EDITOR'S PICK

Schiaparelli, Dior, Giambattista Vall: Εκθαμβωτική η 1η ημέρα της εβδομάδας μόδας υψηλής ραπτικής

Schiaparelli, Dior, Giambattista Vall: Εκθαμβωτική η 1η ημέρα της εβδομάδας μόδας υψηλής ραπτικής

Πηγή Φωτογραφίας: Zendaya, Hunter Schafer, Jennifer Lopez… Alors que débute la Fashion Week haute couture à Paris, une ribambelle de stars semble s'être donnée rendez-vous au défilé Schiaparelli printemps-été 2024, tout premier défilé de cette nouvelle semaine de mode. par Erwann Chevalier .

Η Paris Haute Couture μόλις ξεκίνησε.

Η εβδομάδας μόδας υψηλής ραπτικής ξεκίνησε χθες, Δευτέρα 22 Ιανουαρίου στο Παρίσι, με τους οίκους μόδας που συμμετέχουν να παρουσιάζουν τις συλλογές τους για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2024, αποδεικνύοντας πως τα όρια ανάμεσα στη μόδα και την τέχνη είναι δικαίως εύθραυστα.

Maison Schiaparelli Τα ενδιαφέροντα της Elsa Schiaparelli ήταν ποικίλα. Αγαπούσε ιδιαιτέρως την ελληνική μυθολογία, τα ζώδια, τις αρχαίες θρησκευτικές τελετές και φυσικά την αστρολογία που παρουσιαζόταν ποικιλοτρόπως στις συλλογές που δημιουργούσε για τον οίκο της. Η αγάπη της για όλα τα παραπάνω άλλωστε δεν ήταν τυχαία, αφού ήταν ανιψιά του διάσημου αστρονόμου Giovanni Schiaparelli.

View this post on Instagram

A post shared by Schiaparelli (@schiaparelli)

Από την εν λόγω αγάπη της Elsa Schiaparelli φαίνεται πως εμπνεύστηκε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Daniel Roseberry για τη συλλογή υψηλής ραπτικής που παρουσίασε και αφορά τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2024. Παραδοσιακά, το show του οίκου Schiaparelli, που πραγματοποιήθηκε στο Petit Palais άνοιξε την αυλαία της εβδομάδας μόδας υψηλής ραπτικής στο Παρίσι.

View this post on Instagram

A post shared by Schiaparelli (@schiaparelli)

Όσον αφορά στη συλλογή που φέρει τον τίτλο “Schiaparalien”, ο Daniel Roseberry κατάφερε ακόμα μία φορά να αποδείξει πως κατέχει δικαίως τη θέση του creative director σε έναν τόσο σημαντικό οίκο μόδας και πως το όραμά του για τη γυναικεία ένδυση πρόκειται να μας εμπνέει και να μας απασχολεί για καιρό ακόμα. Αυτή τη φορά, η συλλογή του είχε μία Sci-Fi, φουτουριστική αισθητική που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον.

View this post on Instagram

A post shared by Schiaparelli (@schiaparelli)

Ανάμεσα στα στοιχεία που ξεχωρίσαμε ήταν το μωρό- ρομπότ, το οποίο κατασκευάστηκε από τεχνολογικά απομεινάρια που χρονολογούνται πριν από το 2007, το φόρεμα που δημιουργήθηκε από τμήματα παλαιών iPhone κινητών και υπολογιστών, τα structured κοστούμια, αλλά και οι δημιουργίες που θύμιζαν έργα του Salvador Dali (σ.σ. που ήταν επίσης προσωπικός φίλος και συνεργάτης της Elsa Schiaparelli).

View this post on Instagram

A post shared by Dior Official (@dior)

View this post on Instagram

A post shared by Dior Official (@dior)

Dior Η πρώτη ημέρα της εβδομάδας μόδας υψηλής ραπτικής στο Παρίσι συνεχίστηκε με τον οίκο Dior, που παρουσίασε την SS24 συλλογή του στους κήπους του μουσείου Robin. Για την εν λόγω collection, η καλλιτεχνική διευθύντρια του γαλλικού οίκου Maria Grazia Chiuri συνεργάστηκε με την καλλιτέχνιδα Isabella Ducrot.

View this post on Instagram

A post shared by Dior Official (@dior)

Το art installation που πλαισίωνε την πασαρέλα αποτελούνταν από 23 υπερμεγέθη φορέματα, τα οποία η Ducrot εμπνεύστηκε από τις ενδυμασίες των Οθωμανών σουλτάνων. Το όνομα που έφερε το έργο της ήταν “Big Aura”.

View this post on Instagram

A post shared by Dior Official (@dior)

Όσον αφορά στη συλλογή, ως πρώτο look για να ανοίξει η συλλογή της, η Maria Grazia Chiuri επέλεξε το φόρεμα La Cigale, το οποίο είχε δημιουργήσει πρώτη φορά ο Christian Dior για τη συλλογή Φθινόπωρο – Χειμώνας 1952. Τότε, το εν λόγω φόρεμα είχε χαρακτηριστεί από τους κριτικούς μόδας ως “ένα αριστούργημα κατασκευής και εκτέλεσης”. Η σχεδιάστρια επέλεξε την εν λόγω δημιουργία για την αρχή του show της, ώστε να λειτουργήσει ως reminder πως η υψηλή ραπτική είναι μία από τις σημαντικότερες μορφές τέχνης. Μεταξύ όσων ξεχωρίσαμε ήταν το iconic Bar jacket που είναι σημείο κατατεθέν του οίκου, σε αποχρώσεις όπως το μπορντό και το μπλε. Οι γήινες αποχρώσεις και πιο συγκεκριμένα το μπεζ σε off shoulder ολόσωμες φόρμες, καμπαρντίνες και midi φορέματα με halter neck ήταν επίσης οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της συλλογής.

Giambattista Valli Η ημέρα ολοκληρώθηκε με την Haute Couture N°26 συλλογή του Giambattista Valli. Σύμφωνα με το σημείωμα του οίκου, η collection υψηλής ραπτικής εμπνέεται από την “ημιτελή ομορφιά του απείρου και την απέραντη ομορφιά του ημιτελούς”. Είναι μία ωδή στο “work in progress”, τον πειραματισμό και τους υπερμεγέθης όγκους. Τα έντονα χρώματα όπως το hot pink και το κόκκινο πρωταγωνίστησαν στη συλλογή, “χρωματίζοντας” δημιουργίες που θα δούμε σίγουρα σε κάποιο από τα επόμενα red caprets.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments