Lifestyle

Τουμασάτου: «Ξαφνικά μας πονάνε τα παιδιά των ομοφυλόφιλων και όχι τα παιδιά που πνίγονται στο Αιγαίο»

Τουμασάτου: «Ξαφνικά μας πονάνε τα παιδιά των ομοφυλόφιλων και όχι τα παιδιά που πνίγονται στο Αιγαίο»

Πηγή Φωτογραφίας: SCREEN/ Καλύτερα Αργά

Μαριάννα Τουμασάτου: «Έχω κάνει bullying. Πρέπει να έρθουν παιδιά από το σχολείο και να μου χώσουν σφαλιάρα»

Η Μαριάννα Τουμασάτου βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή Πάμε Δανάη και μίλησε για τα παιδικά της χρόνια, για την οικογένεια της, το bullying που έχει κάνει άθελα της και τις διπρόσωπες όψεις της κοινωνίας.

View this post on Instagram

A post shared by Marianna Toumasatou Official🦋 (@mariannatoumasatou)

Αναφερόμενη στα παιδικά της χρόνια, είπε:

«Παρότι ήμουν φασαρίας, να σημειώσω ότι στο σχολείο είχα περάσει εκπληκτικά. Ήμουν όλη την ώρα μισή ώρα στην εφημερίδα, μισή ώρα στο θεατρικό, μισή ώρα και έφευγα. Οι καθηγητές μου με αγαπούσαν πολύ. Παρά το γεγονός ότι δεν ήμουν το πιο εύκολο παιδί, δεν είχα αγένεια, δεν είχα την πρόθεση να ενοχλήσω. Το όριο και η αγάπη ήταν αυτά που έμαθα από την οικογένειά μου.

Γυρνούσα πάντα πιο αργά από τα κορίτσια της γειτονιάς. Γυρνούσαν στις 22:00, εγώ γύρναγα 01:00. Ήμουν πιο άξια εμπιστοσύνης συμπεριφοράς εγώ από τα περισσότερα κορίτσια. Παρότι γύρναγα στη 01:00, πήγαινα και χόρευα. Δεν έκανα κάτι που την επόμενη ημέρα ντρεπόμουν να σου πω ότι έκανα. Θεωρούταν λίγο αλήτικη συμπεριφορά, όμως επειδή είχα μάθει το όριο από το σπίτι μου».

«Η μάνα μου μπορούσε να με μαλώσει για κάτι, εάν διανοείτο όμως κάποιος από απέναντι να πει κάτι, μπορεί και να μην είχε τα… ματάκια του ο άνθρωπος. Μια μέρα λέει μία της μάνας μου: «Χθες την Μαριάννα την έφερε ένας νεαρός στο σπίτι το βράδυ». «Ναι», λέει η μαμά μου, «την περίμενε να μπει στην πολυκατοικία;». Της λέει «ναι». «Αν δεν την περίμενε να μπει στο σπίτι θα είχαμε πολύ σοβαρό πρόβλημα», είπε. Δεν γύρισαν να της ξαναπούν τίποτα. Η μάνα μου ήξερε τι κόρη έχει μεγαλώσει».

Για την οικογένειά της και τα όρια στο παιδί της είπε:

«Το παιδί ήξερε πάντα ότι κι εμείς λογοδοτούμε απέναντί της. Αυτή είναι η σχέση που μπορείς να ισορροπήσεις, να ξέρεις και να ξέρουμε. Καμιά φορά μου έλεγε ”γιατί βγάζεις φωτογραφία με τους ξένους ανθρώπους;”. Αυτό δεν μπορούσε να καταλάβει. Της εξηγήσαμε κάποια στιγμή, δεν της κάνει καμία εντύπωση τώρα».

Επίσης μίλησε για το bullying που έχει κάνει άθελά της:

«Πρέπει να έρθουν παιδιά από το σχολείο μου και να μου χώσουν από μία σφαλιάρα το καθένα. Έχω κάνει bullying, όχι από πρόθεση, αλλά η δική μου γενιά θεωρούσε ότι μπορεί αν πει ”άντε ρε κούτσαυλε” εάν είχε ο άλλος πρόβλημα με το πόδι του. Τώρα δεν διανοείσαι να το πεις, γιατί είσαι ηλίθιος αν το πεις. Δεν έχεις κανένα δικαίωμα να ασχολείσαι με τη ζωή του άλλου. Εμένα μου έλεγαν «άντε μwρή κοντοστούπα», που θεωρούσα ότι είναι κανονικό. Ναι, είμαι κοντή, αλλά δεν δικαιούσαι να με λες κοντοστούπα. Μπορεί αν γινόμουν μεγαλύτερος τσαμπουκάς επειδή μου έλειπαν και 10 πόντοι».

Ακόμη θέλησε να ασκήσει έντονη κριτική στην διπρόσωπη όψη της κοινωνίας, τι είπε:

«Ασχοληθήκαμε πολύ με το εγώ μας, όχι με τις ανάγκες των γύρω μας. Το ότι δεν βαφτίζονται παιδιά μου φαίνεται, ανόητο. Μου φαίνεται πάρα πολύ αστείο και διπρόσωπο το ότι ξαφνικά μας πονάει τόσο πολύ για τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών, η ψυχολογία τους και δεν έχουμε ασχοληθεί με τα παιδιά που πνίγονται ακόμη στο Αιγαίο».

«Δεν έχω δει κανέναν να κοπανιέται για τα παιδάκια που έχουν βιαστεί και έχουν κακοποιηθεί. Μόνο τα παιδιά των ομοφυλόφιλων θα καταστραφούν; Ότι τι; Πιο καλά περάσαν τα παιδάκια που βιάστηκαν; Είμαστε της πλάκας άνθρωποι. Πρέπει να βγούμε στους δρόμους και να σταματήσουμε τον φασισμό που ζούμε. Είναι φασισμός να μου πεις εάν θα πάω σε δημόσιο ή ιδιωτικό. Δεν μπορείς να μου πάρεις το δικαίωμα στη μόρφωση. Γιατί με αυτό τον τρόπο οδηγείς τα παιδιά των πλουσίων να έχουν τη δυνατότητα να σπουδάσουν σε βάθος χρόνου και το παιδί του μεροκαματιάρη να παραμείνει μεροκαματιάρης για να μπορείς να τον ορίζεις. Δεν μπορεί ξαφνικά να έχουμε πάθει τέτοια τύφλωση».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments