Πολιτική

ΝΔ: Ανεβάζει ρυθμούς για το ευρωψηφοδέλτιο

ΝΔ: Ανεβάζει ρυθμούς για το ευρωψηφοδέλτιο

Πηγή Φωτογραφίας: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. ΜΑΡΙΑ ΣΠΥΡΑΚΗ (EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Στην Πειραιώς, δεν επιθυμούν να εξαντλήσουν όλα τα χρονικά περιθώρια για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου.

Μυστικά ραντεβού για το «χρίσμα», τηλεφωνικές βολιδοσκοπήσεις, πιεστικές εισηγήσεις και κρυφές μετρήσεις για την απήχηση συγκεκριμένων προσώπων συνθέτουν το παρασκήνιο στο Μέγαρο Μαξίμου σχετικά με τη συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου.

Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι υπαρχηγοί του (Γιάννης Βρατσάκος, Θανάσης Νέζης και άλλοι) έχουν ήδη περάσει μέρες σε συζητήσεις με πιθανούς υποψηφίους, προκειμένου να μην “ξεμείνουν” από χρόνο για την οριστικοποίηση του καταλόγου των υποψηφίων. Λόγω των προϋποθέσεων για επιστολική ψήφο, οι οποίες έχουν οριστεί για το τελευταίο 10ήμερο του Απριλίου, ο κ. Μητσοτάκης ελπίζει να ολοκληρώσει την επίσημη ανακοίνωση μέχρι το πρώτο 15ήμερο του Απριλίου, οπότε και θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Σε ό,τι αφορά τις νέες εισόδους στη γαλάζια ευρωλίστα είναι «κλειδωμένη» η υποψηφιότητα της Εύης Χριστοφιλοπούλου, καθώς η πρόσφατη ανακοίνωση προσχώρησής της στη ΝΔ ήταν απλώς το πρώτο βήμα. Άλλος ένας πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ο Πύρρος Δήμας έχει πάρει ατύπως πράσινο φως, εμφανιζόμενος πρόσφατα στο πλευρό του Μητσοτάκη σε «βόλτα» του στην Αγία Παρασκευή.

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Αμυράς και ο καθηγητής Ναπολέων Μαλαβέγιας φαίνεται ότι προτίθενται να θέσουν υποψηφιότητα τον προσεχή Ιούνιο. Συζητήσεις γίνονται εκ νέου και για τον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά, ο οποίος έχει αρχίσει να εμφανίζεται και σε γαλάζιες συγκεντρώσεις. Το όνομα της Ολυμπιονίκη και αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλας Πατουλίδου ακούγεται και πάλι ευρέως, ενώ επανήλθαν και οι προτάσεις για τον παραολυμπιονίκη Αντώνη Τσαπατάκη.

Στους γαλάζιες διαρροές ή και σε μετρήσεις της κοινής γνώμης εντοπίζονται, ανάμεσα σε άλλους, ο καθηγητής Σωτήρης Σέρμπος, η Μίνα Γκάγκα, ο Αλκιβιάδης Στεφανής, ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου, ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. Γιώργος Καλλιακμάνης ενώ στο ραντάρ βρίσκονται και στελέχη προερχόμενα από τον χώο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επιθυμεί «μοντέλο Επικρατείας» για τους 42 γαλάζιους υποψηφίους, δηλαδή επιθυμεί «ανοίγματα» πέραν των νεοδημοκρατικών τειχών και προβολή προσώπων με κοινωνικό αποτύπωμα, ενώ η ζυγαριά του δεν γέρνει πλέον (τουλάχιστον όχι όπως προ μηνών) σε επίσημο «κόφτη» στις δύο θητείες.

Ακόμη, από τους εν ενεργεία ευρωβουλευτές οι πληροφορίες μιλούν για τέσσερις «σίγουρους»: Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Ελίζα Βόζενμπεργκ, Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Στέλιος Κυμπουρόπουλος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments