Πολιτική

Η “ώρα” της κρίσης για κυβέρνηση και αγρότες – Δεν πάμε για καφέ λένε τα μπλόκα

Η “ώρα” της κρίσης για κυβέρνηση και αγρότες – Δεν πάμε για καφέ λένε τα μπλόκα

Πηγή Φωτογραφίας: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Αισιοδοξία επικρατεί στην κυβέρνηση για τις διαδοχικές συναντήσεις που θα έχει την Τρίτη το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου

Αισιοδοξία επικρατεί στην κυβέρνηση για τις διαδοχικές συναντήσεις που θα έχει την Τρίτη το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου πρώτα με τους εκπροσώπους των μπλόκων των αγροτών και έπειτα και με το προεδρείο της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών.

«Εμείς διαβάσαμε με πολύ μεγάλη προσοχή τα αιτήματα των εκπροσώπων των μπλόκων των αγροτών. Έχουμε πει πολλές φορές ότι είναι δεδομένα τα δημοσιονομικά περιθώρια της χώρας. Υπενθυμίζω και τη στήριξη στο ρεύμα. Οπότε θα γίνει, νομίζω, ένας ουσιαστικός διάλογος αύριο. Είμαστε αισιόδοξοι… Η αισιοδοξία μας προκύπτει από το γεγονός ότι αντιλαμβάνεται ο αγροτικός κόσμος, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, ότι έχει απέναντί του μια Κυβέρνηση που έχει προχωρήσει σε πράξεις, δεν μένει μόνο στα λόγια, όπως έμεναν, ενδεχομένως, κάποιες άλλες Κυβερνήσεις στο παρελθόν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

«Η Αθήνα μετά είναι κοντά»

Από την πλευρά τους πάντως οι αγρότες εμφανίζονται αποφασισμένοι να πάρουν αυτά που ζητούν, αλλιώς να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους φτάνοντας ακόμα και μέσα στην Αθήνα. «Προσερχόμαστε αύριο στο διάλογο, όχι για να συναντήσουμε τον κ. Μητσοτάκη ή να πιούμε καφέ μαζί του. Θα απαιτήσουμε λύσεις πάνω στο πλαίσιο αιτημάτων το οποίο του έχουμε στείλει την προηγούμενη εβδομάδα» ανέφερε αγρότης που συμμετείχε στο συλλαλητήριο των Φαρσάλων μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Καρδίτσας, Κώστας Τζέλλας, ανέφερε: «Θεωρούμε και πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση αύριο θα δώσει αφορολόγητο πετρέλαιο, πλαφόν στα 0,7 γιατί αλλιώς η Αθήνα κοντά είναι». Ο πρόεδρος της Αγροτικής Συνομοσπονδίας Λάρισας από την πλευρά του σημείωσε: «Θα πρέπει να δώσει λύσεις στα αιτήματα για να μπορούμε να συνεχίζουμε να καλλιεργούμε και να παράγουμε».

Αυγενάκης: «Είμαστε και θα είμαστε στο πλευρό του αγρότη»

«Η κυβέρνηση πρότεινε άμεσα λύσεις στον αγροτικό κόσμο και με τη συνέχιση του διαλόγου θα έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα» εκτίμησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης μιλώντας στη βουλή. «Όσο και να προσπαθείτε να το αποδημήσετε η ΝΔ είναι μια μεγάλη λαϊκή παράταξη με έρεισμα στους αγρότες. Είμαστε και θα είμαστε στο πλευρό κάθε αγρότη και κτηνοτρόφου. Ετοιμάζουμε 7 νέα νομοθετήματα. Μέσα στο 24. Περιμένετε να δείτε ολοκληρωμένο το όραμα μας πριν προβείτε σε άτοπη κριτική που θα σας εκθέσει», δήλωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης, υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. Κινητοποιήσεις λίγο πριν τη συνάντηση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments