Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Το ταξίδι στις Σπέτσες διχάζει την Κουμουνδούρου

ΣΥΡΙΖΑ: Το ταξίδι στις Σπέτσες διχάζει την Κουμουνδούρου

Πηγή Φωτογραφίας: [365396] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Το εταιρικό στυλ διοίκησης του κ, Κασσελάκη συγκεντρώνει εσωκομματικές βολές.

Και αίφνης, μια πρόσκληση προκάλεσε μια μίνι κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Ο Στέφανος Κασσελάκης προσκάλεσε 36 βουλευτές και ορισμένα υψηλόβαθμα στελέχη (μεταξύ των οποίων οι γραμματείς της Κεντρικής Επιτροπής Ράνια Σβίγκου και Γιώργος Βασιλειάδης και ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γιώργος Τσίπρας) στις Σπέτσες για την κοινοβουλευτική στρογγυλή τράπεζα του κόμματος, η οποία θα πραγματοποιηθεί από 19-21 Ιανουαρίου, για τριήμερη ανταλλαγή απόψεων, απολογισμό της μέχρι τώρα δουλειάς και την κατάθεση προτάσεων από τον καθένα τους.

Η εντελώς νέα προσέγγιση και η πρόσκληση, η οποία ήρθε μέσω της εκτελεστικής διευθύντριας της ΚΟ, Θεοδώρας Τζάκρη, δεν προκάλεσε ενθουσιασμό.

Αντίθετα, ο τρόπος και το περιεχόμενο της πρόσκλησης, που θύμιζε παρουσίαση εταιρείας, κατέγραψε τις πιο έντονες αντιδράσεις από ανθρώπους όπως η Έλενα Ακρίτα, βουλευτής Επικρατείας, και ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος, βουλευτής, οι οποίοι δήλωσαν πως θα πήγαιναν στο νησί αλλά ένιωθαν αποξενωμένοι από την όλη πρόταση.

Ειδικότερα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «φιρμάνι» το email της κ. Τζάκρη μιλώντας για ύφος γραφής και πρόσκλησης που δεν συνάδει σε βουλευτές αριστερού κόμματος αλλά σε πρωτοετείς της Σχολής Αστυφυλάκων.

«Γνωρίζω ότι πολλά από αυτά που κάνω είναι ασυνήθιστα στην ελληνική πολιτική σκηνή.

Εχω καλέσει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο σπίτι μου στις Σπέτσες – που τον Γενάρη απέχουν πολύ από την εικόνα του τουριστικού προορισμού. Θα είμαστε μαζί ένα ολόκληρο τριήμερο, θα αναλύσει ο καθένας τις προτάσεις του στον τομέα του και θα χαράξουμε την κοινή μας στρατηγική.

Είναι πολύ σημαντικό οι βουλευτές να συμμετέχουν στη χάραξη της πολιτικής γραμμής σε κάθε νομοσχέδιο, ανεξαρτήτως προσωπικής ειδίκευσης και περιφέρειας εκλογής.

Οπως έχω πει επανειλημμένα, ο νέος ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει «στενό κύκλο», όλοι είμαστε μία γροθιά», ανέφερε ο Κασσελάκης για το πρωτότυπο μέτρο.

Κύκλοι του κόμματος επιμένουν πως η όλη πρόσκληση αποτελεί αναβάμιση στη λειτουργία της όλης διαδικασίας της ΚΟ, ενώ προσθέτουν πως με απόφαση του Κασσελάκη το όλο κοινοβουλευτικό έργο θα αναπτυχθεί κι άλλο – από αύριο θα υπάρξει και πρόταση νόμου από τον ΣΥΡΙΖΑ για την ισότητα στον γάμο.

Οι περισσότερο σκεπτικιστές βλέπουν προσομοίωση εταιρείας στα κομματικά ήθη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments