Ελλάδα

Πατρινό καρναβάλι: Σπάει και φέτος κάθε ρεκόρ η προσέλευση επισκεπτών – Στο 89% οι κρατήσεις

Πατρινό καρναβάλι: Σπάει και φέτος κάθε ρεκόρ η προσέλευση επισκεπτών – Στο 89% οι κρατήσεις

Πηγή Φωτογραφίας: Έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού. Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024 (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Η μεγάλη παρέλαση της Κυριακής αποτελεί την κορύφωση του Καρναβαλιού, με τους χιλιάδες καρναβαλιστές, με τις πολύχρωμες και ευφάνταστες στολές τους και τα άρματα που τους συνοδεύουν, να στέλνουν μηνύματα χαράς και αισιοδοξίας, ενώ η τελευταία πράξη θα γραφτεί με το κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου στις 17 Μαρτίου.

Σύμφωνα με στοιχεία που προκύπτουν από τις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, πολλοί είναι αυτοί που έχουν επιλέξει να βρεθούν στην πρωτεύουσα της Αχαΐας την περίοδο των Αποκριών και να ζήσουν μοναδικές στιγμές, με ξέφρενα πάρτι και διασκέδαση μέχρι το πρωί.

Η μεγάλη παρέλαση της Κυριακής αποτελεί την κορύφωση του Καρναβαλιού, με τους χιλιάδες καρναβαλιστές, με τις πολύχρωμες και ευφάνταστες στολές τους και τα άρματα που τους συνοδεύουν, να στέλνουν μηνύματα χαράς και αισιοδοξίας, ενώ η τελευταία πράξη θα γραφτεί με το κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου στις 17 Μαρτίου.

Ήδη, τα ποσοστά προ-κρατήσεων αγγίζουν το 89% για αυτοτελή κατοικίες ή διαμερίσματα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης. Το κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις (άφιξη Παρασκευή 15/3 – αναχώρηση Δευτέρα 18/3) στο κέντρο της πόλης κυμαίνεται από 952€ έως και 1.763€. Η κατώτατη τιμή αφορά κατοικία με 1Υ/Δ σε απόσταση 700 μέτρων από το κέντρο την Πλατεία Γεωργίου Ά, ενώ η ανώτατη τιμή αφορά κατοικία με 1Υ/Δ στο κάτω μέρος της Πλατείας Όλγας.

Η Αχαΐα, ωστόσο, διαθέτει και οικονομικές επιλογές για τους ταξιδιώτες που θα θελήσουν να επισκεφτούν τη βασίλισσα του καρναβαλιού, την Πάτρα. «Το παραθαλάσσιο μέτωπο διαθέτει επιλογές για όλα τα οικονομικά βαλάντια. Ακόμη και για τους επισκέπτες που θέλουν να παραστούν και να συμμετέχουν στις καρναβαλικές εκδηλώσεις αλλά θα ήθελαν να επιλέξουν ένα μέρος πιο ήρεμο, πλησίον της θάλασσας, Να συνδυάσουν το ξέφρενο πάρτι των ημερών στους δρόμους της Πάτρας, αλλά και την ομορφιά της φύσης», αναφέρει ο πρόεδρος του Ε- Real Estates, Θεμιστοκλής Μπάκας.

Στα Σελιανίτικα, το κόστος μίσθωσης κατοικίας 45τμ , διαμορφώνεται στα 248€ για τρεις διανυκτερεύσεις. Στο Αίγιο, κατοικία 42τμ μισθώνεται προς 155€ για τρεις διανυκτερεύσεις, ενώ στο Διακοφτό, κατοικία 54τμ με 2 Υ/Δ προς 207€ και κατοικία 90τμ προς 389€.

Το Πατρινό Καρναβάλι μπορεί να αποτελέσει «αρωγό» τουριστικής ανάπτυξης  Ο κύριος όγκος των επισκεπτών και ιδιαίτερα στο καρναβάλι των μεγάλων προέρχεται διαχρονικά από την Αττική (54,1% το 2012 – DataRC), σε αντίθεση με το καρναβάλι των μικρών που φαίνεται να προσελκύει επισκέπτες από διάφορα μέρη της επικράτειας και, κυρίως, από διάφορες πόλεις της Δυτικής Ελλάδας και των Ιονίων Νήσων. Σύμφωνα με έρευνα της DATARC, oι επισκέπτες επιλέγουν το καρναβάλι κυρίως γιατί το θεωρούν «σημείο διασκέδασης» και ευκαιρία να βιώσουν την «καρναβαλική ατμόσφαιρα», ενώ οι εκδηλώσεις του πατρινού καρναβαλιού και το θέαμα που προσφέρουν αποτελούν δευτερεύοντα κριτήρια γι’ αυτούς.

Ο μεγάλος όγκος των επισκεπτών καταφθάνει στην Πάτρα κατά το τελευταίο Σαββατοκύριακο της κορύφωσης των καρναβαλικών εκδηλώσεων, κατά μέσο όρο η διαμονή των επισκεπτών υπολογίζεται στις 2-2,5 ημέρες, με έναν στους 5 επισκέπτες να επιλέγει την αυθημερόν επίσκεψη.

«Ωστόσο, θα πρέπει να επισημανθεί ότι ο βαθμός συμμετοχής σε άλλες εκδηλώσεις εκτός Πατρινού καρναβαλιού, όπως και οι επισκέψεις σε κάθε είδους αξιοθέατα εξακολουθούν να μην αποτελούν σημεία με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους επισκέπτες της πόλης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Το γεγονός αυτό οφείλεται στην απουσία δικτύωσης των πολιτιστικών πόρων της ευρύτερης περιοχής», σχολιάζει ο κ. Μπάκας, σημειώνοντας ότι «το πατρινό καρναβάλι διαθέτει το σύνολο των παραγόντων για να αξιοποιηθεί τουριστικά στο σύνολο τους έτους και όχι μόνο τις ημέρες των εκδηλώσεων».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments