Nέα της αγοράς

Η πρώτη εβδομαδιαία πτώση για τον χρυσό μετά από τέσσερις εβδομάδες με κέρδη

Η πρώτη εβδομαδιαία πτώση για τον χρυσό μετά από τέσσερις εβδομάδες με κέρδη

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay,Με απώλειες που ξεπέρασαν το 1% έκλεισε την εβδομάδα ο χρυσός, σημειώνοντας την πρώτη εβδομαδιαία πτώση μετά από τέσσερις εβδομάδες ανόδου, υπό το βάρος της ανόδου του δολαρίου και των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων. Την Παρασκευή η τιμή του πολύτιμου μετάλλου παρέμεινε σταθερή, ενώ υπήρξαν διακυμάνσεις ενδοσυνεδριακά και έκλεισε στα 2.044,21 δολάρια η ουγγιά.

Με απώλειες η πρώτη βδομάδα του 2024

Με απώλειες που ξεπέρασαν το 1% έκλεισε την εβδομάδα ο χρυσός, σημειώνοντας την πρώτη εβδομαδιαία πτώση μετά από τέσσερις εβδομάδες ανόδου, υπό το βάρος της ανόδου του δολαρίου και των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων. Την Παρασκευή η τιμή του πολύτιμου μετάλλου παρέμεινε σταθερή, ενώ υπήρξαν διακυμάνσεις ενδοσυνεδριακά και έκλεισε στα 2.044,21 δολάρια η ουγγιά.

Τα αμερικανικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τον χρυσό παρέμειναν αμετάβλητα στα 2.049,80 δολάρια.

Τα επίσημα στοιχεία έδειξαν ότι οι αμερικανοί εργοδότες προσέλαβαν περισσότερους εργαζομένους από ό,τι αναμενόταν τον Δεκέμβριο, αλλά ξεχωριστά στοιχεία από το Ινστιτούτο Διαχείρισης Προμηθειών (ISM) έδειξαν ότι ο τομέας των υπηρεσιών των ΗΠΑ επιβραδύνθηκε σημαντικά τον περασμένο μήνα.

Τόσο το αμερικανικό δολάριο όσο και οι αποδόσεις των 10ετών κρατικών ομολόγων σημείωσαν τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών εβδομάδων, οδεύοντας προς τις καλύτερες εβδομάδες από τον Ιούλιο και τον Οκτώβριο, αντίστοιχα.

«Με την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να στρέφεται προς μειώσεις των επιτοκίων, βλέπουμε το παιχνίδι των εικασιών σε σχέση με τον αριθμό των μειώσεων των επιτοκίων να αποτελεί σημαντικό παράγοντα μεταβλητότητας τους επόμενους μήνες» εκτιμά ο επικεφαλής στρατηγικής εμπορευμάτων της Saxo Bank, Όλε Χάνσεν.

Η αγορά αναμένει πιθανότητα περίπου 67% για μείωση των επιτοκίων της Fed έως τον Μάρτιο, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME.

Τα χαμηλότερα επιτόκια μειώνουν το κόστος ευκαιρίας της διακράτησης του χρυσού.

Η αγορά χρυσού στην Ινδία αυξήθηκε αυτή την εβδομάδα, καθώς οι εγχώριες τιμές υποχώρησαν από τα υψηλά ρεκόρ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments