SPOTLIGHTS

IRIS: 100.000 έκαναν εγγραφή τον Δεκέμβριο – Οι νέοι ηλικίας 18-34 επιλέγουν το νέο σύστημα πληρωμών

IRIS: 100.000 έκαναν εγγραφή τον Δεκέμβριο – Οι νέοι ηλικίας 18-34 επιλέγουν το νέο σύστημα πληρωμών

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο,Υδραυλικοί, γιατροί, δικηγόροι, εκμεταλλευτές ταξί, έμποροι, συνεργεία αυτοκινήτων και περίπτερα δίνουν την δυνατότητα στους πελάτες τους να πληρώνουν με το κινητό ακόμη και για την πιο μικρή συναλλαγή χωρίς να… μπλέκουν με IBAN και POS

Υδραυλικοί, γιατροί, δικηγόροι, εκμεταλλευτές ταξί, έμποροι, συνεργεία αυτοκινήτων και περίπτερα δίνουν την δυνατότητα στους πελάτες τους να πληρώνουν με το κινητό ακόμη και για την πιο μικρή συναλλαγή χωρίς να… μπλέκουν με IBAN και POS

Νέα δεδομένα στις καθημερινές συναλλαγές των καταναλωτών φέρνει το σύστημα IRIS όπου οι πληρωμές γίνονται άμεσα και χωρίς κανένα πρόσθετο κόστος.

Υδραυλικοί, γιατροί, δικηγόροι, εκμεταλλευτές ταξί, έμποροι, συνεργεία αυτοκινήτων και περίπτερα δίνουν την δυνατότητα στους πελάτες τους να πληρώνουν με το κινητό ακόμη και για την πιο μικρή συναλλαγή χωρίς να… μπλέκουν με IBAN και POS.

Οι νέοι ηλικίας 18-34 επιλέγουν το νέο σύστημα πληρωμών το οποίο έχει εξαπλωθεί παντού. Η χρήση του IRIS δίνει τη δυνατότητα σε καταναλωτές και ελεύθερους επαγγελματίες να πραγματοποιούν συναλλαγές έως 500 ευρώ χωρίς χρεώσεις.

Το σύστημα IRIS

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΔΙΑΣ, oι χρήστες του IRIS ανέρχονταν στις 31/12/2023 σε 2,2 εκατομμύρια -μηνιαίο ρεκόρ με 102.000 νέες εγγραφές το Δεκέμβριο του 2023-μέγεθος υπερ-τετραπλάσιο έναντι του 2020, με το 70% των χρηστών να ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 18-34 ετών.

Οι εγγεγραμμένοι επαγγελματίες ανέρχονται σε 155.000, μέγεθος αυξημένο κατά 292,8% εν συγκρίσει με το 2022 και τριπλάσιο έναντι του 2020. Το πλήθος των εγγεγραμμένων εμπόρων/eshops στην υπηρεσία IRIS eCommerce ανήλθε σε 3,5 χιλ. το 2023, ενισχυμένο κατά 19 φορές σε σχέση με το 2020.

Στα προϊόντα IRIS περιλαμβάνονται οι άμεσες μεταφορές χρημάτων μεταξύ φίλων (IRIS P2P), μεταξύ επαγγελματιών (IRIS P2B) και οι πληρωμές σε ηλεκτρονικό κατάστημα (IRIS eCommerce) που κατέγραψαν ισχυρούς ρυθμούς αύξησης συναλλαγών, ύψους 251%, 293% και 69% αντίστοιχα, σε σχέση με τα αντίστοιχα μεγέθη του 2022. 

Ακόμη πιο εντυπωσιακή είναι η εξελικτική πορεία των συναλλαγών αυτών το 2023 συγκριτικά με τα προ τριετίας δεδομένα (2020), καθώς καταγράφεται ενίσχυση της τάξεως του 2540% (IRIS P2P), 1125% (IRIS P2B) και 373% (IRIS eCommerce).

Η διαδικασία

Ο πελάτης απλά θα πληκτρολογεί στο κινητό του τον αριθμό κινητού τηλεφώνου ή τον ΑΦΜ ή το email που θα τους έχει δώσει ο επαγγελματίας.

Προσοχή! Δεν απαιτείται καν το κινητό του πελάτη να υποστηρίζει τη λειτουργία ανέπαφων πληρωμών (NFC) όπως ισχύει για παράδειγμα με τις πληρωμές με τις άυλες κάρτες και τα διάφορά pass.

Προϋπόθεση είναι ο επαγγελματίας/καταστηματάρχης να έχει δηλώσει τον επαγγελματικό του λογαριασμό με την εν λόγω πλατφόρμα είτε πηγαίνοντας σε κάποιο υποκατάστημα της τράπεζας που διατηρούν τον εν λόγω λογαριασμό είτε μέσω του e-banking.

Μέσω του συστήματος IRIS ή μεταφορά του ποσού αν φορά ιδιώτη θα γίνεται με την αναγραφή του κινητού του τηλεφώνου ενώ αν πρόκειται για μεταφορά χρημάτων μεταξύ επαγγελματιών τότε αρκεί και μόνο ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου, δηλαδή δεν χρειάζεται να γνωρίζει κάποιος τον IBAN του λογαριασμού.

Η μεταφορά χρημάτων έως 500 ευρώ δεν επιβαρύνεται με κάποια προμήθεια και μάλιστα τα ποσά μπορούν να κατατεθούν μέσω του συστήματος IRIS από διαφορετική τράπεζα χωρίς να επιβαρυνθούν οι δύο πλευρές με κάποια επιπλέον έξοδα μεταφοράς.

Για να μεταφέρει κάποιος χρήματα μέσω του συστήματος IRIS αρκεί να διαθέτει e-Banking ή να έχει κατεβάσει στο κινητό του την αντίστοιχη εφαρμογή. Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής τα χρήματα βρίσκονται απευθείας στον λογαριασμό του επαγγελματία ή της επιχείρησης χωρίς να χρειάζεται να περιμένει μία ή δύο μέρες όταν η μεταφορά γίνεται από λογαριασμό διαφορετικής τράπεζας από αυτόν που τηρεί ο επαγγελματίας.

Πηγή: ot.gr//Ανδρομάχη Παύλου

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments