Focus

Τα hits που ακούσαμε πρώτη φορά στα runways μεγάλων οίκων κι ξετρελαθήκαμε

Τα hits που ακούσαμε πρώτη φορά στα runways μεγάλων οίκων κι ξετρελαθήκαμε

Πηγή Φωτογραφίας: Lady Gaga just rocked the chicest curtain bangs of all time/ cosmopolitan.com

Από το "Bad Romance" της Lady Gaga μέχρι το "Chains & Whips" των Clipse

Τα fahion shows δεν είναι γνωστά μόνο για τις καινούριες συλλογές που παρουσιάζουν οι οίκοι κάθε νέα σεζόν, καθώς και για τα μοντέλα που τραβούν όλα τα βλέμματα πάνω τους. Σημαντικό ρόλο παίζει και η μουσική που «ντύνει» την επίδειξη, προσαρμοσμένη το ύφος της κάθε collection και στον ρυθμό που περπατούν τα μοντέλα. Δεν είναι λίγα, λοιπόν, τα τραγούδια που ακούσαμε για πρώτη φορά στις πασαρέλες εμβληματικών fashion houses, και από το τότε έγιναν παγκόσμιο φαινόμενο. Ονόματα όπως η Lady Gaga και ο Drake, παρακάτω συγκεντρώσαμε τα 4 καλύτερα κομμάτια που έκαναν το ντεμπούτο τους στις Εβδομάδες Μόδας από το 2009 έως σήμερα.

“Bad Romance” – Lady Gaga | Alexander McQueen SS10 (Paris Fashion Week 2009)

Το φθινόπωρο του 2009, ο Alexander McQueen παρουσίασε στο πλαίσιο του Paris Fashion Week την SS10 συλλογή του, η οποία ήταν μια από τις πιο iconic στην ιστορία του οίκου. Με έμπνευση από τη φύση, μέσω αυτής της collection ήθελε να τονίσει τη σημασία που έχει ο σεβασμός προς το περιβάλλον, λανσάροντας τις εκκεντρικές δημιουργίες κι επιλέγοντας το εμβληματικό τραγούδι της Lady Gaga, “Bad Romance”. Τότε το ακούσαμε πρώτη φορά και γρήγορα έγινε ένα από τα πιο διάσημα κομμάτια της pop μουσικής σκηνής.

“Fade” – Kanye West | Yeezy Season 2 (New York Fashion Week 2015)

Η Yeezy Season 2 αποκαλύφθηκε επίσημα. Η πολυαναμενόμενη collection του Kanye West, Yeezy Season 2, παρουσιάστηκε στο Skylight Modern, στο κέντρο του Μανχάταν της Νέας Υόρκης το 2015, σε μια κατάμεστη επίδειξη μόδας από ηγέτες της fashion βιομηχανίας, αλλά και celebrities. Μια συλλογή-ωδή στη natural αισθητική που είχε συζητηθεί για πολύ καιρό, όπως επίσης και το τραγούδι του ίδιου του Ye, “Fade”, το οποίο απολαύσαμε πρώτη φορά στο show.

“Creep (Very 2021 rmx)” – Thom Yorke ft. Radiohead | Undercover FW21 Women’s (Tokyo Fashion Week 2021)

Στο πλαίσιο της συλλογής Φθινόπωρο/Χειμώνας 2021, το ιαπωνικό brand Undercover είχε συνεργαστεί με το εξαιρετικά δημοφιλές anime franchise, Evangelion, παρουσιάζοντας μια ποικιλία θεματικών ενδυμάτων με artistic αναφορές, έντονα χρώματα και αφηρημένες γραμμές. Το remix του εμβληματικού “Creep” ήταν το ιδανικό κομμάτι για να απογειώσει το vibe εκείνης της βραδιάς, ταιριάζοντας μοναδικά με το ύφος της collection.

“Chains & Whips” Clipse | Louis Vuitton SS24 Men’s (Paris Fashion Week Men’s 2024)

O καλλιτεχνικός διευθυντής της Louis Vuitton Men’s, Pharrell Williams, παρουσίασε πέρσι την πρώτη του συλλογή στο τιμόνι του οίκου, η οποία έγινε αμέσως talk of the town. Για το ντεμπούτο του σε αυτό το νέο ξεκίνημα επέλεξε το τραγούδι “Chains & Whips” των Clipse, που συμπλήρωσε την αισθητική που ήθελε να λανσάρει. Δυναμικό και απίστευτα cool, όπως ακριβώς και η πρώτη LV collection με την υπογραφή του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments