Διεθνή

Σε «αγώνα δρόμου» ο Μακρόν να προλάβει τους αγρότες

Σε «αγώνα δρόμου» ο Μακρόν να προλάβει τους αγρότες

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο,Η κυβέρνηση του Εμάνουελ Μακρόν θα προσπαθήσει να εκτονώσει την οργή των Γάλλων αγροτών για τη μείωση των εισοδημάτων τους και τους αυστηρούς ευρωπαϊκούς κανονισμούς, σε μια προσπάθεια να εμποδίσει την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους και τον αποκλεισμό του Παρισιού.

Η κυβέρνηση του Εμάνουελ Μακρόν θα προσπαθήσει να εκτονώσει την οργή των Γάλλων αγροτών

Η κυβέρνηση του Εμάνουελ Μακρόν θα προσπαθήσει να εκτονώσει την οργή των Γάλλων αγροτών για τη μείωση των εισοδημάτων τους και τους αυστηρούς ευρωπαϊκούς κανονισμούς, σε μια προσπάθεια να εμποδίσει την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους και τον αποκλεισμό του Παρισιού.

Οι διαδηλώσεις που ξεκίνησαν στη νότια Γαλλία εξαπλώθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, καθώς οι αγρότες απέκλεισαν κύριους οδικούς άξονες και προκάλεσαν κυκλοφοριακό κομφούζιο σε όλη τη χώρα με αργές πομπές των τρακτέρ τους.

Οι αγρότες απειλούν να μπλοκάρουν το Παρίσι

Ορισμένα συνδικάτα αγροτών προέτρεψαν τα μέλη τους να στήσουν μπλόκα στις κύριες διαδρομές προς το Παρίσι το απόγευμα της Παρασκευής.

Ο πρωθυπουργός Γκαμπριέλ Ατάλ, τον οποίο διόρισε πρόσφατα ο Μακρόν προκειμένου να δώσει νέα ώθηση σε μια κυβέρνηση που διχάζεται από τις διαφωνίες για το μεταναστευτικό, θα ανακοινώσει εντός της ημέρας μέτρα με στόχο να κατευνάσει την οργή των Γάλλων αγροτών, συνάδελφοι των οποίων έχουν κατεβεί στους δρόμους και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας και της Πολωνίας.

Κίνδυνος γενικής ανάφλεξης στη Γαλλία

Η κυβέρνηση Μακρόν αναμένεται να ανακοινώσει μέτρα για τη μείωση της γραφειοκρατίας και την αντιστάθμιση των επιπτώσεων της μείωσης των επιδοτήσεων του αγροτικού ντίζελ. Σύμφωνα με το Bloomberg, ενδέχεται επίσης να δεσμευτεί να επιταχύνει τις οικονομικές επιχορηγήσεις σε αγρότες και κτηνοτρόφους που έχουν πληγεί από πλημμύρες ή ασθένειες των βοοειδών.

«Υπάρχει πραγματικός κίνδυνος γενικής ανάφλεξης », δήλωσε ο Ορτάνς ντε Παντιράκ, πολιτικός επιστήμονας που διδάσκει στο πανεπιστήμιο Sciences Po. «Ο Ατάλ θα πρέπει να δείξει ότι ανταποκρίνεται στην αποστολή που του έχει αναθέσει ο πρόεδρος. Είναι η αξιοπιστία του Ατάλ που διακυβεύεται».

Η κοινή γνώμη στηρίζει τους αγρότες

Μέρος της προβλήματος για τον Μακρόν και τον πρωθυπουργό του πηγάζει από την τεράστια υποστήριξη της κοινής γνώμης στις κινητοποιήσεις των αγροτών, παρά το κυκλοφοριακό χάος που προκαλούν. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Odoxa-Backbone Consulting για λογαριασμό της εφημερίδας Le Figaro, το 89% των Γάλλων υποστηρίζει το κίνημα των αγροτών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments