Διεθνή

Σύγκρουση Τραμπ – Μπάιντεν για το Μεταναστευτικό και τη βοήθεια στην Ουκρανία

Σύγκρουση Τραμπ – Μπάιντεν για το Μεταναστευτικό και τη βοήθεια στην Ουκρανία

Πηγή Φωτογραφίας: FILE PHOTO: U.S. President Donald Trump addresses the Conservative Political Action Conference (CPAC) annual meeting at National Harbor in Oxon Hill, Maryland, U.S., February 29, 2020. REUTERS/Yuri Gripas/

Ο πρώην πρόεδρος ζήτησε από τους Ρεπουμπλικανούς βουλευτές και γερουσιαστές να μην ψηφίσουν ένα νομοσχέδιο που προτείνει η Γερουσία. Ο νυν πρόεδρος προειδοποίησε ότι θα ασκήσει βέτο αν το τελικό σχέδιο δεν είναι αυτό που ενέκρινε. Στο μεταξύ, το Κίεβο αγωνιά για τα όπλα που δεν έρχονται

Οπως ήταν αναμενόμενο, ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε γραμμή στα μέλη του Κογκρέσου από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα να καταψηφίσουν την πρόταση της Γερουσίας για το Μεταναστευτικό και την στήριξη σε Ουκρανία, Ισραήλ και Ταϊβάν. 

Δικομματική επιτροπή της Γερουσίας κατέληξε στη σχετική συμφωνία μετά από μήνες σκληρών διαπραγματεύσεων, καθώς ολοένα και περισσότεροι «τραμπικοί» Ρεπουμπλικανοί δεν θέλουν να συνεχιστεί η βοήθεια στο Κίεβο.

Η πρόταση θα έρθει για ψήφιση στη Γερουσία, πιθανώς την Τετάρτη, όπου δεν είναι σίγουρο ότι θα περάσει. Ακόμα και να την ψηφίσουν όμως, στη συνέχεια θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου η πλειοψηφία ανήκει στους Ρεπουμπλικανούς και ο σκληροπυρηνικός πρόεδρός της έχει ήδη αποκλείσει το ενδεχόμενο να ψηφιστεί. 

Οι Ρεπουμπλικανοί αντιτείνουν οικονομική και στρατιωτική βοήθεια μόνο στο Ισραήλ, κάτι στο οποίο ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι δεν θα συμφωνήσει. 

Ο Λευκός Οίκος ξεκαθάρισε την Δευτέρα ότι ο αμερικανός πρόεδρος θα ασκήσει βέτο αν φθάσει στο γραφείο του το σχέδιο νόμου που προωθούν οι Ρεπουμπλικανοί βουλευτές, καθώς πιέζει για να εγκριθεί ευρύτερο πακέτο χρηματοδοτήσεων για την Ουκρανία, το Ισραήλ, τη μάχη κατά των Χούθι, τη στήριξη εταίρων στον Ινδοειρηνικό, την ασφάλεια των συνόρων και άλλες προτεραιότητές του. 

«Η κυβέρνηση ενθαρρύνει σθεναρά και τα δυο Σώματα του Κογκρέσου να απορρίψουν αυτό το πολιτικό τέχνασμα και αντ’ αυτού να στείλουν στο γραφείο του προέδρου γρήγορα» το κείμενο που παρουσιάστηκε την Κυριακή στη Γερουσία, ανέφερε η υπηρεσία προϋπολογισμού (OMB) του Λευκού Οίκου. 

Η Βουλή είχε ήδη περάσει αντίστοιχο νομοσχέδιο τον Νοέμβριο, που δεν τέθηκε καν σε συζήτηση στη Γερουσία, καθώς γινόταν προσπάθεια να εγκριθεί προηγούμενη πρόταση για συνολικό πακέτο χρηματοδοτήσεων.

Την Δευτέρα, ο Τραμπ έγραψε στο Truth Social: «Μόνο ένας ηλίθιος ή ένας ριζοσπάστης αριστερός Δημοκρατικός, θα ψήφιζε υπέρ αυτού του φρικτού νόμου για τα σύνορα». 

«Το σχέδιο νόμου είναι ένα μεγάλο δώρο στους Δημοκρατικούς και μία θανατική ποινή για το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα. Μην είστε ΗΛΙΘΙΟΙ!!!», συνέχισε ο Τραμπ, τονίζοντας ότι πρέπει να διαχωριστούν οι προτάσεις για τα σύνορα και την στρατιωτική βοήθεια προς τους συμμάχους. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments