδικαστεί για εγκλήματα και θα αντιμετωπίσει πιθανή ποινή φυλάκισης – έχουν αυξηθεί, η Μελάνια Τραμπ έχει γίνει (σχεδόν) άφαντη.

@bamadaflow2 #melaniatrump #melaniatrumpdisparue #melaniatrumpmissing #hunterbidenlegalwoes #trump2024 #trump2024🇺🇸 ♬ original sound – BamaDaFlow2

Δεν εμφανίστηκε στο πλευρό του συζύγου της στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης, όταν ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε αθώος σε 34 κατηγορίες σχετικά με τα χρήματα που καταβλήθηκαν για να αποσιωπηθούν στην ηθοποιό ταινιών ενηλίκων, Στόρμι Ντάνιελς, – όχι ότι κανείς πραγματικά περίμενε να το κάνει. Αλλά δεν την είδαν ούτε στο δικαστήριο του Μαϊάμι, όταν ο σύζυγός της δήλωσε αθώος για 37 κατηγορίες που σχετίζονται με τον χειρισμό απόρρητων εγγράφων. Δεν εθεάθη στο δικαστήριο της Ουάσινγκτον όταν εκείνος δήλωσε αθώος σε τέσσερις κατηγορίες που σχετίζονται με υποτιθέμενες απόπειρες ανατροπής των προεδρικών εκλογών του 2020. Δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο της Τζόρτζια όταν εκείνος δήλωσε αθώος για 13 κατηγορίες.

Η Μελάνια απουσιάζει επίσης από τις προεκλογικές εμφανίσεις του Ντόναλντ Τραμπ -τις επισκέψεις σε πολιτειακά πανηγύρια και τις θορυβώδεις συγκεντρώσεις- από τότε που παρακολούθησε την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του τον περασμένο Νοέμβριο στο Μαρ-α-Λάγκο

Δεν πηγαίνει ούτε στην μπουτίκ του Salvatore Ferragamo

Η εξαφάνιση επεκτείνεται πέρα από τις συγκεντρώσεις και τις δίκες. «Έξω από τους τοίχους της έπαυλης των Τραμπ εδώ στη Φλόριντα, η Μελάνια δεν έχει εμφανιστεί καθόλου, σύμφωνα με την άτυπη έρευνά μας για τα τοπικά στέκια των πλουσίων που έχουν ελεύθερο χρόνο» εξηγεί το ρεπορτάζ της Washington Post και συνεχίζει.

Ούτε σε κανένα από τα πολυτελή καταστήματα της λεωφόρου Worth Avenue, που βρίσκεται μόλις δύο μίλια πιο πάνω στο Palm Beach: «Συνήθιζε να έρχεται, αλλά κανείς δεν την έχει δει εδώ και χρόνια», δήλωσε ένας πωλητής του Salvatore Ferragamo, απηχώντας αυτό που μας είπαν οι εργαζόμενοι σε περισσότερα από δώδεκα καταστήματα. «Είναι μια ήσυχη, ασφαλής όαση εδώ», είπε ο εργαζόμενος του Ferragamo. «Γι’ αυτό βλέπεις διασημότητες εδώ γύρω. Αλλά για κάποιο λόγο όχι εκείνη».

Ούτε στα πολυτελή εστιατόρια: «Ο Τζίμι Μπάφετ καθόταν ακριβώς εκεί, του άρεσε να μιλάει γαλλικά στο προσωπικό» είπε ο μπάρμαν στο κοντινό Cafe L’Europe. «Δεν έχω δει ποτέ τη Μελάνια, όμως. Είναι απίστευτο. Είναι σαν να ζουν σε άλλη χώρα, όχι στο τέλος του δρόμου».

Ούτε καν στο κύκλωμα των πάρτι του Παλμ Μπιτς: «Υπάρχει μια αίσθηση μικρής πόλης εδώ για πολύ πλούσιους ανθρώπους, ένα μέρος όπου τους βλέπεις όλους σε κοινωνικές εκδηλώσεις», δήλωσε ο Ράιαν Γουίλιαμς, σύμβουλος των Ρεπουμπλικανών και κοσμικός στο Παλμ Μπιτς. «Αλλά δεν την έχω δει ποτέ έξω από τους τοίχους του Μαρ-α-Λάγκο».

Η απουσία της Μελάνια χαροποιεί τους επικριτές του Τραμπ

Η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ δεν την βρήκε διαθέσιμη για συνέντευξη. Σε απάντηση σε αίτημα για σχολιασμό διαφόρων λεπτομερειών αυτού του άρθρου, ο εκπρόσωπος του Τραμπ, Στίβεν Τσουνγκ, έστειλε μια δήλωση: «Πάντα θα υπάρχουν εκείνοι που επιδιώκουν την επικαιρότητα και το οικονομικό κέρδος βάζοντας τον εαυτό τους σε ιστορίες. Η κυρία Τραμπ ήταν και θα είναι πάντα επικεντρωμένη στην οικογένειά της, καθώς αυτή είναι η νούμερο ένα προτεραιότητά της. Οποιαδήποτε δημοσιεύματα που ισχυρίζονται ότι έχουν εικόνα της ζωής της θα πρέπει να διαβάζονται με προσοχή».

Η απουσία της Μελάνια έχει ενθουσιάσει τους επικριτές του Τραμπ, οι οποίοι τη θεωρούν ως πιθανό σημάδι ότι ο Τραμπ έχει χάσει την πίστη του πιο πιστού υποστηρικτή του στην προσπάθειά του για επανεκλογή/απαλλαγή. Αν η σύζυγός του ήταν όντως πάνω από αυτό, τότε ίσως η πίστη των άλλων μακροχρόνιων οπαδών του να ήταν ικανή να εξασθενίσει.

Κάποιος που κατεβαίνει εναντίον του Τραμπ προσπαθεί, τουλάχιστον, να τραβήξει την προσοχή στην απουσία της Μελάνια. Τον Σεπτέμβριο, φυλλάδια με τίτλο «Missing Melania» εμφανίστηκαν στην Αϊόβα και ένα αεροπλάνο πέταξε πάνω από έναν αγώνα κολεγιακού ποδοσφαίρου, σέρνοντας ένα πανό που έγραφε: «Πού είναι η Μελάνια;».

Τι σκέφτεται η Μελάνια Τραμπ;

Πληροφορίες λένε ότι έχει περάσει αρκετό χρόνο στον Πύργο Τραμπ στη Νέα Υόρκη, τον οποίο λέγεται ότι προτιμά από τη λέσχη στο Μπέντμινστερ της Νέας Υόρκης. Έχει πληρωθεί για να παρευρεθεί σε διάφορες εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων, σύμφωνα με τους New York Times, η είσπραξη 500.000 δολαρίων από τους Ρεπουμπλικάνους της Log Cabin και μια συντηρητική εκλογική οργάνωση που ονομάζεται Fix California.

Έχει κάνει κάποιες ημιτελείς προσπάθειες για μια δεύτερη πράξη – συμπεριλαμβανομένης της συλλογής της από NFTs με θέμα το Apollo-11 (η κοπή και η πώληση των οποίων μπορεί να παραβίασε τις πολιτικές της NASA), και ένα πρόγραμμα υποτροφιών για θετά παιδιά που βγαίνουν από το σύστημα.

Ως επί το πλείστον, όμως, βρίσκεται, στο Mar-a-Lago. Και αυτό οδηγεί πίσω στο παλιό ερώτημα: Τι σκέφτεται η Μελάνια Τραμπ; Τι προσπαθεί να μας δείξει με το να παραμένει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας; Και τι μπορεί να λέει με τη σιωπή της;

«Το έχετε δει;» δήλωσε ο Dan Leber, ιδιοκτήτης γραφείου τελετών από το Νιου Τζέρσεϊ που έχει ένα διαμέρισμα στην περιοχή του Παλμ Μπιτς. «Είναι εντυπωσιακό». Δεν είναι κακό μέρος για να κρυφτείς.

Είχε βρεθεί ως επισκέπτης μερικές φορές τα τελευταία χρόνια. «Αυτός ο φίλος μου ήταν μέλος του Mar-a-Lago» εξήγησε ο Leber ενώ καθόταν στο μπαρ του Cafe L’Europe με ένα κοκτέιλ και ένα πιάτο κρεατικά. «Πέθανε στα 68 του χρόνια, στο Λας Βέγκας, πηδώντας τη φίλη του. Έπαθε καρδιακή προσβολή. Η φίλη του τρελάθηκε και άρχισε να καλεί το 100, αλλά εμφανίστηκε η υπηρεσία δωματίου στο ξενοδοχείο».

Η συγγραφή ενός μυθιστορήματος ήταν πάντα στη λίστα του Leber και μετά την κηδεία του φίλου του οι λέξεις άρχιζαν να ξεχειλίζουν από μέσα του σε χειρόγραφες σελίδες. Πριν το καταλάβει, έγραφε ένα μυθιστόρημα θρίλερ με κύριο χαρακτήρα βασισμένο στον φίλο του – μόνο που η ιστορία που έγραψε δεν αφορούσε έναν τυχαίο θάνατο και ο Leber είχε στο μυαλό του μια καλύτερη τοποθεσία από το Λας Βέγκας: Έδωσε στο βιβλίο του τον τίτλο «Φόνος στο Μαρ-α-Λάγκο».

Ο Leber είχε γοητευτεί από τις επισκέψεις του στη λέσχη του Τραμπ. Είπε ότι κάποτε έσφιξε εκεί το χέρι του Μάικ Τάισον. Μια άλλη φορά είδε τον Ντόναλντ Τραμπ να κερδίζει ένα τουρνουά διπλού τένις pro-am. «Ο επαγγελματίας έτρεχε σε όλο το γήπεδο κάνοντας όλα τα χτυπήματα, καλύπτοντας πλήρως τον κώλο του Ντόναλντ», είπε ο Leber (ο οποίος, σημειωτέον, ψήφισε τον Τραμπ και θα το ξαναέκανε). Μετά, θυμάται ότι η Μελάνια έτρεξε να δώσει στον σύζυγό της μια μεγάλη, πανηγυρική αγκαλιά μπροστά σε όλους. Όσον αφορά τον ίδιο, οι όποιες φήμες για το γάμο τους είναι απλώς ένα άλλο είδος μυθοπλασίας με βάση το Mar-a-Lago. «Δεν πιστεύω τις ιστορίες που λένε ότι η σχέση τους είναι κακή», δήλωσε ο Leber.

Ήξερε ακριβώς σε τι έμπλεκε. Το αποδέχτηκε και συνεχίζει να το αποδέχεται. Οι άνθρωποι θα εκπλαγούν από το πόσο πολύ συμφωνούν για τα πράγματα»

«Πάντα έλεγε ότι θα έκανε αυτό που ήθελε να κάνει» δήλωσε η Stephanie Winston Wolkoff, πρώην φίλη και σύμβουλος της Μελάνια. «Η αγαπημένη της ατάκα όταν έβλεπε αυτά τα πράγματα ήταν: «Δώστε μου μια ευκαιρία»».

Η Μελάνια πάντα μισούσε τις ιστορίες που την παρουσίαζαν ως δεσποινίδα που χρειάζεται διάσωση, λέει η Στέφανι Γκρίσαμ, πρώην επικεφαλής του προσωπικού της.

Ναι, η Μελάνια ήταν αρκετά δυσαρεστημένη με τον Τραμπ μετά το ξέσπασμα της είδησης για τη Στόρμι Ντάνιελς, ώστε σκόπιμα παρέλειψε την ομιλία για την κατάσταση της Ένωσης και εμφανίστηκε στο Air Force One ξεχωριστά για ένα ταξίδι, είπε η Γκρίσαμ. Ήταν λιγότερο θυμωμένη για την προσπάθεια να εξαγοράσει τη σιωπή της Ντάνιελς (κατά κόσμον Στέφανι Κλίφορντ) -το επίκεντρο της ποινικής υπόθεσης της Νέας Υόρκης- και περισσότερο που οι ισχυρισμοί περί εξαπάτησης την είχαν φέρει σε δημόσια αμηχανία, σύμφωνα με την Γκρίσαμ.

Η σιωπή ήταν «η πανοπλία της Μελάνια» είπε η Stephanie Winston Wolkoff. «Ήταν ένας τρόπος για να την προστατεύσει με το να μην αφήνει κανέναν να γνωρίζει πλήρως ποια είναι. Συζητήσαμε πώς η εσκεμμένη έλλειψη επικοινωνίας της με τα μέσα ενημέρωσης θα έβαζε τους πάντες να μαντεύουν και τελικά θα διατηρούσε την αφήγηση ότι είναι μυστηριώδης και αινιγματική» είπε.

«Είναι ένας γάμος εντελώς συναλλακτικός και για τους δύο»

Στα παρασκήνια της προεκλογικής εκστρατείας, η Μελάνια περιγράφεται ως «περιστασιακή» παρουσία. Σύμφωνα με ένα μέλος του προσωπικού, «δεν ντρέπεται ποτέ να πει τη γνώμη της». Όσον αφορά τις εν λόγω απόψεις: Ο Τραμπ ακούει όταν η Μελάνια κάνει προτάσεις, αλλά δεν ακολουθεί πάντα τις συμβουλές. Του έχει προτείνει, για παράδειγμα, να σταματήσει να κοροϊδεύει τους τρανσέξουαλ αθλητές και να απέχει από τον ανόητο χορό με τα χέρια που συχνά παρουσιάζει στη σκηνή. Δεν έχει σταματήσει ούτε το ένα ούτε το άλλο.

«Του έχει σταθεί και θα συνεχίσει να του στέκεται γιατί είναι ακριβώς σαν κι αυτόν» συνέχισε η πρώην έμπιστη, Stephanie Winston Wolkoff, η οποία ωστόσο απομακρύνθηκε από τον κύκλο εμπιστοσύνης της Μελάνια.

«Είναι ένας γάμος εντελώς συναλλακτικός και για τους δύο. Ήξερε ακριβώς ποιον παντρεύτηκε και τον προειδοποίησε ότι όλα τα μυστικά του θα έβγαιναν στη φόρα αν έβαζε υποψηφιότητα για πρόεδρος. Ήξερε ακριβώς σε τι έμπλεκε. Το αποδέχτηκε και συνεχίζει να το αποδέχεται. Οι άνθρωποι θα εκπλαγούν από το πόσο πολύ συμφωνούν για τα πράγματα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments