Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Επέμβαση των ΜΑΤ στο ΑΠΘ

Θεσσαλονίκη: Επέμβαση των ΜΑΤ στο ΑΠΘ

Πηγή Φωτογραφίας: thestoday.gr, Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, εκατοντάδες φοιτητές από το ΑΠΘ προχώρησαν νωρίτερα σε κινητοποίηση στο ΥΜΑΘ

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, εκατοντάδες φοιτητές από το ΑΠΘ προχώρησαν νωρίτερα σε κινητοποίηση στο ΥΜΑΘ

Νέο επεισόδιο σημειώθηκε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με τα ΜΑΤ να επεμβαίνουν αυτήν την ώρα, ύστερα από αναφορές για φθορές στο κτήριο της πρυτανείας.

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, εκατοντάδες φοιτητές από το ΑΠΘ προχώρησαν νωρίτερα σε κινητοποίηση στο ΥΜΑΘ, καταγγέλωντας την αστυνομική επιχείρηση για τη λήξη της κατάληψης στη Νομική του ΔΠΘ, η οποία είχε ψηφιστεί από την πλειοψηφία των φοιτητών του τμήματος με δημοκρατικές διαδικασίες, όπως αναφέρουν.

«Οι φοιτητικοί σύλλογοι της Θεσσαλονίκης καταδικάζουν την απαράδεκτη και πρωτοφανή εισβολή αστυνομικών δυνάμεων στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο στην Κομοτηνή, η οποία βρισκόταν σε κατάληψη έπειτα από δημοκρατική ψηφοφορία της γενικής συνέλευσης.

Μάλιστα, προχώρησαν στην απαράδεκτη κίνηση της προσαγωγής ατόμων, ακόμη και εκλεγμένων στα διοικητικά συμβούλια», σημείωσε ο Γραμματέας του Φοιτητικού Συλλόγου Ιατρικής ΑΠΘ, Χρήστος Ιγνατιάδης.

Προκάλεσαν φθορές άτομα με κουκούλες

Μετά το τέλος της πορείας στη Θεσσαλονίκη άτομα με κουκούλες προκάλεσαν φθορές στα ρολά του κτηρίου Διοίκησης του ΑΠΘ, στο οποίο είχαν κάνει κατάληψη την προηγούμενη εβδομάδα και την έσπασε η ΕΛ.ΑΣ.

Διαδηλωτές του αναρχικού χώρου φώναζαν συνθήματα στα ΜΑΤ που βρίσκονταν κοντά στην ΣΘΕ.

Οι αστυνομικοί έλαβαν εντολή να αποχωρήσουν και μόλις ξεκίνησαν να βγαίνουν από το πανεπιστήμιο τα άτομα συνέχισαν να φωνάζουν υβριστικά συνθήματα. Μεταξύ άλλων, άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, τους ρωτούσαν «που είναι ο Γιώργος;, εννοώντας τον αστυνομικό των ΜΑΤ που έχασε τη ζωή του στου Ρέντη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments