EDITOR'S PICK

Πως να κρατήσεις τη μνήμη σου ζωντανή σύμφωνα με το Harvard

Πως να κρατήσεις τη μνήμη σου ζωντανή σύμφωνα με το Harvard

Πηγή Φωτογραφίας: PEXELS.COM

Σύμφωνα με το Harvard, υπάρχει ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να βελτιώσεις τη μνήμη σου και τις γνωστικές σου δεξιότητες.

Η μνήμη είναι πολύ σημαντική και όσο μεγαλώνουμε, αυτό το συνειδητοποιούμε όλο και περισσότερο. Το καλό βέβαια με τη μνήμη, είναι πως μπορεί να “προπονηθεί”. Με λίγα λόγια, υπάρχουν πολλές πηγές και ασκήσεις που μας επιτρέπουν να τη βελτιώσουμε ενώ το Harvard, μόλις ανακάλυψε τον καλύτερο τρόπο για να το κάνουμε. Και ποιος είναι αυτός ο τρόπος; Μα φυσικά ο αθλητισμός.

Συγκεκριμένα, σε μία πανεπιστημιακή μελέτη διαπιστώθηκε ότι η παρακολούθηση ενός προγράμματος προπόνησης μέτριας έντασης, ακόμη και για 6 μήνες, αύξησε την εγκεφαλική δραστηριότητα βελτιώνοντας τη μνήμη αλλά και τις γνωστικές δεξιότητες. Όπως όλα δείχνουν λοιπόν, η μνήμη όσο δουλεύεται και διεγείρεται, τόσο διατηρείται.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, φαίνεται ότι η ικανότητά μας να απομνημονεύουμε έχει μειωθεί, εν μέρει λόγω εξωτερικών ερεθισμάτων, όπως η τεχνολογία, αλλά και λόγω άγχους. Η επιστήμη λοιπόν, έχει μελετήσει σε βάθος τη δύναμη που έχει η σωματική άσκηση στη διατήρηση των γνωστικών μας δυνατοτήτων ενώ τώρα το Harvard τονίζει πως χρειάζεται να υπάρχει συνέπεια ενώ είναι εξαιρετικά χρήσιμες οι αερόβιες δραστηριότητες μέτριας έντασης.

Για παράδειγμα το τρέξιμο, το κολύμπι, η ποδηλασία, ο χορός ή τα αθλήματα όπως είναι το τένις και το σκι, μπορούν να βοηθήσουν στο να αποτρέψουμε τη γήρανση του εγκεφάλου. Μάλιστα, όλα τα παραπάνω, δε βελτιώνουν μόνο τη μνήμη αλλά βοηθούν και στην ικανότητα σκέψης.

Μεταξύ άλλων, η άσκηση, λένε οι ειδικοί, αυξάνει την ανάπτυξη και την επιβίωση των νευρώνων ενώ δε χρειάζεται καν να γίνεται σε υψηλή ένταση. Με λίγα λόγια, ακόμα και μία απλή βόλτα, θα βοηθήσει σίγουρα τον εγκέφαλό σου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments