Focus

Μπάιντεν και Τραμπ κάνουν έμμεση έκκληση σε λαμπερά ονόματα να πείσουν τους νέους να ψηφίσουν στις εκλογές

Μπάιντεν και Τραμπ κάνουν έμμεση έκκληση σε λαμπερά ονόματα να πείσουν τους νέους να ψηφίσουν στις εκλογές

Πηγή Φωτογραφίας: Donald Trump JAMEL TOPPIN/THE FORBES COLLECTION

Λέγεται μάλιστα ότι στο πλαίσιο αυτής της συνωμοσίας των Δημοκρατικών για να κερδίσει ο Μπάιντεν, η διάσημη τραγουδίστρια θα εμφανιστεί στον τελικό του Super Bowl στις 11 Φεβρουαρίου στο Λας Βέγκας, έχοντας στο πλευρό της τον Κελτς.

Μια εκπληκτική θεωρία συνωμοσίας κυκλοφορεί εδώ και αρκετές εβδομάδες στην Αμερική.

Σύμφωνα με το συντηρητικό δίκτυο Fox News, οι Δημοκρατικοί έχουν «στρατολογήσει» τη διάσημη τραγουδίστρια Τέιλορ Σουίφτ, στο πλαίσιο μιας μυστικής επιχείρησης για την επανεκλογή του προέδρου Τζο Μπάιντεν.

« Η 34χρονη Σουίφτ είναι μία μυστική πράκτορας που υποτίθεται ότι θα πείσει εκατομμύρια θαυμαστές της να ψηφίσουν τον Μπάιντεν τον Νοέμβριο και έτσι να αποτρέψει μια πιθανή εκλογική νίκη του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ», μεταδίδει το συντηρητικό αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Δεν περνάει σχεδόν μέρα που το Fox News να μην κάνει ρεπορτάζ για την Τέιλορ Σουίφτ και φυσικά να προσπαθήσει να την συκοφαντήσει. Τις τελευταίες εβδομάδες, κυκλοφόρησαν σκόπιμα διάφορα κουτσομπολιά για της σχέση της Σουίφτ με τον παίκτη του αμερικάνικου ποδοσφαίρου Τρέβις Κέλτς και αρχηγό της ομάδας του Κάνσας Σίτι .

Λέγεται μάλιστα ότι στο πλαίσιο αυτής της συνωμοσίας των Δημοκρατικών για να κερδίσει ο Μπάιντεν, η διάσημη τραγουδίστρια θα εμφανιστεί στον τελικό του Super Bowl στις 11 Φεβρουαρίου στο Λας Βέγκας, έχοντας στο πλευρό της τον Κελτς.

Το Super Bowl είναι το τηλεοπτικό γεγονός της χρονιάς στις ΗΠΑ. Σχεδόν το ένα τρίτο των Αμερικανών –κάπου 115 εκατομμύρια άνθρωποι- παρακολουθούν το θέαμα στην τηλεόραση. Ένα διαφημιστικό σποτ 30 δευτερολέπτων κατά τη διάρκεια του Super Bowl κόστιζε πέρυσι 7 εκατομμύρια δολάρια. Η εμβέλεια της τηλεοπτικής μετάδοσης είναι λοιπόν τεράστια και γίνεται ακόμη πιο σημαντική σε μια προεκλογική χρονιά. Και αυτό ακριβώς εμπνέει τους υποστηρικτές του Τραμπ να καλλιεργούν τους μύθους συνωμοσίας τους.

Οπαδός του Μπάιντεν

Η Σουίφτ υποστήριξε την εκλογή του Τζο Μπάιντεν το 2020. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Newsweek , το 18% των ερωτηθέντων θα ήταν πιο πιθανό να ψηφίσει έναν υποψήφιο που είχε τη στήριξη της ποπ σταρ. Για άτομα κάτω των 35 ετών, το ποσοστό αυτό αυξάνεται σχεδόν στο 30%.

Η ποπ σταρ έχει σχεδόν 280 εκατομμύρια ακόλουθους σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Instagram. Οι New York Times αποκάλυψαν άλλωστε ότι τα στελέχη της εκστρατείας του Μπάιντεν αναζητούν την υποστήριξη της σούπερ σταρ ενόψει των εκλογών, καθώς ο Δημοκρατικός πρόεδρος υστερεί του Τραμπ στις δημοσκοπήσεις.

Στελέχη των Ρεπουμπλικανών, όπως ο ιδρυτής της μη κερδοσκοπικής εκπαιδευτικής οργάνωσης «Turning Point USA», Τσάρλι Κιρκ, προειδοποίησαν ότι η υποστήριξη του Μπάιντεν από τη Σουίφτ θα μπορούσε να εξαπολύσει ένα «τσουνάμι» που «θα είναι πολύ δύσκολο να σταματήσει».

Η παρουσιάστρια του Fox News, Τζανίν Πίρο δεν δίστασε μάλιστα να προειδοποιήσει από την κάμερα τη Σουίφτ, καλώντας την να μην ανακατεύετε με την πολιτική. «Δεν θέλουμε να σε δούμε εκεί», είπε η Πίρο απευθυνόμενη στη διάσημη τραγουδίστρια.

«Πράκτορας» του Πενταγώνου

Ο παρουσιαστής του Fox News,Τζέσε Γουότερς υποστήριξε μάλιστα στην εκπομπή του “Jesse Watters Primetime” ότι το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ είχε την ιδέα να στρατολογήσει τη Σουίφτ ως «πράκτορα» πριν από περισσότερα από τέσσερα χρόνια. «Είναι αλήθεια. Το τμήμα προπαγάνδας του Πενταγώνου είχε προτείνει στους συμμάχους του ΝΑΤΟ να στρατολογήσουν την Τέιλορ Σουίφτ ως μυστικό πράκτορα για την καταπολέμηση των fake news στο Διαδίκτυο», είπε ο Γουότερς στην εκπομπή.

Το Πεντάγωνο διέψευσε αυτή την εικασία, επικαλούμενο μάλιστα ειρωνικά, το τραγούδι της Σουίφτ, “Shake It Off”. «Όσον αφορά τη θεωρία συνωμοσίας, απλώς θα την αποτινάξουμε», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου Σαμπρίνα Σινγκ.

Η διάψευση του Πενταγώνου φαίνεται πάντως ότι έβαλε λάδι στη φωτιά. Ο Μπεν Τζόνσον, ένας συντηρητικός YouTuber και influencer με περισσότερους από 2 εκατομμύρια ακόλουθους είπε χαρακτηριστικά: Μέχρι τώρα όλοι γνωρίζουν ότι η Τέιλορ Σουίφτ είναι μυστικός πράκτορας του Πενταγώνου. Δεν χρειάζεται λοιπόν να είσαι συνωμοσιολόγος για να συνδυάσεις το όλο θέμα. Απλώς πρέπει να προσέξεις», έγραψε ο Τζόνσον σε ανάρτησή του. Υποστήριξε μάλιστα ότι στο πλαίσιο αυτής της συνομωσίας, οι Κάνσας Σίτι-η ομάδα του φίλου της Σουίφτ –θα κερδίσει το Super Bowl στις 11 Φεβρουαρίου και «θα φροντίσει γι` αυτό η ομοσπονδία NFL»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments