EDITOR'S PICK

Δείτε τους 5 θησαυρούς καθεδρικούς ναούς που αξίζει να επισκεφτείτε στην Ευρώπη

Δείτε τους 5 θησαυρούς καθεδρικούς ναούς που αξίζει να επισκεφτείτε στην Ευρώπη

Πηγή Φωτογραφίας: Flickr.com

Ξεχωρίζουν για τη σπουδαία ιστορία τους και την απίθανη αρχιτεκτονική τους

Οι «θησαυροί» της Ευρώπη φαίνεται να μην τελειώνουν ποτέ, καθώς πάντα θα υπάρχει και κάτι ακόμα που θα εξιτάρει το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών. Ανάμεσα σε αυτούς τους «θησαυρούς» βρίσκονται και οι καθεδρικοί ναοί, οι οποίοι δεν είναι μόνο… ναοί. Λειτουργούν παράλληλα και ως μνημεία, μουσεία και χώροι τέχνης, καλωσορίζοντας καθημερινά χιλιάδες επισκέπτες ανά τον κόσμο.

Παρακάτω, έχουμε συγκεντρώσεις μερικούς από τους πιο εντυπωσιακούς αυτούς ναούς της Ευρώπης που ξεχωρίζουν στον παγκόσμιο χάρτη για τη σπουδαία ιστορία τους και την απίθανη αρχιτεκτονική τους! 1. Duomo di Milano, Μιλάνο, Ιταλία

View this post on Instagram

A post shared by Duomo di Milano (@duomodimilano)

Ο καθεδρικός ναός του Μιλάνου θεωρείται ένα από τα πιο εμβληματικά εθνικά μνημεία της Ιταλίας. Ως σύμβολο της πρωτεύουσας της Λομβαρδίας, βρίσκεται στην ομώνυμη πλατεία στο κέντρο της μητρόπολης και είναι αφιερωμένος στη Santa Maria Nascente. Είναι ο μεγαλύτερος ναός της Ιταλίας και ο τρίτος μεγαλύτερος στον κόσμο από άποψη επιφάνειας και όγκου. Μάλιστα, εκεί μπορεί κανείς να εντοπίσει περισσότερα από 3.000 – όλα φτιαγμένα στο χέρι. Αξίζει να σημειωθεί, πως η κατασκευή του δεν ολοκληρώθηκε μέχρι τα τέλη του 20ου αιώνα, σχεδόν 600 χρόνια από την ημέρα που ξεκίνησαν οι εργασίες.

2. Cologne Cathedral, Κολωνία, Γερμανία

View this post on Instagram

A post shared by darku (@darkugallery)

Ο καθεδρικός ναός της Κολωνίας είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο φημισμένα οικοδομήματα γοτθικού ρυθμού παγκοσμίως. Είναι ρωμαιοκαθολικός ναός με Άγιο-προστάτη τον Απόστολο Πέτρο. Το 1996 ανακηρύχθηκε από την UNESCO σε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Έχει ύψος 157,38 μέτρα και είναι ο δεύτερος υψηλότερος ναός της Γερμανίας μετά το Ulm Minster (161,53 μέτρα) και ο τρίτος παγκοσμίως. Μέχρι το 1884 ήταν το υψηλότερο κτίριο του κόσμου. Βρίσκεται σε απόσταση μόλις 200 μέτρων από τον Ρήνο, στο βόρειο τμήμα των πρώην ρωμαϊκών τειχών της πόλης, δίπλα στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Κολωνίας, το Μουσείο Λούντβιχ και το Ρωμαιογερμανικό Μουσείο. Ο θεμέλιος λίθος για την κατασκευή του τέθηκε στις 15 Αυγούστου 1248, ενώ το πρεσβυτέριο εγκαινιάστηκε το 1322. Ο καθεδρικός ναός χτίστηκε σταδιακά μέχρι περίπου το 1520. Το 1880, έπειτα από περισσότερο από 600 χρόνια, ολοκληρώθηκε σύμφωνα με τα αυθεντικά γοτθικά σχέδια.

3. Saint Paul Cathedral, Λονδίνο, Αγγλία

Ο καθεδρικός ναός του Αγίου Παύλου είναι η μητροπολιτική εκκλησία του Λονδίνου και αποτελεί το αριστούργημα του μεγάλου Άγγλου αρχιτέκτονα Christopher Wren. Ένα εξαιρετικό παράδειγμα μπαρόκ αρχιτεκτονικής κι ένας ναός όπου πραγματοποιήθηκαν οι κηδείες του δούκα του Wellington, του λόρδου Nelson και του Winston Churchill, όπως και ο γάμος της πριγκίπισσας Diana με τον πρίγκιπα και διάδοχο του αγγλικού θρόνου, Κάρολο. Πρόκειται, μάλιστα, για ένα από τα κτίρια που καταστράφηκαν από τη μεγάλη πυρκαγιά του Λονδίνου του 1666 κι έτσι αναγεννήθηκε.

4. Saint Giles’ Cathedral, Εδιμβούργο, Σκωτία

View this post on Instagram

A post shared by Кирилл (@ki96iz)

Η πιο εμβληματική εκκλησία στη Σκωτία μετράει σχεδόν 900 χρόνια και αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς travelers. Σε απόσταση αναπνοής από το κάστρο του Εδιμβούργου, δεν είναι λίγες φορές που ο ναός Saint Giles’ Cathedral έχει φιλοξενήσει βασιλικές προσωπικότητες. Μεταξύ άλλων, ξεχωρίζει για την εντυπωσιακή μπλε οροφή του, τα μοναδικά γλυπτά που έχει μέσα κι έξω, καθώς και για το πολύχρωμο βιτρό του. Όποιος επισκέπτεται αυτόν τον ναό είναι σαν να κάνει ένα ταξίδι στον χρόνο.

5. Santa Maria del Fiore, Φλωρεντία, Ιταλία

Η κατασκευή του καθεδρικού ναού της Φλωρεντίας ή Santa Maria del Fiore άρχισε το 1296 σε γοτθικό στιλ και σχέδια του Arnolfo di Cambio, και ολοκληρώθηκε δομικά το 1436, με τον τρούλο σχεδιασμένο από τον Filippo Brunelleschi. Το εξωτερικό του ναού είναι καλυμμένο με πολύχρωμες μαρμάρινες πλάκες σε διάφορες αποχρώσεις του γκρι και του ροζ, και διαθέτει περίτεχνη πρόσοψη του 19ου αιώνα, πάλι σε γοτθικό σχεδιασμό, αλλά αυτήν τη φορά με την υπογραφή του αρχιτέκτονα του Emilio De Fabris. Βρίσκεται στην Piazza Duomo, κοντά στο Βαπτιστήριο του Αγίου Ιωάννη και το καμπαναριό του Giotto.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments