Πολιτική

Ομόφυλα ζευγάρια: 77 τα όχι και 175 τα ναι μετά την λάθος καταμέτρηση της ψήφου του Γιώργου Καρασμάνη

Ομόφυλα ζευγάρια: 77 τα όχι και 175 τα ναι μετά την λάθος καταμέτρηση της ψήφου του Γιώργου Καρασμάνη

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΝΔ (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Μπέρδεμα στην ψηφοφορία

Κατά την χθεσινοβραδινή διαδικασία καταμέτρησης των ψήφων επί της ονομαστικής ψηφοφορίας στο νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο, από προφανή αβλεψία, η ψήφος του βουλευτή Πέλλης της ΝΔ, κ. Γεώργιο Καρασμάνη, που εδόθη στους υπαλλήλους καταμέτρησης με ψηφοδέλτιο λόγω εμπλοκής της ηλεκτρονικής του κάρτας, ενώ ήταν ΟΧΙ και επί της αρχής και στα άρθρα, πέρασε εσφαλμένα, από λάθος αρμοδίου υπαλλήλου, ως ΝΑΙ. Κατόπιν αυτού, το λάθος επισημάνθηκε και διορθώθηκε, με αποτέλεσμα τελικά τα ΝΑΙ να είναι 175, αντί για 176.

Νόμος του κράτους ο γάμος ομοφύλων

Νόμος του κράτους είναι πλέον η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβερνητικής πλειοψηφίας αναφορικά με τον γάμο ανάμεσα σε πρόσωπα του ιδίου φύλου.

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη συγκέντρωσε ευρεία και διακομματική συναίνεση.

Δεν έλειψαν, ωστόσο, και οι αντιθετικές προσεγγίσεις, όπως αυτές αποτυπώθηκαν στις ομιλίες ενώπιον της ολομέλειας της εθνικής αντιπροσωπείας.

Πρωθυπουργός: Κανένας πολίτης να μην αισθάνεται πολίτης δεύτερης κατηγορίας«Στην Ελλάδα που οραματιζόμαστε δεν πρέπει κανείς να αισθάνεται πολίτης δεύτερης κατηγορίας», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την πρωτολογία του για το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

«Είμαστε εδώ να αντιμετωπίσουμε με ευθύνη μια κοινωνική ανισότητα», είπε ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και συνέχισε με την επιχειρηματολογία του για το νομοσχέδιο για τον γάμο και την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.

«Είμαστε εδώ σήμερα για να προστατεύσουμε αυτονόητα δικαιώματα παιδιών με την ασπίδα των γονιών τους και με μια αναγκαία προσθήκη στο οικογενειακό δίκαιο να αποδώσουμε επιτέλους δικαιοσύνη στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Γιατί η μεταρρύθμιση που νομοθετούμε σήμερα κάνει την ζωή αρκετών συμπολιτών μας πολύ καλύτερη χωρίς να στερεί τίποτα από την ζωή των πολλών. Είναι κάτι που προβλέπει το Σύνταγμα μας και απαιτεί το ίδιο το πολίτευμα μας ώστε να καταστούν ορατοί γύρω μας άνθρωποι έως τώρα αόρατοι και μαζί τους πολλά παιδιά να βρουν την θέση που τους ταιριάζει», ανέφερε συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Φάμελλος: Χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ αυτό το νομοσχέδιο δεν θα ερχόταν ποτέ«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα «στηρίξει το νομοσχέδιο αν και είναι ατελές γιατί πάει την κοινωνία ένα βήμα μπροστά», ανέφερε ο πρόεδρος της Κ.Ο, Σωκράτης Φάμελλος, κατά την παρέμβασή στη Βουλή για το νομοσχέδιο για το γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, υπενθυμίζοντας ότι «χωρίς το σύμφωνο συμβίωσης και τους αγώνες του ΣΥΡΙΖΑ για ορατότητα, αυτό το νομοσχέδιο δεν θα ερχόταν».

«Η κοινοβουλευτική ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμη εδώ και πολύ καιρό να κάνει αυτό το βήμα», είπε, ζητώντας από την κυβέρνηση να απαντήσει αν θα στηρίξει τις δύο τροπολογίες που κατέθεσαν οι Έλενα Ακρίτα και Αθηνά Λινού και οι οποίες, όπως είπε δίνουν απαντήσεις σε δύο ζητήματα που δεν λύνονται από την κυβέρνηση ,«το τεκμήριο γονεϊκότητας για παιδιά που αποκτώνται εκτός γάμου και δεν έχουν δύο γονείς, και τα σοβαρά προβλήματα εμπορευματοποίησης της παρένθετης κύησης με τροποποιήσεις του θεσμικού πλαισίου που έγιναν από τη ΝΔ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments