Αθλητισμός

Εξαιρετικός ο Μεντιλίμπαρ για τον Ολυμπιακό

Εξαιρετικός ο Μεντιλίμπαρ για τον Ολυμπιακό

Πηγή Φωτογραφίας: newsit.gr

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μπήκε στο τραπέζι του Ολυμπιακού.

Ανεξαρτήτως αν στη συγκεκριμένη, η οποία και κατέληξε σε συνεργασία, ο Ερνέστο Βαλβέρδε (αλλοτινοί συμπαίκτες στα ξεκινήματά της ποδοσφαιρικής καριέρας του “μυρμηγκιού” στη Σεστάο και έκτοτε φίλοι ζωής, με σχέση σχεδόν… συγγενική πλέον) έπαιξε ρόλο, στις προηγούμενες δύο ο ίδιος ήταν αυτός που είχε προτείνει, με θέρμη, τον 63χρονο πλέον Βάσκο προπονητή.

Η πρώτη ήταν όταν ο Βαλβέρδε ολοκλήρωσε τη δεύτερη θητεία του στους “ερυθρόλευκους”, το καλοκαίρι του 2012. Δεν ήταν απλώς εισήγηση, αλλά αποτέλεσε χαρακτηριστική και θερμότατη παρότρυνσή του, όταν του ζητήθηκε να υποδείξει “κάποιον σαν εσένα”.

Και η απάντηση, μονοκούκι του νυν τεχνικού της Μπιλμπάο ήταν σαφής και ξεκάθαρη, συγκεκριμενοποιώντας ως ιδανική – και κατ’ εικόνα και ομοίωση… Βαλβέρδε – επιλογή τον Μεντιλίμπαρ.

Τότε, ο Βάσκος ήταν στον πάγκο της Οσασούνα, η οποία μάλιστα είχε ολοκληρώσει μια από τις καλύτερες σεζόν της σύγχρονης ιστορίας της, τερματίζοντας στην 7 η θέση της La Liga.

Η προσέγγιση έγινε, εύκολο όμως προφανώς και δεν ήταν για τους “ερυθρόλευκους”, οι οποίοι πάντως έτσι κι αλλιώς είχαν το βλέμμα τους… δυτικότερα στην Ιβηρική, καταλήγοντας στον Λεονάρντο Ζαρντίμ.

Η δεύτερη φορά που το όνομα του Μεντιλίμπαρ εμφανίστηκε στο προσκήνιο του Ολυμπιακού ήταν το καλοκαίρι του ’15. Οι “ερυθρόλευκοι” είχαν ολοκληρώσει τη συνεργασία τους με τον Βίτορ Περέιρα και ήταν πάλι στην αγορά, όπως ήταν και ο πολύπειρος Βάσκος, καθώς από το προηγούμενο φθινόπωρο είχε αποχωρήσει (μετά από ολιγόμηνη θητεία) από τα ηνία της Λεβάντε.

Πάλι ο δίαυλος, η υπόδειξη, ήταν ίδια. Μάλιστα, την σχετική πρόταση του Μεντιλίμπαρ στον Ολυμπιακό την είχε κάνει ο περίφημος ατζέντης του Βαλβέρδε, ο Ινιάκι Ιμπάνιεθ, χωρίς όμως τελικά τότε να συγκινηθούν οι “ερυθρόλευκοι”, ξεχωρίζοντας, επιλέγοντας και καταλήγοντας σε έναν άλλο Πορτογάλο, τον Μάρκο Σίλβα, με τον Μεντλίμπαρ να συμφωνεί τελικά με τη βασκική Έιμπαρ, η οποία συμμετείχε στη La Liga.

Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, η τρίτη πλέον που οι δρόμοι του Ολυμπιακού συναντήθηκαν με τον Μεντιλίμπαρ είναι εδώ και λίγες ώρες και η καταληκτική για τη συνεργασία των δύο πλευρών και τη δικαίωση της επίμονης, διαχρονικής εισήγησης του Βαλβέρδε.

Πηγή: sport24.gr // ΑΝΤΩΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments