Πολιτική

Μητσοτάκης: Θα επιμείνουμε στην επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα

Μητσοτάκης: Θα επιμείνουμε στην επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot ΕΡΤ,Μήνυμα ότι «θα επιμείνουμε στην επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα» έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης 

"Αποστολή μου η διασφάλιση της επιστροφής των ελληνικών αρχαιοτήτων στην Ελλάδα", τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Μήνυμα ότι «θα επιμείνουμε στην επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα» έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τον χαιρετισμό του για τα εγκαίνια της έκθεσης «Cycladic Art: The Leonard N. Stern Collection on Loan from the Hellenic Republic» του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης της Νέας Υόρκης.

«Η Ελλάδα βρίσκεται εδώ και δύο χρόνια σε εποικοδομητικές συζητήσεις με τον πρόεδρο του Βρετανικού Μουσείου για μια πιθανή νέα συνεργασία που θα φέρει τα δύο μέρη των Γλυπτών μαζί, ως ένα, στην Αθήνα», είπε ο πρωθυπουργός μιλώντας εξ αποστάσεως στα εγκαίνια της έκθεσης του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης της Νέας Υόρκης.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αποστολή μου η διασφάλιση της επιστροφής των ελληνικών αρχαιοτήτων στην Ελλάδα 

«Θα επιμείνουμε στην επανένωσή τους για πολλούς λόγους», διεμήνυσε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως ο πιο σημαντικός είναι να τα δούμε μαζί, in situ, στη σκιά της Ακρόπολης, αναδεικνύοντας την τεράστια πολιτιστική τους σημασία για τον δυτικό πολιτισμό.

«Πιστεύω ότι και οι δύο πλευρές το καταλαβαίνουν αυτό. Και πιστεύω ότι και οι δύο πλευρές έχουν το όραμα να δουν πέρα από τις διαφωνίες του παρελθόντος και να αγκαλιάσουν μια νέα εποχή συνεργασίας που θα είναι επωφελής για όλους», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αποστολή μου είναι η διασφάλιση της επιστροφής των ελληνικών αρχαιοτήτων στην Ελλάδα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, «ως θεματοφύλακες της αρχαίας ιστορίας της Ελλάδας, η διατήρηση, η προστασία και η προβολή της ελληνικής αρχαιότητας δεν είναι απλώς σημαντική, είναι απαραβίαστη, αποτελεί καθήκον και δέσμευση που δεν πρέπει ποτέ να αθετηθεί».

Η έμμεση αναφορά στον Ρίσι Σούνακ

Κάνοντας, δε, μια έμμεση αναφορά στο πρόσφατο επεισόδιο με ευθύνη του πρωθυπουργού της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ, κατά την επίσκεψή του στη Βρετανία όσον αφορά τα Γλυπτά του Παρθενώνα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε, επίσης, ότι «αυτό βέβαια δεν είναι απαραίτητα απλό. Η συζήτηση σχετικά με την επιστροφή, τον επαναπατρισμό, την ιδιοκτησία και τη δημόσια προσβασιμότητα έχει αποδειχθεί μερικές φορές πολύ διχαστική και οι συζητήσεις συχνά υπερβολικά αμφιλεγόμενες ή δυσάρεστες».

Αναλυτικά ο χαιρετισμός του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

Καλησπέρα σας, λυπάμαι πολύ που δεν μπόρεσα να είμαι μαζί σας απόψε στο ΜΕΤ, ένα από τα πιο σπουδαία μουσεία του κόσμου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments