Αθλητισμός

Η επιστροφή του Κουζμίνσκας έδωσε πολύ καλύτερη ισορροπία στη Βασίλισσα!

Η επιστροφή του Κουζμίνσκας έδωσε πολύ καλύτερη ισορροπία στη Βασίλισσα!

Πηγή Φωτογραφίας: [367297] ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ 2023-2024 / FINAL-8 / ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟ - ΑΕΚ (KLODIAN LATO / EUROKINISSI)

Εμφανώς βελτιωμένη η εικόνα της Βασίλισσας με τον Λιθουανό άσο στη σύνθεσή της, η απουσία του οποίου στοίχισε πολύ

Είναι ξεκάθαρο το γεγονός ότι η εικόνα της ομάδας μπάσκετ της ΑΕΚ το τελευταίο χρονικό διάστημα, δεν είναι καθόλου καλή και αυτό αντικατοπτρίζεται από το γεγονός ότι μετράει μόλις μία νίκη μέσα στο 2024, δηλαδή αυτή μέσα στην Καρδίτσα (86-95) για τη Basket League, στις 27 Ιανουαρίου. Γενικότερα, η Ένωση μετράει μία νίκη σε 10 αγώνες στο τρέχον έτος, ανεξαρτήτως διοργάνωσης (σ.σ. Basket League, Κύπελλο, Basketball Champions League).

Πολλά είναι τα προβλήματα που υπάρχουν μέσα σε αυτό το διάστημα και σίγουρα έχουν γίνει πολλές αλλαγές και στο ρόστερ, αλλά και στην τεχνική ηγεσία, κάτι που έχει «μπερδέψει» τη «χημεία» της ομάδας. Από εκεί και πέρα όμως, ένας από τους βασικούς λόγους που δεν επέτρεψαν στην ΑΕΚ να έχει καλές εμφανίσεις, ήταν και η απουσία του Μιντάουγκας Κουζμίνσκας. Είναι άλλωστε ένας παίκτης εγνωσμένης αξίας και μεγάλη ποιότητας, κάτι που το έχει πιστοποιήσει εδώ και πολλά χρόνια, στην τεράστια καριέρα του.

Ο Λιθουανός άσος λοιπόν, απουσίαζε από τις 24 Δεκεμβρίου του 2023, σε εκείνο το χτύπημα που δέχθηκε στο ματς στο Περιστέρι για τη Basket League και το οποίο, του απέφερε ένα κάταγμα στο 4ο μετακάρπιο της αριστεράς άκρας χειρός. Έτσι, είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στην πατρίδα του και τελικά κατάφερε να επιστρέψει σε αγωνιστική δράση, στον προημιτελικό του Final-8 του Κυπέλλου, με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στα «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου Κρήτης. Μπορεί η ΑΕΚ να «λύγισε» στις λεπτομέρειες (79-72), αλλά έδειξε πάρα πολύ βελτιωμένη εικόνα. Άλλωστε, μόλις πριν από λίγες μέρες, είχε ηττηθεί από τον ίδιο αντίπαλο εύκολα στα Λιόσια (69-89) για τη Basket League.

Η επιστροφή του Κουζμίνσκας έδωσε πολύ καλύτερη ισορροπία στη Βασίλισσα και όλοι οι παίκτες έδειξαν καλύτερη εικόνα, σε σχέση με τα όσα γνωρίζουμε έως τώρα. Ο Λιθουανός μάλιστα, δεν επέστρεψε απλώς, αλλά ήταν και ο κορυφαίος παίκτης της ΑΕΚ. Τα στατιστικά του, «μιλάνε» από μόνα τους, αφού είχε συνολικά 18 πόντους (1/2β., 7/10δ., 1/3τρ.), πήρε 8 ριμπάουντ (5αμ.-3επ.), μοίρασε 4 ασίστ, ενώ έκανε επίσης 1 κλέψιμο και έριξε και 1 τάπα, φτάνοντας το Efficiency στο 25. Γενικά, η παρουσία του, κάνει άλλη ομάδα την ΑΕΚ. Είναι προφανές.

9 φάουλ παραπάνω η Ένωση, 15 περισσότερες βολές ο ΠΑΟ

Τα θέματα που υπάρχουν με τις διαιτησίες, στους αγώνες της ΑΕΚ, είναι γνωστά. Δυστυχώς και στην Κρήτη είχαμε μία από τα… ίδια. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι οι παίκτες της Βασίλισσας χρεώθηκαν με 9 παραπάνω φάουλ (28 έναντι 19), ενώ ο Παναθηναϊκός εκτέλεσε 15 βολές περισσότερες σε σχέση με τη Βασίλισσα. Συγκεκριμένα, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν είχε 28/33 βολές (84,8%), ενώ οι παίκτες του Ηλία Ζούρου είχαν αντίστοιχα 11/18 βολές (61,1%).

Έβαλε παραπάνω δίποντα και τρίποντα η Βασίλισσα

Γενικά, η ΑΕΚ έδειξε σημαντική βελτίωση στο αμυντικό σκέλος, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς και το γεγονός ότι αντιμετώπισε μία από τις πιο δυνατές ομάδες της φετινής Ευρωλίγκας. Οι βολές λοιπόν, έκαναν ουσιαστικά τη διαφορά στον προημιτελικό. Για όσους δυσκολεύονται να το πιστεύουν, να πούμε ότι η Βασίλισσα σκόραρε παραπάνω από τον αντίπαλό της, σε όλα τα σουτ εντός πεδιάς. Εν ολίγοις, η ΑΕΚ έβαλε 2 περισσότερα δίποντα (20/37 με 54,1% έναντι 18/36 με 50%), αλλά και 2 παραπάνω τρίποντα (7/27 με 25,9% έναντι 5/17 με 29,4%).

Χάθηκε η μάχη των ριμπάουντ

Παρά το γεγονός ότι οι παίκτες της ΑΕΚ πάλεψαν σκληρά, δεν κατάφεραν να ελέγξουν τις μάχες στις δύο ρακέτες, κάτι που έπαιξε σημαντικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα. Η Βασίλισσα ολοκλήρωσε τον αγώνα έχοντας πάρει 26 (18αμ.-8επ.), δηλαδή 12 λιγότερα από τον Παναθηναϊκό, που είχε 38 (26αμ.-12επ.). Φυσικά, αυτό έχει να κάνει με την έλλειψη στη θέση του σέντερ ουσιαστικά.

Όσο για τα υπόλοιπα στατιστικά, να πούμε ότι η ΑΕΚ έκανε εξαιρετική δουλειά στο οργανωτικό σκέλος, αφού έδωσε 4 παραπάνω ασίστ από τον Παναθηναϊκό (19 έναντι 15), ενώ παράλληλα περιόρισε αισθητά τα λάθη της, αφού έκανε μόλις 10, δηλαδή 4 λιγότερα από τους αντιπάλους, που έκαναν 14. Τέλος, η Ένωση έκανε 4 λιγότερα κλεψίματα (4 έναντι 8) και 2 λιγότερες τάπες (3 έναντι 5).

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη AEK B.C. (@aekbc)

Πηγή: aek365.org

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments