Nέα της αγοράς

Dimand: Ετσι θα είναι το νέο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά

Dimand: Ετσι θα είναι το νέο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά

Πηγή Φωτογραφίας: dimand.gr

Η συνολική δομημένη επιφάνεια του Δικαστικού Μεγάρου, συμπεριλαμβανομένου και του διατηρητέου κτιρίου, ανέρχεται σε 37.845,25 τ.μ. Οι προβλεπόμενες επιφάνειες φύτευσης σε ισόγεια επίπεδα εκτιμώνται σε 3.300 τ.μ. και 200 τ.μ. στο δώμα. Ο προβλεπόμενος αριθμός δέντρων στο οικόπεδο ανέρχεται σε 65, ενώ οι θέσεις στάθμευσης σε 365.

Στα 80 εκατ. ευρώ θα ανέλθει το κόστος της επένδυσης του νέου Δικαστικού Μεγάρου του Πειραιά από την Dimand.

Το ακίνητο, η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του οποίου έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 24 Μαρτίου, αποτελεί τμήμα οικοπέδου ιδιοκτησίας της εταιρείας, συνολικής επιφανείας 12.350,14 τ.μ. και αποτελεί τμήμα του άλλοτε συγκροτήματος εγκαταστάσεων της καπνοβιομηχανίας ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΑΒΕΣ. Η συνολική προβλεπόμενη δόμηση για το νέο κτίριο και το διατηρητέο, ανέρχεται σε 24.642,77 τ.μ..

Η συνολική δομημένη επιφάνεια του Δικαστικού Μεγάρου, συμπεριλαμβανομένου και του διατηρητέου κτιρίου, ανέρχεται σε 37.845,25 τ.μ. Οι προβλεπόμενες επιφάνειες φύτευσης σε ισόγεια επίπεδα εκτιμώνται σε 3.300 τ.μ. και 200 τ.μ. στο δώμα. Ο προβλεπόμενος αριθμός δέντρων στο οικόπεδο ανέρχεται σε 65, ενώ οι θέσεις στάθμευσης σε 365.

Τι περιλαμβάνει το project

Το οικόπεδο ανέγερσης του Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά, ιδιοκτησίας της εταιρείας HUB 204 M.A.E., συνολικής επιφανείας 17.138 τ.μ. περιγράφεται από τις οδούς Χαϊδαρίου, Μεθώνης, Φωκίωνος και Παπαστράτου, με ένα τμήμα του να αφορά το άλλοτε συγκρότημα εγκαταστάσεων της καπνοβιομηχανίας ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΑΒΕΣ. Επιπλέον, εντός του οικοπέδου του έργου, στη συμβολή των οδών Χαϊδαρίου και Παπαστράτου, βρίσκεται διώροφο κτίριο πρώην γραφείων κλωστοϋφαντουργίας, ιδιοκτησίας Δημ. Δασκαλάκη, επιφάνειας 375 τ.μ. με υπόγειο 64 τ.μ. που έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο και ορίζεται εντός ζώνης προστασίας από την αρμόδια αρχή. Η συνολική προβλεπόμενη δόμηση για το νέο κτίριο και το διατηρητέο, ανέρχεται σε 24.643 τ.μ., ενώ οι επιφάνειες που δεν προσμετρώνται στο συντελεστή δόμησης (υπόγειοι χώροι, κλιμακοστάσια, ημιυπαίθριοι, εξώστες, κ.λπ.) ανέρχονται σε 13.202 τ.μ.. Τελικά, η συνολική δομημένη επιφάνεια του Δικαστικού Μεγάρου, συμπεριλαμβανομένου και του διατηρητέου κτιρίου, ανέρχεται σε 37.845 τ.μ., με έναν προβλεπόμενο αριθμό 365 θέσεων στάθμευσης.

Συνολικά εντός του μεγάρου χωροθετούνται 27 χώροι ακροατηρίων και ολομέλειας με τους αντίστοιχους χώρους αναμονής τους, 24 αίθουσες συσκέψεων δικαστών, 8 χώροι αναμονής μαρτύρων, 2 αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, 2 βιβλιοθήκες, 319 γραφεία, γραφεία συνάντησης δικαστών και κατηγορουμένων, χώροι κλιμακίων μεταγωγών και βοηθητικοί χώροι αποθηκών, αρχείων, computer room, κυλικείων, μικρών κουζινών εξυπηρέτησης εργαζομένων, χώροι υγιεινής, με πρόβλεψη για ΑΜΕΑ ανά επίπεδο και ανά τμήμα κτιρίου.

Όσον αφορά στο διατηρητέο κτίριο, αυτό θα ανακαινισθεί στην κατάσταση και τη μορφή που είχε, χωρίς καμία αλλαγή, προσθήκη ή μεταβολή στη μορφή και το χαρακτήρα του, για την τοποθέτηση γραφείων δικηγόρων, ενώ παράλληλα θα αναπλασθεί ο σημερινός υποβαθμισμένος περιβάλλοντας χώρος του διατηρητέου μνημείου.

Όπως αναφέρεται στη ΜΠΕ, ο σχεδιασμός και η πρόβλεψη κατασκευής του κτιριακού συγκροτήματος είναι τέτοια ώστε να μπορεί να εξασφαλιστεί η δημιουργία και η λειτουργία αυτού με χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα, ενεργειακής κλάσης Α+ κατ’ ελάχιστο. Ειδικότερα, έχει σχεδιασθεί ώστε να έχει ενεργειακή κατανάλωση τουλάχιστον 20% χαμηλότερη από τα κατώτατα όρια που έχουν οριστεί για την κατασκευή κτιρίων σχεδόν μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας (NZEB).

Επιπλέον, ακολουθώντας τη μεθοδολογία πιστοποίησης LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) του US Green Building Council, η οποία συνδέεται με τις παραμέτρους της ενέργειας, των υλικών, των υδάτινων πόρων, των στερεών αποβλήτων, της οπτικής άνεσης, της υγείας, της κινητικότητας κ.λπ., ο σχεδιασμός του έργου στοχεύει σε πιστοποίηση LEED σε επίπεδο Gold, ώστε να ανταποκριθεί σε περιβαλλοντικούς, οικονομικούς και κοινωνικούς στόχους βιωσιμότητας.

Το νέο κτιριακό συγκρότημα του Δικαστικού Μεγάρου αποτελεί ένα μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης, που ενσωματώνει προηγμένες τεχνολογίες και έξυπνες, “πράσινες” λύσεις για τον περιορισμό της κατανάλωσης πόρων και την ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού του αποτυπώματος

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments