Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία για τον γάμο στα ομόφυλα ζευγάρια

ΣΥΡΙΖΑ: Θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία για τον γάμο στα ομόφυλα ζευγάρια

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),Ονομαστική ψηφοφορία για το νομοσχέδιο για τον γάμο στα ομόφυλα ζευγάρια αναμένεται να ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Θα πρέπει να γίνει. Αν είναι δυνατόν να μη ζητήσουμε ονοματική ψηφοφορία σε ένα τέτοιο νομοσχέδιο, ο καθένας να πάρει την ευθύνη του», είπε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

"Πυρά" εναντίον της κυβέρνησης για την επιλογή της αποχής από τον Θανάση Θεοχαρόπουλο - Τι απάντησε η Άννα Καραμανλή

Ονομαστική ψηφοφορία για το νομοσχέδιο για τον γάμο στα ομόφυλα ζευγάρια αναμένεται να ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Θα πρέπει να γίνει. Αν είναι δυνατόν να μη ζητήσουμε ονοματική ψηφοφορία σε ένα τέτοιο νομοσχέδιο, ο καθένας να πάρει την ευθύνη του», είπε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Θανάσης Θεοχαρόπουλος: “Αυτό που συμβαίνει με την κυβέρνηση είναι ανησυχητικό”

«Ονομαστική ψηφοφορία είχε γίνει και στο σύμφωνο συμβίωσης. Είναι ένα θέμα που αφορά τα ίσα δικαιώματα μεταξύ των ανθρώπων. Θεωρώ αυτό που συμβαίνει με την κυβέρνηση ανησυχητικό. Δεν μπορεί να υπάρχει υπουργός της κυβέρνησης της χώρας να μην το ψηφίσει, όπως ο κύριος Βορίδης, ή αρμόδιων υπουργών και ο πρωθυπουργός να προτρέπει σε αποχή. Εγώ που θεωρώ λανθασμένη τη στάση της Εκκλησίας, πιστεύω πως θα έπρεπε να κληθούν όλοι οι φορείς», συνέχισε ο κ. Θεοχαρόπουλος μιλώντας στο Mega.

Η Άννα Καραμανλή είπε με τη σειρά της πως πιστεύει πως ο πρωθυπουργός αναγνωρίζει τη συνειδησιακή προσέγγιση και αφήνει ελεύθερους τους βουλευτές να ψηφίσουν κατά συνείδηση. «Έτσι και εγώ καταψήφισα το σύμφωνο συμβίωσης, καταψήφισα την αναδοχή και θα καταψηφίσω τον πολιτικό γάμο. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων έχει αποφανθεί πως δεν θίγονται τα δικαιώματα και αφήνει κάθε χώρα εάν επιθυμεί να θεσπίσει τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον σεξουαλικό προσανατολισμό. Πιστεύω, όμως, στην παραδοσιακή οικογένεια, στον πατέρα και τη μητέρα. Υπάρχει το άρθρο 11, όπου εάν αλλάξουμε την έννοια του γάμου, θα “μπει από το παράθυρο” η παρένθετη μητέρα».

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος απάντησε πως πρέπει να υπάρχουν δικλίδες ασφάλειας ασχέτως του νομοσχεδίου, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στην εκδήλωση με τίτλο «Απέναντι στην κυριαρχία Μητσοτάκη ποιος;».

«Αυτή τη στιγμή βλέπω διαρροές από το ΠΑΣΟΚ. Δημοσίως δεν έχω ακούσει κάποιον από τον ΣΥΡΙΖΑ να λέει πως θα το καταψηφίσει. Η συζήτηση αυτή δεν μπορεί να τελεσφορήσει πριν από τις εκλογές. Εγώ θέλω μία ισχυρή Κεντροαριστερά και γι’ αυτό η πρόταση η δική μου, όπως και άλλων, θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει τη στροφή στην Κεντροαριστερά για να εκφράσουμε όλον αυτόν τον κόσμο».

Πολιτική αντιπαράθεση και για τους αγρότες

Σε σχέση με τους αγρότες η Άννα Καραμανλή είπε πως η κυβέρνηση από το 2019 ακολουθεί μία φιλοαγροτική πολιτική με φορολογικές ελαφρύνσεις και άλλα. «Αξίζουν τον σεβασμό μας και η ανησυχία τους είναι δίκαιη. Θέλω να πιστεύω πως το επιτελείο θα δώσει κάτι παραπάνω. Δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα και δεν μπορεί να υπάρξει εκτροχιασμός των δημοσιονομικών. Σεβόμαστε και θα τους ακούσουμε. Έγιναν λάθη από το υπουργείο Ανάπτυξης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης βγήκε μπροστά και είπε πως “είμαι εδώ για ανοιχτό διάλογο”. Η ρίζα του κακού είναι η ΚΑΠ γιατί επιβάλλει αυστηρές γεωργικές πρακτικές».

«Τα συγκεκριμένα ζητήματα απαιτούν μία στρατηγική. Πρέπει να επιληφθούν άμεσα τα ζητήματα οικονομικής ανακούφισης. Χρειάζονται λεφτά για τις συλλογικές δράσεις των αγροτών. Πρέπει να υπάρξουν διορθωτικές αλλαγές», είπε με τη σειρά του ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments