Πολιτική

Τσιόδρας: Αν υπήρχε εύκολη συνταγή για την ακρίβεια θα το έκαναν όλες οι χώρες

Τσιόδρας: Αν υπήρχε εύκολη συνταγή για την ακρίβεια θα το έκαναν όλες οι χώρες

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),Ο πρωθυπουργός το φέρνει για να περάσει, και μάλιστα με κοινοβουλευτική πλειοψηφία, και η απόχη είναι μια πολιτική στάση. Όσοι λένε ότι θα απέχουν είναι μία δημόσια τοποθέτησή τους».

Σχετικά με το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών αλλά και για την ακρίβεια που αποτελεί μείζον πρόβλημα για την ελληνική κοινωνία, μίλησε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού

Σχετικά με το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών αλλά και για την ακρίβεια που αποτελεί μείζον πρόβλημα για την ελληνική κοινωνία, μίλησε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας στο MEGA.

Αρχικά, για το επικείμενο νομοσχέδιο ανέφερε: «Το εν λόγω νομοσχέδιο έχει προκαλέσει αντιδράσεις και πολλές, συζητήσεις και ενστάσεις και διαφωνίες. Προφανώς θα γινόταν συζήτηση στην ΚΟ, πολύ παραγωγική. Έγινε σε γκρουπ αλφαβητικά. Πάντα υπάρχουν συμπεράσματα από τέτοιες συζητήσεις. Το αποτέλεσμα φαίνεται στην ψηφοφορία».

Επίσης, ο κ. Τσιόδρας επεσήμανε πως «ήταν χρήσιμη η συζήτηση και υπήρξαν βουλευτές που τοποθετήθηκαν δημοσίως και είπαν ότι ναι θα το ψηφίσουν. Όταν φέρνει κάτι ο πρωθυπουργός το φέρνει για να ψηφιστεί. Ήξερε ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις πράγμα το οποίο καταγράφεται και στην κοινωνία, που έχει ενστάσεις. Πάντα τα ζητήματα δικαιωμάτων εγείρουν αντιδράσεις.

Ο πρωθυπουργός το φέρνει για να περάσει, και μάλιστα με κοινοβουλευτική πλειοψηφία, και η απόχη είναι μια πολιτική στάση. Όσοι λένε ότι θα απέχουν είναι μία δημόσια τοποθέτησή τους».

«Ή θέτεις ζήτημα κομματικής πειθαρχίας, για ένα θέμα το οποίοι αφορά λόγους συνείδησης ή ψηφίζουν το ναι, δηλαδή κρατούν την κοινοβουλευτική στάση, ή λένε όχι, ή παρών. Στο Σύνταγμα προβλέπονται το πώς διαμορφώνονται οι πλειοψηφίες. Και πολιτικά τοποθετούνται», συμπλήρωσε ο κ. Τσιόδρας.

«Αν υπήρχε εύκολη συνταγή για την ακρίβεια θα το έκαναν όλες οι χώρες»

Όσον αφορά το ζήτημα της ακρίβειας, ο κ. Τσιόδρας υπογράμμμισε: «Αν υπήρχε εύκολη συνταγή για την ακρίβεια θα το έκαναν όλες οι χώρες. Στην ακρίβεια στην ευρωζώνη είναι στον μέσο όρο. Σε αυτό το επίπεδο που είναι η ακρίβεια μπορείς να παρέμβεις με 2 τρόπους: Ο ένας είναι η αύξηση μισθών, που έγινε, και δεύτερον είναι οι αυστηροί έλεγχοι που γίνονται. Γίνονται έλεγχοι για να λειτουργεί η αγορά σωστά και να μην υπάρχει αθέμιτο κέρδος».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments