Πολιτική

Μητσοτάκης: Επενδυτικό “σαφάρι” σε Νταβός και Ν. Υόρκη

Μητσοτάκης: Επενδυτικό “σαφάρι” σε Νταβός και Ν. Υόρκη

Πηγή Φωτογραφίας: [364660] ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ 27ης ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ECONOMIST (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Με ποιους πρόκειται να συναντηθεί ο πρωθυπουργός στο συνέδριο της JP Morgan και στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.

Στην φυγή προς τα εμπρός για την ελληνική οικονομία, μέσω της περαιτέρω προσέλκυσης επενδύσεων ποντάρει το Μέγαρο Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό να «μαρκάρει» στην ατζέντα του συγκεκριμένες ημερομηνίες με κρίσιμα ραντεβού και ομιλίες πέρα από τα σύνορα της χώρας.

Είχε προηγηθεί ένα roadshow της Morgan Stanley και του Χρηματιστηρίου Αθηνών στο Λονδίνο τον περασμένο Νοέμβριο, όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε σε μια σειρά εκδηλώσεων, έχοντας στις αποσκευές την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας και της ουσιαστικής εμπιστοσύνης της αγοράς στην ελληνική οικονομία.

Στόχος του κυβερνητικού επιτελείου είναι η διασφάλιση της παρουσίας της Ελλάδας στα κέντρα λήψης αποφάσεων της Ευρώπης, της Αμερικής και της Ασίας και η περαιτέρω ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας με τη γειτονική Τουρκία μέσω της διοργάνωσης του Ελληνοτουρκικού Επιχειρηματικού Φόρουμ.

Η συνάντηση με ξένους επενδυτές και στελέχη πολυεθνικών ομίλων από όλους τους τομείς της οικονομίας και της τεχνολογίας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός στις 18 Ιανουαρίου βρίσκεται ήδη στην κορυφή της ατζέντας του πρωθυπουργού. Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κεντρικό αφήγημα σε όλες τις επαφές είναι αφενός η έμφαση στις επενδυτικές ευκαιρίες στη χώρα μας και αφετέρου ο αναπροσανατολισμός της ελληνικής οικονομίας προς ένα σταθερό οικονομικό περιβάλλον και τις διεθνείς αγορές.

Θα ακολουθήσει στις 24 Ιανουαρίου η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη για να συμμετάσχει στο Ελληνικό Επενδυτικό Συνέδριο της JP Morgan, όπου θα συναντηθεί μεταξύ άλλων με τον Τζέιμι Ντάιμον, Διευθύνοντα Σύμβουλο της μεγάλης αμερικανικής τράπεζας.

Τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη θα συνοδεύουν επίσης τα διοικητικά συμβούλια των ελληνικών συστημικών τραπεζών, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να αναμένεται να επικεντρωθεί στις προοπτικές του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Στο συνέδριο της Νέας Υόρκης αναμένονται επαφές με εκπροσώπους κορυφαίων επενδυτικών οίκων (Fidelity, BlackRock, Capital, Lazard κ.α.), ενώ από ελληνικής πλευράς, εκτός από τα στελέχη των τραπεζών, θα δώσουν το «παρών» κορυφαία στελέχη πολλών εισηγμένων: Aegean, ΕΧΑΕ, ΓΕΚ Τέρνα, Mytilineos, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Prodea, Τέρνα Ενεργειακή, Intrakat, Motor Oil, Ελλάκτωρ, Τιτάν, Λάμδα, ΔΕΗ, Helleniq Energy κ.λπ.

Ανάλογο ενδιαφέρον έχει η ελληνική πλευρά και για την Ασιατική αγορά και υπενθυμίζεται προς την κατεύθυνση αυτή η πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι στη χώρα μας, οπότε τέθηκε το αρχικό πλαίσιο συνεργασίας με την πέμπτη πιο μεγάλη οικονομία του πλανήτη.  

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments