Αθλητισμός

Ο Ολυμπιακός Κ19 διασταυρώνει τα ξίφη του με την Ίντερ!

Ο Ολυμπιακός Κ19 διασταυρώνει τα ξίφη του με την Ίντερ!

Πηγή Φωτογραφίας: [366739] SUPERLEAGUE Κ-19 / 2023-2024 / ΟΣΦΠ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI)

Η μεγάλη ώρα για την ομάδα της Κ19 του Ολυμπιακού έφτασε…

Ραντεβού με την ιστορία έχει η Κ19 του Ολυμπιακού η οποία το μεσημέρι της Τετάρτης (7/2, 15:00, COSMOTE SPORT 3 HD, LIVE από το SPORT24) αντιμετωπίζει την Ίντερ στο πλαίσιο της φάσης των playoffs του Youth League.

Μια σπουδαία αναμέτρηση, η οποία ξεδιπλώνει μπροστά μια τεράστια ευκαιρία στα… αστεράκια του Ολυμπιακού να συστηθούν με τον καλύτερο τρόπο στο ευρωπαϊκό κοινό μετρώντας τις δυνάμεις τους κόντρα σε ευρωπαϊκά μεγαθήρια.

Συλαϊδόπουλος: «Τέτοιου είδους παιχνίδια βοηθούν τα παιδιά να ωριμάσουν»

Αναφερόμενος στο αποψινό ματς ο τεχνικός της Κ19 του Ολυμπιακού, Σωτήρης Συλαϊδόπουλος στάθηκε στο πόσο σημαντικά είναι αυτά τα παιχνίδια για τα νέα παιδιά που αγωνίζονται στον Ολυμπιακό.

«Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς, είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα αγωνιστούμε στο Καραϊσκάκη με την παρουσία των φιλάθλων μας. Σίγουρα θα είναι ένα απαιτητικό παιχνίδι αλλά θεωρώ πως αν δείξουμε την απαιτούμενη συγκέντρωση και την ίδια αγωνιστικότητα με τα προηγούμενα παιχνίδια της διοργάνωσης, θα εξαντλήσουμε τις πιθανότητες μας για πρόκριση στον επόμενο γύρο. Τέτοιου είδους παιχνίδια είναι αυτά που μας μεγαλώνουν και βοηθούν τα παιδιά να ωριμάσουν και να αντιληφθούν τις απαιτήσεις που υπάρχουν όταν αγωνίζεσαι σε έναν τόσο μεγάλο σύλλογο».

Δεν τίθενται θέμα πως το ταλέντο σε αυτή την φουρνιά των ερυθρόλευκων ξεχειλίζει. Άλλωστε δεν μπορεί να είναι τυχαίο το γεγονός πως οι ερυθρόλευκοι κυριαρχούν εντός συνόρων, καταφέρνοντας να κερδίσουν και το εισιτήριο για αυτό το μαγικό ευρωπαϊκό ταξίδι.

Ωστόσο αν θέλουμε να βρούμε τους… μπροστάρηδες στο σύνολο του Συλαϊδόπουλου τότε αυτοί δεν είναι άλλοι από τον Χρήστο Μουζακίτη και τον Χαράλαμπο Κωστούλα. Δύο νεαρά παιδιά τα οποία ξεχωρίζουν με το αστείρευτο ταλέντο τους αλλά και τα ηγετικά τους χαρακτηριστικά.

Οι δύο μεγάλοι πρωταγωνιστές για τον Ολυμπιακό Κ19 η αν προτιμάτε τα επτά από τα 14 γκολ των Πειραιωτών μέχρι στιγμής στην διοργάνωση. Ο 17χρονος μεσοεπιθετικός και ο 16χρονος φορ έχουν μια άρτια συνεργασία πάνω στο χορτάρι από την οποία οι ερυθρόλευκοι προσδοκούν πολλά.

Το μονοπάτι μέχρι εδώ 

Η φετινή ευρωπαϊκή περιπέτεια για τον Ολυμπιακό Κ19 ξεκίνησε από την Ιταλία και την Λέτσε. Η ιταλική ομάδα είχε κατακτήσει με τη σειρά της τον τίτλο στη γειτονική χώρα ολοκληρώνοντας μία ονειρεμένη χρονιά. Παρόλα αυτά οι Πειραιώτες επέβαλαν την κυριαρχία τους και με δύο νίκες πήραν την πρόκριση για τον επόμενο γύρο.

Επόμενο εμπόδιο ήταν αυτός της Καμπάλα. Μια ομάδα η οποία είχε καταφέρει να στείλει… σπίτι της την Πούσκας, μία ομάδα που πρωταγωνιστεί στις ακαδημίες της Ουγγαρίας και γενικότερα της Ευρώπης.

Ωστόσο αυτό δεν πτόησε τους παίκτες του Συλαϊδόπουλου οι οποίοι πραγματοποίησαν μια ονειρική εμφάνιση στο Αζερμπαϊτζαν κάνοντας έτσι τεράστιο βήμα πρόκρισης έπειτα και από το 3-0 του πρώτου ματς.Τον τίτλο του φαβορί  επιβεβαίωσαν και στην ρεβάνς του Καραϊσκάκης, εκεί όπου σκόρπισαν την Γκαμπάλα με 4-0 για να «σφραγίσουν» έτσι πανηγυρικά το εισιτήριο για τα play-offs του Youth League.

Το προφίλ της Ίντερ

Η Ίντερ Κ19 πρόκειται για μια πανίσχυρη δύναμη στο ιταλικό αλλά και γενικότερα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Η δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες στην Ιταλία είναι εξαιρετική και αυτό αποτυπώνεται και από το εγχώριο πρωτάθλημα, εκεί όπου από την πρώτη θέση έως και την όγδοη οι ομάδες έχουν μονοψήφια διαφορά μεταξύ τους και καμία δεν έχει καταφέρει να πάρει ουσιαστικό προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου.

Οι «νερατζούροι» είναι αυτοί που οδηγούν την κούρσα χωρίς μάλιστα να έχoυν γνωρίσει την ήττα στις 15 πρώτες αγωνιστικές.

Όσον αφορά στο Youth League η Ίντερ βρέθηκε στους ομίλους της φετινής διοργάνωσης και τέθηκε αντιμέτωπη με τις Σάλτσμπουργκ, Μπενφίκα και Ρεάλ Σοσιεδάδ, παίρνοντας την δεύτερη θέση πίσω από την Σάλτσμπουργκ.

Προπονητής των Μιλανέζων είναι η άλλοτε μεγάλη δόξα της πρώτης ομάδας, Κριστιάν Κίβου. Ο Ρουμάνος αμυντικός φόρεσε τη φανέλα της Ίντερ από το 2007 έως το 2014 μετρώντας 115 συμμετοχές και 3 γκολ.

Τέλος όσον αφορά στο μεγάλο αστέρι της ομάδας αυτός που ξεχωρίζει είναι ο Ισιακά Καματέ. Ο 19χρονος μέσος αποτελεί το βαρόμετρο των Ιταλών, έχοντας σημειώσει σε 17 αγώνες οκτώ γκολ, ενώ έχει μοιράσει και τρεις ασίστ, ενώ μόνιμη απειλή αποτελεί ο σεντερ φορ Αμαντού Σαρ με 8 γκολ και 1 ασίστ σε 20 συμμετοχές.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Inter (@inter)

Πηγή: TO10.GR

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments