Πολιτική

Άδωνις: 50.000 δωρεάν χειρουργεία [vid]

Άδωνις: 50.000 δωρεάν χειρουργεία [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου (ΣΤΟΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ/EUROKINISSI)

Άδωνις: Με απόφαση του υπουργού Υγείας και πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης

Την πραγματοποίηση 50.000 δωρεάν χειρουργείων εξήγγειλε σήμερα το πρωί ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος διευκρίνισε και τον τρόπο και τις πηγές χρηματοδότησης.

Συγκεκριμένα, παραχωρώντας συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Οpen, ο υπουργός Υγείας σημείωσε πως πρόκειται να δοθεί επίσημη συνέντευξη Τύπου, η οποία θα εξηγεί, μεταξύ άλλων, πώς ακριβώς να γίνουν αυτά τα δεκάδες χιλιάδες πρόσθετα χειρουργεία.

«Δεν μπορώ να δεχθώ πως ο χρόνος αναμονής για ένα χειρουργείο είναι τα τρία χρόνια», τόνισε ο Ά. Γεωργιάδης. «Με χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης θα χρηματοδοτήσουμε 50.000 δωρεάν χειρουργεία».

«Προτεραιότητα θα έχουν οι ασθενείς με τη μεγαλύτερη αναμονή», διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας, ο οποίος πρόσθεσε πως «ο ασθενής θα πληροφορηθεί σχετικά και με email και με τηλεφώνημα. Η αξιοποίηση πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης είναι ειλημμένη και αμετακίνητη απόφασή μας. Και υπενθυμίζω πως η πανδημική κρίση του covid – 19 έφερε αναπόδραστα σημαντική καθυστέρηση στο ρυθμό των χειρουργείων στο επίπεδο του δημοσίου συστήματος υγείας.

Αναφερόμενος, ακόμη, στην έλλειψη αναισθησιολόγων, ο υπουργός Υγείας υπενθύμισε πως «χωρίς τον αναισθησιολόγο είναι αδύνατο οιοδήποτε χειρουργείο».

«Για τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η έλλειψη αναισθησιολόγων είναι η μεγαλύτερη απειλή για τα εθνικά συστήματα υγείας. Αύριο προκηρύσσουμε 3 πρόσθετες θέσεις αναισθησιολόγων για το νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Υπενθυμίζω πως το νοσοκομείο πρέπει να διαθέτει συνολικά 11 αναισθησιολόγους. Οι οργανικές θέσεις αναισθησιολόγων στο νοσοκομείο Παίδων είναι 11 και αυτή τη στιγμή υπάρχουν 8 αναισθησιολόγοι. Έτσι, το νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» πρόκειται να έχει πληρότητα ως προς τους αναισθησιολόγους», κατέληξε ο Άδωνις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments