Πολιτική

Ραγκούσης: Υπήρξε «ζήτημα ενότητας» για τον ΣΥΡΙΖΑ στην ψηφοφορία για την ισότητα στο γάμο

Ραγκούσης: Υπήρξε «ζήτημα ενότητας» για τον ΣΥΡΙΖΑ στην ψηφοφορία για την ισότητα στο γάμο

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),Στον απόηχο της ψηφοφορίας έκανε λόγο για «ζήτημα ενότητας» και «παραβίασης αρχών, αξιών και ταυτότητας» στο εσωτερικό του κόμματός του.

Στον απόηχο της ψηφοφορίας έκανε λόγο για «ζήτημα ενότητας» και «παραβίασης αρχών, αξιών και ταυτότητας» στο εσωτερικό του κόμματός του

Για την υπερψήφιση του νόμου για την ισότητα στον γάμο αλλά και τις διαφωνίες εντός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και την κόντρα του με τη Νίνα Κασιμάτη, μίλησε στον ΣΚΑΪ ο Γιάννης Ραγκούσης. Στον απόηχο της ψηφοφορίας έκανε λόγο για «ζήτημα ενότητας» και «παραβίασης αρχών, αξιών και ταυτότητας» στο εσωτερικό του κόμματός του.

Ο κ. Ραγκούσης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε αρχικά την ικανοποίησή του για την θέσπισή της ισότητας στον γάμο, αναφέροντας ότι η Ελλάδα «εκανε ένα βήμα προόδου […] δηλαδή κατήργησε μία σημαντική διάκριση εναντίον μίας κατηγορίας συμπολιτών που υφίστατο αυτή τη διάκριση».

Ερωτηθείς για τους διαφωνούντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ραγκούσης ανέφερε ότι «ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας δεν συμμερίζεται την άποψη αυτή και προφανώς μεταφέρεται αυτή η άποψη και στο κοινοβούλιο των βουλευτών των κομμάτων».

Σχετικά με την κόντρα που έχει ξεσπάσει με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνα Κασιμάτη και τον χαρακτηρισμό που της απέδωσε ως «θηλυκό Βορίδη» ο κ. Ραγκούσης είπε ότι «εγώ, δυστυχώς, αναγκάστηκα να απαντήσω σε μία χυδαία επίθεση που δέχτηκα ξαφνικά από την κ. Κασιμάτη μόνο και μόνο επειδή διατύπωσα μία ερώτηση στη συνεδρίαση του ανώτατου εκλεγμένου καθοδηγητικού μας οργάνου για το τι πρόκειται να κάνουμε προς τον κ. Κασσελάκη. Ξαφνικά βρέθηκα αντιμέτωπος με μία χυδαιότητα την οποία δεν μπορούσα να αφήσω αναπάντητη από τη στιγμή μάλιστα που η κα. Κασιμάτη ήταν μία από τους βουλευτές που έσπασαν την κομματική γραμμή χθες και δεν υπερψήφισαν τον νόμο. Χρησιμοποίησα ακριβώς τα λόγια του κ. Κασσελάκη.

Στην ερώτηση εάν θα απέδιδε τον ίδιο χαρακτηρισμό και στον Παύλο Πολάκη, ο κ. Ραγκούσης απάντησε:

«Εύλογο το ερώτημα σας. Ο κ. Κασσελάκης είπε ότι όσοι απέχουν είναι «Βορίδηδες» και εμείς δεν μπορούμε να έχουμε σχέση με «Βορίδηδες».

«Υπάρχει ζήτημα ενότητας»

Κλιθείς να απαντήσει εάν έχουν θέση στον ΣΥΡΙΖΑ όσοι καταψήφισαν ή απείχαν στην ψηφοφορία, είπε ότι «θα σας απαντήσω όταν μάθω ποια πρόκειται να είναι η αντίδραση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Με βάση όσα έχει προαναγγείλει πιστεύω ότι θα υπάρξει αντίδραση από τον κ. Κασσελάκη».

Ο κ. Ραγκούσης επεσήμανε ωστόσο ότι «από αυτή τη διαδικασία όλοι οι βουλευτές, όλων των κομμάτων ακόμα και αυτοί που υπερψήφισαν έχουν πολιτικό κόστος στην εκλογική του περιφέρεια γιατί ένα κομμάτι των ψηφοφόρων δεν συμφωνεί. Άρα, όταν ένας πρόεδρος βάζει τους βουλευτές του να υπερψηφίσουν και καλά κάνει, ουσιαστικά τους βάζει να υποστούν ένα πολιτικό κόστος. Δεν μπορεί, λοιπόν, να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά γιατί είναι άδικο να έχουν υποστεί κάποιοι το πολιτικό κόστος».

Απαντώντας για τις διαφωνίες εντός του ΣΥΡΙΖΑ και την ενότητα του κόμματος στον δρόμο προς το συνέδριο και τις ευρωεκλογές, ο κ. Ραγκούσης είπε «είναι διαφορετικό ζήτημα οι θεμιτές πολιτικές διαφοροποιήσεις και άλλο να υπάρχει ζήτημα ενότητας. Χθες υπήρξε ζήτημα ενότητας γιατί χθες υπήρξε μία κορυφαία διαδικασία για ένα θέμα που για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι θέμα ταυτοτικό και αξιακό. Εδώ υπάρχει παραβίαση αρχών, αξιών και ταυτότητας ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments