Διεθνή

Θρίλερ στο Κάνσας: Τρεις φίλοι βρέθηκαν νεκροί από τον πάγο

Θρίλερ στο Κάνσας: Τρεις φίλοι βρέθηκαν νεκροί από τον πάγο

Πηγή Φωτογραφίας: Featured Image Credit: Ricky Johnson / Facebook / YouTube/FOX4 News Kansas City

Τρεις άνδρες βρέθηκαν παγωμένοι μέχρι θανάτου στο σπίτι φίλου τους

Στις 7 Ιανουαρίου, μια ομάδα οπαδών των Kansas City Chiefs μαζεύτηκε για να παρακολουθήσει το τελευταίο παιχνίδι της κανονικής περιόδου. Τρεις από αυτούς τους φίλους δεν επέστρεψαν ποτέ στα σπίτια τους.

Η νύχτα πέρασε, καθώς και η επόμενη μέρα και η μεθεπόμενη. Οι οικογένειές τους ανησυχούσαν όλο και πιο πολύ. Τελικά, το βράδυ της Τρίτης 9 του μηνός, μια γυναίκα κάλεσε την αστυνομία.

«Μου τηλεφώνησαν στη δουλειά και μου είπαν ότι ο γιος μου είχε πεθάνει» δήλωσε η Τζένιφερ Μαρκέζ, μητέρα ενός από τους άνδρες. «Και ότι τον βρήκαν παγωμένο στην πίσω αυλή».

Τρεις άνδρες βρέθηκαν παγωμένοι μέχρι θανάτου στο σπίτι φίλου τους Ο γιος της, ο 37χρονος Ντέιβιντ Χάρινγκτον, βρέθηκε νεκρός έξω από το σπίτι ενός φίλου του στο Νόρθλαντ του Κάνσας Σίτι. Το ίδιο και ο 38χρονος Ρίκι Τζόνσον και ο 36χρονος Κλέιτον ΜακΤζίνι. Η αστυνομία δήλωσε ότι δεν βρήκε «προφανή σημάδια εγκληματικής ενέργειας».

Κανείς δεν έχει συλληφθεί ή κατηγορηθεί. Ένας ιατροδικαστής διεξάγει έρευνα για να διαπιστώσει τι προκάλεσε το θάνατο των τριών ανδρών, ενώ ο δικηγόρος του άνδρα που ζούσε στο σπίτι όπου βρέθηκαν οι νεκροί φίλοι του δήλωσε πως ο πελάτης του συνεργάζεται με τις αρχές.

«Είναι συντετριμμένος από την απώλεια των φίλων του» δήλωσε ο Τζον Πιτσέμο στο CNN. «Αν υπήρχε κάτι που θα μπορούσε να κάνει για να τους βοηθήσει, θα το έκανε».

Ωστόσο, περισσότερες από δύο εβδομάδες μετά, το μυστήριο συνεχίζει να απασχολεί την κοινότητά του Κάνσας Σίτι. Οι γονείς του Χάρινγκτον δεν μπορούν να κατανοήσουν το χρονοδιάγραμμα. «Πότε πέθανε στην πραγματικότητα» δήλωσε ο πατέρας του Τζον Χάρικνγτον στο CNN. «Θέλω να πω, υπάρχει ένα κενό 48 ωρών». «Τίποτα δεν βγάζει νόημα αυτή τη στιγμή» λέει η μητέρα του Τζένιφερ Μαρκέζ.

Πώς βρέθηκαν Η αστυνομία δήλωσε ότι η κλήση έκτακτης ανάγκης προήλθε από την αρραβωνιαστικιά ενός από τους τρεις νεκρούς άνδρες (του Κλέιτον ΜακΤζίνι), η οποία τον αναζήτησε στο σπίτι του φίλου του. (Δεν είναι σαφές εάν οι άνδρες είδαν τον αγώνα εκεί ή εάν πέρασαν από εκεί μετά). Η αρραβωνιαστικιά περιέγραψε τι συνέβη στην μητέρα του Τζον Χάρινγκτον.

«Μου είπε ότι δοκίμασε τις πόρτες, δοκίμασε την πύλη αλλά το τηλέφωνό της, της έλεγε ότι ο Κλέιτον ήταν εκεί. Έτσι, ήξερε ότι κάτι είχε συμβεί». Σύμφωνα με την Μαρκέζ, αφού κανείς δεν άνοιξε την πόρτα, η γυναίκα αφαίρεσε μια σήτα και μπήκε στο σπίτι από ένα παράθυρο (Σε ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει ότι μπήκε από το υπόγειο). «Φώναζε το όνομα του Κλέιτον» πρόσθεσε.

Τελικά, κάλεσε την αστυνομία του Κάνσας Σίτι. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι αστυνομικοί που κατέφθασαν πήγαν στην πίσω βεράντα και επιβεβαίωσαν πως υπήρχε ένα πτώμα. Μετά από περαιτέρω έρευνα, οι αστυνομικοί εντόπισαν άλλα δύο πτώματα στην πίσω αυλή».

Οι μετεωρολογικές προβλέψεις για εκείνη την ημέρα δείχνουν ότι το Κάνσας Σίτι είχε 3 βαθμούς Κελσίου και -1,5 βαθμό με ίχνη βροχής και χιονιού. Η θερμοκρασία έπεσε περαιτέρω λίγο πριν από την ανατολή του ήλιου και υπήρξε κάποια χιονόπτωση.

Κι ενώ στην ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρεται ότι «ο κάτοικος του σπιτιού ήταν συνεργάσιμος με τους αστυνομικούς την ημέρα που ανακαλύφθηκαν οι νεκροί», αυτό που δεν καταλαβαίνουν οι γονείς του Χάρινγκτον είναι πώς πέρασε τόσος καιρός χωρίς ο ένοικος του σπιτιού να καταλάβει ότι οι φίλοι του αγνοούνται ή ότι είναι νεκροί.

Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού κοιμόταν Η εφημερίδα Kansas City Star ανέφερε ότι ο άνδρας είπε ότι αποκοιμήθηκε όταν οι τρεις φίλοι έφυγαν από το σπίτι του και δεν ήξερε ότι βρίσκονταν στην πίσω αυλή.

Ο δικηγόρος του Τζόρνταν Γουίλις, επιστήμονας ερευνητής του HIV και ένοικος του σπιτιού, λέει ότι κοιμόταν τις επόμενες 48 ώρες

Ο Τζόρνταν Γουίλις, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, «κοιμόταν στον καναπέ» φορώντας ακουστικά απομόνωσης ήχου και δίπλα σε έναν δυνατό ανεμιστήρα. Σε συνέντευξή του στην New York Post είπε: «Η τελευταία ανάμνηση που έχει ο Γουίλις είναι ότι οι φίλοι του έφυγαν από την μπροστινή πόρτα. Δεν ξέρει τι τους συνέβη». Πρόσθεσε επίσης πως ο Γουίλις εργάζεται από το σπίτι του δεν είχε βγει έξω από αυτό μέχρι που τον κάλεσε η αστυνομία.

Ο μυστηριώδης 5ος φίλος Όσο για τον πέμπτο άνδρα που βρισκόταν στο σπίτι του Γουίλις, δήλωσε στον σταθμό Fox 4KC μέσω δικηγόρου ότι έφυγε από το σπίτι γύρω στα μεσάνυχτα, ενώ οι υπόλοιποι έβλεπαν επανάληψη του «Jeopardy» στην τηλεόραση.

Ο Άντριου Τάλγκ, ο δικηγόρος του, δήλωσε ότι οι Τζόνσον, Χάρινγκτον και ΜακΤζίνι ήταν ακόμη ζωντανοί και διαυγείς τη στιγμή της αναχώρησης του πελάτη του.

Οι αντικρουόμενες δηλώσεις του δικηγόρου του ένοικου του σπιτιού Ο Πιτσέρνο έχει μιλήσει εκ μέρους του Γουίλις την τελευταία εβδομάδα, αλλά έκανε μια σειρά από αντιφατικές και αμφισβητούμενες δηλώσεις σχετικά με το περιστατικό.

Δεν ήταν άμεσα σαφές πώς ή πότε χώρισαν οι δρόμοι του Γουίλις με τους καλεσμένους του, με τον Πιτσέρνο να λέει αρχικά στο Fox 4 KC ότι «κουράστηκε και πήγε για ύπνο» ενώ υπήρχαν ακόμα άνθρωποι στο σπίτι.

Μια μέρα αργότερα, ο Πιτσέρνο είπε ότι έκανε λάθος και πως ο Γουίλις συνόδευσε τους φίλους του μέχρι την πόρτα, τους αποχαιρέτησε και μόνο τότε πήγε να κοιμηθεί στον καναπέ.

Στη συνέχεια, σε συνέντευξή του στο NewsNation την Παρασκευή, ο Πιτσέρνο είπε ότι πελάτης του έβγαινε περιοδικά από το σπίτι στις 8 και 9 Ιανουαρίου, αλλά διευκρίνισε ότι αυτό που πραγματικά εννοούσε ήταν ότι ο Γουίλις «έβγαινε σποραδικά από την κρεβατοκάμαρά του».

Ο Πιτσέρνο υποστήριξε επίσης ότι ο Γουίλις δεν έλαβε μηνύματα ή κλήσεις από ανήσυχα μέλη της οικογένειας – και είδε ένα μήνυμα που έστειλε μέσω του Facebook Messenger η αρραβωνιαστικιά του ΜακΤζίνι μόνο αφού βρέθηκαν τα πτώματα.

Ο πέμπτος φίλος που βρισκόταν στο σπίτι αμφισβήτησε ορισμένες από τις δηλώσεις του Πτσέρνο, υποστηρίζοντας ότι αντίθετα με όσα είπε, είχε στείλει στον Γουίλις ένα μήνυμα κειμένου το οποίο έμεινε αναπάντητο. Ο πατέρας του Τζόνσον είπε επίσης ότι τηλεφώνησε στον Γουίλις αναζητώντας τον γιο του, αλλά δεν έλαβε καμία απάντηση. Ο Πιτσέρνο δεν έχει ακόμη απαντήσει σε αυτές τις υποτιθέμενες αντιφάσεις.

Τι υποθέτει η οικογένεια ενός εκ των νεκρών Τα μέλη της οικογένειας του Ρίκι Τζόνσον, πατέρα τριών παιδιών, διατύπωσαν μια αβάσιμη θεωρία πως ο 38χρονος και οι δύο φίλοι του μπορεί να ναρκώθηκαν, να σύρθηκαν στην αυλή και να αφέθηκαν να πεθάνουν καθώς η θερμοκρασία έπεφτε κάτω από το μηδέν – έναν ισχυρισμό που ο δικηγόρος του Γουίλις απέρριψε αμέσως ως «γελοίο».

Ο Ρίκι Τζόνσον σένιορ δήλωσε στο Fox News Digital πως ο γιος του δεν ήταν «ανεύθυνος» και ότι δεν θα έφευγε ποτέ από το σπίτι χωρίς παλτό και θα πάγωνε μέχρι θανάτου.

Η μητέρα του Τζόνσον, Νόρμα Τσέστερ, κατηγορεί τον Γουίλις – αν και αναγνώρισε πως οι υποψίες της δεν βασίζονταςι παρά μόνο στη δική της «σκέψη» και όχι σε οποιοδήποτε στοιχείο.

«Κάτι που έρχεται στο μυαλό μου, είναι πως αυτός ο τύπος, ο Γουίλις, θέλει να καυχιέται για το πόσο έξυπνος είναι, ότι είναι επιστήμονας. Οι σκέψεις μου είναι ότι επινόησε κάτι και το έδωσε και στους τρεις άνδρες» δήλωσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments