Nέα της αγοράς

Η ΕΝΙ θα διαθέσει το πρώτο κυπριακό αέριο στην αγορά

Η ΕΝΙ θα διαθέσει το πρώτο κυπριακό αέριο στην αγορά

Πηγή Φωτογραφίας: energypress.gr

Προηγήθηκαν οι δηλώσεις του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της TotalEnergies, Πατρίκ Πουαγιέ, στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη για τα οικονομικά αποτελέσματα του 2023

Προηγήθηκαν οι δηλώσεις του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της TotalEnergies, Πατρίκ Πουαγιέ, στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη για τα οικονομικά αποτελέσματα του 2023, σύμφωνα με τις οποίες η κοινοπραξία του γαλλικού ομίλου με την ιταλική ΕΝΙ θέλει να βγάλει «το ταχύτερο δυνατόν» στην αγορά το φυσικό αέριο από το κοίτασμα «Κρόνος» στο «οικόπεδο 6» της κυπριακής ΑΟΖ.

Ακολούθησαν οι δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γιώργου Παπαναστασίου, σύμφωνα με τις οποίες η κοινοπραξία ΕΝΙ – TotalEnergies θα είναι αυτή που θα διαθέσει πρώτη στην αγορά κυπριακό φυσικό αέριο από το «οικόπεδο 6», στο οποίο έχει ήδη πραγματοποιήσει δύο επιτυχημένες γεωτρήσεις. Σύμφωνα με τον κ. Παπαναστασίου, οι πρώτες ποσότητες αερίου θα διατεθούν στα τέλη του 2026 ή στις αρχές του 2027, ανάλογα με το πλάνο ανάπτυξης που θα παρουσιάσει η κοινοπραξία υπό την ΕΝΙ. Οι συνολικές εκτιμώμενες ποσότητες του κοιτάσματος «Κρόνος» υπολογίζονται σε 2,5 τρισ. κυβικά πόδια, δηλαδή περίπου 70 δισ. κυβικά μέτρα (bcm).

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments