Οδηγός

Έρχεται πρόγραμμα για 1.300 μακροχρόνιους άνεργους άνω των 55 ετών

Έρχεται πρόγραμμα για 1.300 μακροχρόνιους άνεργους άνω των 55 ετών

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay, Υπεγράφη Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) ανάμεσα στην υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, την υπουργό Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως και τον υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Θάνο Πετραλιά, που προβλέπει την έναρξη προγράμματος για την εξασφάλιση εργασίας σε 1.300 άνεργους άνω των 55 ετών.

Το πρόγραμμα θα αφορά θέσεις πλήρους απασχόλησης και θα είναι διάρκειας δύο ετών.

Υπεγράφη Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) ανάμεσα στην υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, την υπουργό Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως και τον υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Θάνο Πετραλιά, που προβλέπει την έναρξη προγράμματος για την εξασφάλιση εργασίας σε 1.300 άνεργους άνω των 55 ετών.

Το πρόγραμμα επιδότησης απασχόλησης αφορά 1.300 μακροχρόνια ανέργους ηλικίας άνω των 55 ετών και είναι διάρκειας 24 μηνών. Στόχος του προγράμματος, προϋπολογισμού 31,2 εκατ. ευρώ, είναι η δημιουργία συνολικά 1.300 νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης στον δημόσιο τομέα της υγείας.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, ωφελούμενοι του προγράμματος είναι άνεργοι ηλικίας 55 έως 67 ετών, καθώς και οι άνεργοι άνω των 67 ετών και έως 74 ετών που δεν έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο συντάξιμο χρόνο για θεμελίωση πλήρους συνταξιοδοτικού δικαιώματος, εγγεγραμμένοι στο Ψηφιακό Μητρώο ανέργων των Υπηρεσιών της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Το ποσό επιχορήγησης ανά ωφελούμενο ορίζεται στο 75% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους και έως 750 ευρώ και καλύπτεται από τον προϋπολογισμό της ΔΥΠΑ και των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, στους οποίους θα απασχοληθούν οι ωφελούμενοι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments