Πολιτική

Άδωνις: Το κόστος λειτουργίας για τα απογευματινά χειρουργεία προβλέπεται από τα κλειστά ενοποιημένα νοσήλεια

Άδωνις: Το κόστος λειτουργίας για τα απογευματινά χειρουργεία προβλέπεται από τα κλειστά ενοποιημένα νοσήλεια

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ( ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Άδωνις: «Πολεμάω πάρα πολύ το φακελάκι»

Για το πότε και το πώς θα λειτουργήσουν τα απογευματινά χειρουργεία και αν η νέα τροπολογία που προωθεί για το ΕΣΥ νομιμοποιεί το «φακελάκι»  στη δημόσια υγεία απάντησε στην ΕΡΤ ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης λέγοντας ότι προσωπικά «πολεμάει πάρα πολύ το φακελάκι». Και όπως είπε αναζητείται λύση για να διευκολυνθούν οι πιο αδύναμοι οικονομικά πολίτες λέγοντας ότι «ο πρωθυπουργός έχει δείξει ενδιαφέρον για να βρούμε μια λύση και σε αυτούς τους συμπολίτες μας που έχουν πια πολύ μεγάλη αναμονή».

Ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε επίσης την κάθετη αντίθεσή του στο «φακελάκι» και τη σχετική πρακτική, λέγοντας: «Πολεμάω το φακελάκι. Δεν το ανέχομαι επ’ ουδενί. Μόνο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε ψηφίσει ευνοϊκό νόμο για το φακελάκι. Είναι όμως αντικειμενικό γεγονός ότι στο δημόσιο σύστημα υγείας υπάρχει η παθογένεια με το φακελάκι. Δεν έφερα εγώ το φακελάκι στο ΕΣΥ. Το φακελάκι προϋπήρχε της δικής μου εισόδου στο υπουργείο Υγείας, παρά τα όσα ακραία και ανυπόστατα διαβάζουμε δεξιά και αριστερά».

«Οι αιτίες για το φακελάκι», συνέχισε ο Ά. Γεωργιάδης, «είναι η μεγάλη αναμονή στα χειρουργεία και το ότι πολλοί άνθρωποι έχουν συνηθίσει να λειτουργούν με το φακελάκι. Τα απογευματινά χειρουργεία είναι μια νόμιμη διέξοδος για ιατρούς και ασθενείς. Και ακόμη, οι φτωχοί ασθενείς επωφελούνται από τα απογευματινά χειρουργεία, γιατί «αδειάζουν» θέσεις από τα πρωινά χειρουργεία. Τα απογευματινά χειρουργεία ξεκινούν άμεσα τη λειτουργία τους».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments