Διεθνή

Πούτιν: Αδύνατη η ήττα στην Ουκρανία

Πούτιν: Αδύνατη η ήττα στην Ουκρανία

Πηγή Φωτογραφίας: Cnn.com

H CIA ανατίναξε τον Nord Stream.

Η ήττα της Ρωσίας στον πόλεμο στην Ουκρανία είναι «αδύνατη», είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε την Τρίτη στον αμερικανό συντηρητικό δημοσιογράφο Τάκερ Κάρλσον και μεταδόθηκε χθες Πέμπτη το απόγευμα στις ΗΠΑ (από τη 01:00 σήμερα ώρα Ελλάδας).

Στη συνέντευξη, διάρκειας σχεδόν δύο ωρών, με την οποία προφανώς ο ένοικος του Κρεμλίνου ήθελε να στείλει μηνύματα στις Ηνωμένες Πολιτείες και στη Δύση και η οποία σε κάποιες περιπτώσεις μετατράπηκε σε διάλεξη επί ιστορικών ζητημάτων όπως τα βλέπει ο ρώσος πρόεδρος, ο κ. Πούτιν εξάλλου απέκλεισε την ιδέα να διατάξει τον στρατό του να προχωρήσει σε εισβολή στην Πολωνία ή στη Λετονία, χώρες στις οποίες η Μόσχα «δεν έχει συμφέροντα».

«Υπήρξαν αλαλαγμοί, κραυγές για (την ανάγκη κατά δυτικούς αξιωματούχους) να καταφερθεί στρατηγική ήττα στη Ρωσία στο πεδίο της μάχης», είπε ο Ρώσος πρόεδρος στον άλλοτε αστέρα του Fox News στη συνέντευξη που του παραχώρησε σε ευρύχωρη αίθουσα

Όμως τώρα μοιάζει να συνειδητοποιείται πως αυτό είναι δύσκολο να επιτευχθεί, αν όχι αδύνατο. Κατά τη γνώμη μου, είναι αδύνατο εξ ορισμού. Δεν θα γίνει ποτέ. Μου φαίνεται πως τώρα αυτοί που βρίσκονται στην εξουσία στη Δύση το συνειδητοποιούν επίσης», πρόσθεσε ο ρώσος πρόεδρος, που διέταξε την εισβολή πριν από σχεδόν δύο χρόνια, την 24η Φεβρουαρίου 2022.

Αν το κατανοούν πράγματι, «πρέπει να αναλογιστούν ποια θα είναι η συνέχεια. Είμαστε έτοιμοι για διάλογο επ’ αυτού», συνέχισε. Οι δηλώσεις του Ρώσου προέδρου, που εκφράστηκε στη μητρική του γλώσσα, μεταφράζονταν από διερμηνέα στα αγγλικά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments