Διεθνή

Ιβάν Σαββίδης: Η Ουκρανία κατάσχεσε περιουσιακά του στοιχεία

Ιβάν Σαββίδης: Η Ουκρανία κατάσχεσε περιουσιακά του στοιχεία

Πηγή Φωτογραφίας: Τελετή Εγκαινίων του Αρχείου του Κέντρου Μελέτης και Ανάπτυξης του Ελληνικού Πολιτισμού Μαύρης Θάλασσας και του Κέντρου Ποντιακών Ερευνών στο Επιστημονικό Αναγνωστήριο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του ΑΠΘ (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΠΑΓΟΥΡΤΖΗΣ)

Ο επιχειρηματίας είχε περιληφθεί σε λίστα ολιγαρχών που εξυπηρετούν τη Ρωσία στον πόλεμο

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ουκρανίας για τη διαφθορά έκανε δεκτή την αξίωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης της χώρας για κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του Ιβάν Σαββίδη και της συζύγου του.

Συγκεκριμένα όπως μεταδίδει το kyivindependent.com, η απόφαση λήφθηκε από έδρα τριών δικαστών αφότου τον Αύγουστο του 2023 ο Ιβάν Σαββίδης είχε περιληφθεί σε λίστα Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης με 25 Ρώσους ολιγάρχες που οι επιχειρήσεις τους είχε κριθεί ότι υπηρετούν το ρωσικό στρατιωτικό – βιομηχανικό μηχανισμό και των οποίων τα assets δεν είχαν ακόμη κατασχεθεί.

Τα κατασχεθέντα περιουσιακά στοιχεία του Ιβάν Σαββίδη περιλαμβάνουν το 100% των εταιρικών μεριδίων της PJSC Pentopak, η οποία είναι ένας από τους ηγέτες στην παραγωγή συσκευασιών για προϊόντα κρέατος και αλλαντικών, και το 100% των εταιρικών δικαιωμάτων της θυγατρικής της Atlantis-Pak Ukraine. Η Υπηρεσία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς της Ουκρανίας δήλωσε ότι η σύζυγος του είναι η ονομαστική ιδιοκτήτρια πολλών εταιρειών του στην Ουκρανία, αν και στην πραγματικότητα ανήκουν στον ίδιο.

Το kyivindependent σημειώνει ακόμα ότι ο Ιβάν Σαββίδης υπήρξε μέλος του ρωσικού κοινοβουλίου με το κόμμα Ενωμένη Ρωσία και ήταν στενά συνδεδεμένος με τον πρόεδρο της χώρας Βλαντιμίρ Πούτιν. Καταλήγοντας, αναφέρει ότι «το 2015 ο Ιβάν Σαββίδης είχε χαιρετήσει δημόσια την εισβολή στην Κριμαία και την παράνομη προσάρτησή της από τη Ρωσία. Κατέχει τόσο ρωσική όσο και ελληνική υπηκοότητα. Στην Ελλάδα διαθέτει ένα λιμάνι και μεταξύ άλλων τον ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments